Acasă Rețete Mic dejun sănătos 7 idei de mic dejun de post: retete sanatoase si delicioase pentru cand nu stii ce sa mai mananci dimineata

7 idei de mic dejun de post: retete sanatoase si delicioase pentru cand nu stii ce sa mai mananci dimineata

0
7 idei de mic dejun de post: retete sanatoase si delicioase pentru cand nu stii ce sa mai mananci dimineata

Fie că vrei să ții post sau că ai în general o alimentație vegetariană, e foarte ușor să rămâi blocat pe câteva alimente pe care le mănânci tot timpul. Dar alimentația de post sau vegană nu trebuie să fie plictisitoare. În realitate, sunt o mulțime de opțiuni diferite pe care le poți încerca pentru a avea un meniu cât mai variat. În acest articol vă propunem 7 idei de rețete pentru micul dejun pe care le poți savura chiar și în perioada de post.

Idei de mic dejun sărat:

1. Omletă din tofu cu legume

Ai poftă de o omletă la micul dejun, dar ai vrea să fie…fără ouă? Tofu îți vine în ajutor. Omleta din tofu cu legume este varianta fără colesterol și grăsimi saturate a unei omlete „amestecate” tradiționale, ce poate fi un mic dejun perfect în alimentația vegană sau în zilele de post. Unii ar spune că este chiar mai gustoasă și mai sățioasă decât cea cu ouă. Rămâne să te convingi chiar tu de asta.

2. Sandwich cu pastă de năut

Rețeta de sandwich-uri cu pastă de năut și legume proaspete (roșii, ceapă, castraveți) este perfectă pentru un mic dejun rapid, dar aromat și plin de proteinele necesare în perioada de post. Pregătește când ai mai mult timp la dispoziție pasta de năut, iar în fiecare dimineață a săptămânii poți asambla rapid sandvișurile, folosind felii de pâine integrală sau chifle pufoase.

3. Quinoa tabbouleh

Salată la micul dejun – de ce nu? Quinoa tabbouleh este o salată răcoritoare și hrănitoare, potrivită pentru orice moment al zilei. Un alt ingredient-vedetă care se găsește în această rețetă, pe lângă quinoa, este pătrunjelul, iar împreună cu menta, sucul de lămâie, nucile și alte câteva ingrediente sănătoase, creează o salată foarte fresh și plină de proteine și de alți nutrienți.

Idei de mic dejun dulce:

4. Desert din hrișcă

Sunt zile când vrem să ne începem dimineața cu un mic dejun dulce, iar acest desert din hrișcă este candidatul perfect. Cu toate ingredientele pregătite în seara precedentă și păstrate la frigider, în maximum 20 de minute micul dejun gustos și hrănitor e gata. În plus… cam cât de entuziasmați crezi că vor fi copiii, când vor afla că prima lor masă de peste zi e un desert?

5. Musli toast

Musli este probabil una dintre alegerile preferate pentru mic dejun. Iată patru variante simple, dar încântătoare, de musli toast delicios. Toate conțin ingrediente menite să îți ofere imboldul necesar și suficient pentru a-ți continua ziua activă cu succes.

6. Smoothie cu banană și unt de arahide sau smoothie bowl

Un smoothie poate fi numai bun pentru zilele în care vrei un mic dejun rapid și delicios sau pentru momentele în care ai nevoie de mai multă energie. Bananele, untul de arahide, pudra de roșcove și laptele de soia te ajută să scapi de pofta „de ceva dulce” și sunt, în același timp, ingrediente benefice pentru sănătatea ta. De asemenea, orice smoothie poate fi completat, după gust, cu goji, semințe de chia, fulgi de nucă de cocos și nucile preferate, ca în cazul acestui mic dejun cu prune și ovăz. Bineînțeles, poți fi cât mai creativ și să alegi fructele și toppingurile care îți plac cel mai mult.

7. Porridge cu 5 cereale

Teoretic, acesta este un porridge cu 3 cereale (orez, mei, ovaz) și 2 pseudocereale (quinoa, amarant), dar ce este important aici nu e numele, ci gustul… Amestecul fiert la foc mic rezultă în 4 porții cremoase, decorate colorat, care nu conțin zahăr adăugat sau alți îndulcitori – deci constituie un fel de mâncare sănătos, plin de fibre, proteine, vitamine și minerale.

Acum că ai o idee de mic dejun pentru fiecare zi a săptămânii, nu vei mai simți că postul trece greu sau că te-ai plictisit de aceleași feluri de mâncare. Încearcă aceste rețete, alege-ți preferatele și le poți introduce chiar în alimentația ta de zi cu zi.

Micul dejun este doar unul dintre momentele savuroase din zi. Dacă vrei idei și pentru restul meselor, citește recomandările noastre pentru un meniu de post de o săptămână!

Vrei să pregătești rețetele? Cumpără produsele!

Articolul precedent 7 garnituri sănătoase pentru pește
Articolul următor Blat de tort cu fructe confiate
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.