Uleiuri

13 produse.

Uleiul presat la rece, numit si ulei extras la rece, sau virgin, se obtine prin presarea semintelor la temperaturi scazute, este mai pur si are o aroma mai buna decat uleiul extras cu ajutorul caldurii. Presarea la rece nu foloseste substante chimice care sa denatureze calitatea uleiului si pastreaza gustul natural, culoarea si valoarea nutritio...

Uleiul presat la rece, numit si ulei extras la rece, sau virgin, se obtine prin presarea semintelor la temperaturi scazute, este mai pur si are o aroma mai buna decat uleiul extras cu ajutorul caldurii. Presarea la rece nu foloseste substante chimice care sa denatureze calitatea uleiului si pastreaza gustul natural, culoarea si valoarea nutritionala ridicata a semintelor (vitaminele, antioxidantii si acizii grasi esentiali).

Se utilizeaza in diverse preparate culinare, in care se adauga, de preferinta, catre sfarsitul pregatirii termice, pentru a evita arderea uleiului, pierderea substantelor nutritive si formarea compusilor potential toxici pentru organism. Totodata, reprezinta un bun regenerator pentru piele si par, putand fi folosit in diverse produse cosmetice (creme, seruri, masti etc.).

Mai multe
Se afiseaza 1-13 din 13 articole
Se afiseaza 1-13 din 13 articole

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati