Acasă Rețete Mic dejun sănătos Musli toast: patru idei pentru micul dejun

Musli toast: patru idei pentru micul dejun

2
Musli toast: patru idei pentru micul dejun

Patru moduri de a pregăti Musli Toast

 

Unii oameni preferă un mic dejun sărat. Alții ar începe ziua cu ceva dulce. Oricum ar fi, e preferabil să fie ușor și rapid de făcut. Așadar, iată patru variante simple, dar încântătoare, de musli toast delicios. Toate conțin ingrediente menite să vă ofere imboldul necesar și suficient pentru a vă continua ziua activă cu succes și vă vor reaminti de ce musli toast este o alegere minunată!

Cele 4 variante de musli toast sunt:

  • Pâine prăjită cu unt de migdale sau de arahide, felii de măr și musli
  • Pâine prăjită cu iaurt de nucă de cocos, afine și musli
  • Pâine prăjită cu cremă de brânză vegană, căpșuni și musli
  • Pâine prăjită cu ciocolată cu conținut scăzut de zahăr, felii de banane și musli

Ingrediente mulsi toast:

  • Pâine integrală
  • Musli (poți alege din cele 14 sortimente din oferta SanoVita, în special musli Crispy, Crunch sau Excelent)
  • Unt de migdale sau de arahide (fără zahăr)
  • Iaurt de nucă de cocos
  • Cremă de brânză vegană
  • Ciocolată cu conținut scăzut de zahăr
  • Măr
  • Afine
  • Căpșuni
  • Banană

Instrucțiuni pentru toate variantele de musli toast:

  • Prăjește pâinea.
  • Aplică o pastă tartinabilă sănătoasă (unt de migdale / de arahide / iaurt de nucă de cocos / cremă de brânză vegană / ciocolată cu conținut scăzut de zahăr) pe pâine.
  • Adaugă toppingurile de fructe (felii de măr / afine/ căpșuni / felii de banane).
  • Presară musli și bucură-te de micul dejun!

În caz că ai rămas fără musli, să știi că ne găsești în magazine cu o varietate generoasă de sortimente!

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Paine cu fructe, fie ea si prajita?
    Eu nu sunt nutritionist, dar am citit si experimentat pe propriul corp combinatia fructe+paste de orice fel.
    Rezultatul? Bomba plina de fermentatie, revolta prin abdomen, scaun urat, etc.
    De ce? Fructele combinate cu paine, paste, orice, fermenteaza avand drept produs alcoolul!
    Desi este un trend, fructele proaspete nu se asociaza cu NIMIC, se consuma singure ca masa in sine.

    • Bună ziua! Am consultat opinia specialistului – Corina Dan, consultant nutriționist, care ne răspunde astfel: ”Vă mulțumim pentru observația dumneavoastră. Din punct de vedere al fiziologiei digestiei, într-un organism sănătos, produsul final de degradare a carbohidraților (excepție fiind fibrele alimentare) este reprezentat de monozaharide (glucoză, fructoză), care se absorb în sânge. Producerea de etanol endogen poate avea loc în cantități foarte mici ca parte a digestiei normale, însă aceasta nu implică riscuri pentru sănătate. S-au semnalat în literatură câteva cazuri de persoane care au fost diagnosticate cu sindromul “auto-beției” (Auto-brewery syndrome), însă afecțiunea este legată de consumul oricăror tipuri de carbohidrați, nu numai de asocierea fructe-cereale. Sindromul auto-beției sau sindromul de fermentație intestinală este o afecțiune extrem de rară, în care etanolul este produs prin fermentarea endogenă de către ciupercile sau bacteriile din sistemul gastrointestinal devenite patogene. Pacienții cu acest sindrom prezintă multe dintre semnele și simptomele intoxicației cu alcool, chiar dacă nu au consumat niciodată alcool, și adesea raportează o dietă bogată în zahăr și alți carbohidrați. Astfel de tulburări intestinale sunt cauzate de o dietă bogată în carbohidrați, alimente rafinate și de utilizarea excesivă a medicamentelor antibiotice și non-antibiotice. Atunci când drojdiile sau bacteriile de fermentație devin patogene, pot rezulta niveluri extreme de alcool în sânge. Sindromul auto-beției este mai răspândit la pacienții cu comorbidități precum diabetul, obezitatea, ciroza hepatică și boala Crohn, dar poate apărea la persoanele fără patologii cunoscute. Dar, resubliniem, este o afecțiune extrem de rară.
      Așadar, asocierea fructe – cereale integrale este una care aduce un plus de nutrienți corpului uman însă, în funcție de sensibilitatea fiecăruia, se vor alege combinațiile care oferă cea mai confortabilă stare fizică/psihică. Dacă dumneavoastră vă simțiți mai bine consumând fructele ca masă separată și nu aveți alte afecțiuni gastrice care să vă impună necesitatea asocierii acestora cu alte ingrediente (gastrite, ulcere etc), atunci consumați fructele ca masă individuală.”
      Vă dorim multă sănătate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.