Acasă Rețete Deserturi Granola cu musli creativ – reteta video

Granola cu musli creativ – reteta video

0
Granola cu musli creativ – reteta video

Granola-cu-musli-creativMic dejun sanatos si creativ? Daca ai ramas fara idei, incearca reteta noastra de granola pe baza de musli creativ SanoVita, un amestec perfect de cereale integrale (orz, grau, secara si ovaz), tarate de ovaz, mini migdale, seminte (de susan, de floarea soarelui, de dovleac si de in) si fulgi de nuca de cocos! Daca vrei ca granola obtinuta sa fie un pic dulce, adauga si miere. Incepe-ti diminetile cu un mic dejun sanatos sau gateste aceasta reteta de granola pentru un desert delicios, pe care il poti pregati de cu seara, il poti lua cu tine la birou (intr-un borcan cu capac) sau il poti savura acasa, in weekend.

In plus, granola cu musli creativ este un preparat versatil, care poate deveni: baza unui mic dejun (in combinatie cu laptele tau vegetal preferat), un toping pentru prajituri sau mere coapte, un pesmet altfel prin care poti tavali banane intregi (inainte de a le congela), un adaos sanatos in briose sau paine, baza pentru batoane de granola sau acel ceva in plus care iti va transforma smoothie-ul intr-un deliciu de nota 10.

TIMP PREPARARE   25 minute

PORTII  1

TIP RETETA   Mic dejun/Gustare/Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Granola cu musli creativ

  Mod de preparare reteta Granola cu musli creativ

  • Preincalzeste cuptorul la 180o C.
  • Amesteca, intr-un bol incapator, toate ingredientele.
  • Varsa bolul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intinde amestecul intr-un strat uniform.
  • Da tava la cuptor timp de 20 de minute si stai cu ochii pe ea, pentru a nu se arde.
  • Asambleaza granola cu musli creativ intr-un borcan sau un pahar incapator: un strat de granola, un strat de iaurt vegetal, cateva afine proaspete, un nou strat de granola, iaurt vegetal si zmeura, la final.

 Observatii reteta Granola cu musli creativ

  • Poti inlocui afinele proaspete cu banane, capsune sau kiwi.
  • Poti adauga peste musli si goji, merisoare, stafide si mango confiat.
  • Prepara granola din timp si depoziteaz-o intr-un borcan cu capac, pentru a o folosi ori in reteta de fata, ori in combinatie cu laptele vegetal preferat, in diminetile cand ai pofta de ceva bun si rapid de preparat.
  • Poti pregati granola cu musli creativ de seara, lasand borcanul acoperit in frigider pana a doua zi dimineata, pentru un mic dejun cu zero stres, care va tine foamea la distanta pana la ora pranzului.

  Stiai ca?

  • Cerealele integrale, nerafinate, trebuie neaparat sa faca parte dintr-o alimentatie sanatoasa? Ele sunt o sursa de carbohidrati, nutrienti si fibre, care pot scadea riscul de boli de inima, atac cerebral, cancer, diabet de tip 2, scazand nivelul colesterolului si al trigliceridelor din organism.
  • Taratele de ovaz contin fibre, proteine si seleniu, dar au 0 colesterol? In combinatie cu proteinele, seleniul produce selenoproteine, care combat efectul radicalilor liberi, scazand riscul de boli de inima si cancer.
  • Semintele de in sunt unul dintre cele mai bogate alimente in fibre solubile si insolubile (4 linguri de seminte de in au 8 grame de fibre)?
  • In secolul VIII, Regele Carol cel Mare a promulgat legi care obligau populatia franca sa consume seminte de in, pentru atributele lor sanatoase?
  • Mahatma Gandhi spunea ca „Acolo unde semintele de in sunt consumate frecvent de  catre oameni, sanatatea va fi la ea acasa”?

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde vom adauga periodic filmulete interesante cu retete simple pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Granola cu musli creativ - reteta video
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 57 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.