Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă CORINA DAN, CONSULTANT NUTRIȚIONIST

CORINA DAN, CONSULTANT NUTRIȚIONIST

0
CORINA DAN, CONSULTANT NUTRIȚIONIST

Dacă ar fi să alegem o singură sintagmă cheie care să o definească cel mai bine pe Corina Dan, am spune faptul că iubește oamenii și să îi ajute să depășească eventualele obstacole pentru a obține ceea ce și-au propus. Așa se explică și cele două direcții profesionale aparent diferite, dar care se completează foarte armonios și care se bazează pe interacțiunea umană: pregătirea de farmacist clinician și activitatea de consultant nutriționist.

Corina Brîndușa Dan a absolvit Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București (2008-2013) și studiile de rezidențiat în specialitatea Farmacie Clinică (2015-2018). În paralel, Corina a fost atrasă de supra-specializarea de nutriție și a urmat un Master de Nutriție și Siguranță Alimentară (2015-2017), în cadrul aceleiași universități.

Corina Dan acordă consiliere de specialitate pentru persoanele care doresc îmbunătățirea stilului alimentar și implicit a stilului de viață sau pentru acelea care au probleme de greutate.

Alături de Daniela Dan, Chef specializat în bucătăria pe bază de plante, a realizat ateliere de gătit pentru adulți, cu explicarea detaliată a importanței tehnicilor gastronomice pentru sănătate, a ingredientelor folosite și a diverselor tipuri de alimente. De asemenea, a pus bazele unui curs online de nutriție, cu o durată de 15 zile, în cadrul căruia participanții pot acumula cunoștințe fundamentate știintific privind o alimentație sănătoasă și echilibrată, raportat la activitatea fizică, ritmul circadian sau diverse stări patologice.

Corina iubește în mod particular copiii și lucrul cu aceștia, realizând prezentări de nutriție sănătoasă în grădinițe, școli și licee (cu implicare crescută în cadrul proiectului “Scoala Altfel”) sau ateliere practice pentru a găti sănătos și gustos, particularizate copiilor. Firea răbdătoare, sensibilă și empatică o ajută să aibă interacțiuni apropiate cu cei mici și să obțină rezultate vizibile.

Două din principiile sale de viață, pe care le promovează în mod activ și în atelierele sale, sunt: “Temelia oricărei fericiri este sănătatea” și “Succesul este suma eforturilor mici, repetate zi de zi”, care le aparțin lui Leigh Hunt și Robert Collier.

Pe plan profesional, Corina este o perfecționistă și investește continuu timp și resurse în dezvoltarea sa. În timpul liber, Corina adoră lectura, o relaxează plimbările în natură, albastrul cerului și liniștea muntelui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.