Budincă din bulgur

Bundincă din bulgur

Bulgurul este cunoscut preponderent datorită salatei libaneze Tabbouleh – sau pentru că românii îl mai folosesc la ardeii umpluți, în perioada postului. Pare neobișnuită ideea unui desert din bulgur. Adevărul este că bulgurul e mult mai versatil decât credem, iar mai jos e o dovadă foarte convingătoare! Așa că dacă ai poftă de un desert sățios și fără sentimentul de vinovăție cum că „n-ar fi trebuit”, atunci ai la dispoziție mai jos rețeta pentru budincă din bulgur de la Chef Daniela Dan:

 

TIMP DE PREPARARE   15 – 20 minute

PORȚII   7 – 9

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru budincă din bulgur

  • 2 căni bulgur
  • 7 căni apă (pot fi necesare mai multe)
  • 4 batoane de scorțișoară
  • 4 căni lapte de soia (sau orice alt sortiment de băutură vegetală)
  • 1 linguriță de praf de cuișoare
  • 1/2 cană stafide
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 cană zahăr/miere
  • 1 lingură nucă de cocos
  • 1 lingură nucă românească măcinată

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Lapte de soia

LAPTE DE SOIA BIO 1L

  Mod de preparare budincă din bulgur

  • Pune bulgurul la înmuiat de seara până dimineață într-un vas în care vei turna cele 7 căni de apă și în care vei fierbe a doua zi compoziția.
  • Dimineață, pune vasul la foc împreună cu batoanele de scorțișoară și lasă-le să fiarbă împreună 5 minute. Adaugă o cană de apă suplimentar, dacă pare că ar mai fi nevoie.
  • Adaugă restul ingredientelor și păstrează pe foc până se obține consistența dorită de budincă (aproximativ 10 minute). Amestecă frecvent pentru a preveni arderea.
  • Porționează în boluri individuale și lasă la răcit.

 

  Știai că?

  • Bulgurul e consumat în bazinul mediteraneean încă de acum 3000 de ani.
  • Există 3 tipuri de bulgur: integral, negru și, cel mai comun dintre ele, bulgurul galben.
  • Prin faptul că este un derivat integral al grâului, bulgurul este extrem de sănătos, mai ales pentru că nu a suferit prelucrări masive. În plus, este recomandat pentru persoanele care au probleme cu digestia, întrucât, prin conținutul de fibre alimentare, bulgurul reglează tranzitul intestinal.
  • Pentru și mai multe informații, recomandăm articolul dedicat „Bulgur, bob, hrișcă, mei – eroii anonimi”, revizuit de Corina Dan, consultant nutriție Sano Vita.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.