Acasă Retete Fel principal Reteta Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur

Reteta Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur

2
Reteta Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur

Reteta de ardei umpluti de post pregatita cu ciuperci si bulgur este o alternativa sanatoasa a retetei clasice de ardei umpluti cu carne tocata. Nu doar ca se prepara mai usor, in timp redus, dar este si mai sanatoasa si mai usoara pentru digestie. Bulgurul, care in mod obisnuit are o usoara aroma de nuca, imprumuta si ceva din aroma ciupercilor, iar combinat cu pulpa de ardei usor crocanta, iti va incanta papilele gustative. Serveste ardeii umpluti cu putin sos de rosii si nimeni nu va mai face mofturi la masa, ai sa vezi!

TIMP PREPARARE   75 minute

PORTII   10 ardei umpluti

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Ardei umpluti de post

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Fulgi de drojdie inactiva

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

  Mod de preparare reteta Ardei umpluti de post

  • Ciupercile se spala, se  taie bucati si se fierb pentru 15 minute. Poti sa cumperi si ciuperci la conserva, gata fierte si atunci acest pas dispare. In acest timp, pregatesti restul ingredientelor pentru compozitia ardeiulor umpluti.
  • Ardeii se spala, se taie capacele de pe partea cu cotorul, se curata de seminte si se pun la scurs. Capacele nu se vor arunca, intrucat vom acoperi cu ele ardeii dupa ce ii umplem, inainte de a-i da la cuptor, pentru a nu se usca compozitia dinauntru.
  • Se curata cepele si se calesc intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si putina apa.
  • Se amesteca ciupercile fierte si scurse bine cu ceapa calita, bulgurul, 1 lingura cu varf de amestec de legume, 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva (folositi pe post de ou, pentru a lega componentele) si 2-3 linguri de pasta de rosii.
  • Cu amestecul de mai devreme se umplu ardeii, dar numai pe trei sferturi, intrucat bulgurul isi va mari volumul si, daca ai umple ardeii complet, ingredientele din interior ar da pe afara.
  • Se pune la fiecare ardei capacelul propriu si se asaza intr-o cratita in picioare.
  • Adaugam in cratita, pe langa si peste ardei, pasta de rosii (sau rosiile cuburi in zeama) si mai completam apoi cu apa pana aproape de acoperirea ardeilor. Practic, toata partea in care exista compozitie trebuie sa fie in lichid. La final, dupa ce preparatul tau este gata, poti sa servesti ardeii umpluti la masa insotiti de cateva linguri de sos in care au fiert.
  • Se dau ardeii umpluti de post la cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 30 de minute, sau pana cand constatam ca s-au rumenit usor deasupra.

  Observatii reteta Ardei umpluti de post

  • Daca vrei sa economisesti timp, dupa ce ai spalat ciupercile, nu este nevoie sa le tai neaparat cu un cutit, ele sunt atat de fragede, incat poti fi  rupte cu mana deasupra oalei in care urmeaza sa le fierbi, nu are nici o importanta daca bucatile nu sunt toate egale.
  • Dupa ce pregatesti prima oara reteta, incearca sa calculezi numarul ardeilor in functie de marimea cratitei pe care o ai (si a familiei, de altfel), in asa fel incat ardeii sa stea toti in picioare. Trebuie sa nu mai ramana loc in cratita, dar nu trebuie sa bagi fortat ardeii umpluti care nu mai au loc, pentru ca risti sa ii rupi si sa imprastii compozitia. In cazul in care ai prea putin ardei fata de marimea cratitei, incearca sa prinzi capacele ardeilor  de restul pulpei folosind cate doua scobitori (pe care le inlaturi ulterior, inainte de servire).
  • Reteta aceasta de ardei umpluti cu ciuperci iese buna si cu orez in loc de bulgur, in special cu orez brun, dar in acest caz este posibil sa se prelungeasca putin timpul de stat in cuptor.

  Stiai ca?

  • Bulgurul este rezultatul prelucrarii mai multor tipuri de grau cu bob dur (in special Triticum Durum)? Boabele de grau sunt tratate la abur, apoi uscate și macinate la o granulatie mare, obtinandu-se astfel un produs care se gateste repede, intrucat se gateste relativ repede, fierbandu-se scurt sau inmuindu-se in apa calda ori rece.
  • Bulgurul are un gust usor de nuca si o consistenta oarecum crocanta? Acest lucru se intampla datorita faptului ca boabele de grau nu au fost transformate in faina, ci macinate mare.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 79 Review(s)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.