Paine cu malai

paine cu malaiAceasta paine cu malai poate inlocui cu succes painea feliata din comert sau poate fi consumata in loc de desert (cu topping-uri dulci), putand fi pregatita o data la 2 zile. Aceasta reteta de paine cu malai contine fainuri de doua feluri, lapte de soia, sos de mere (facut in casa) si miere, culoarea galbena intensa a aluatului fiind datorata turmericului pulbere din compozitie, nu oualor. Incearc si tu aceast rumena paine cu malai, pentru a descoperi un nou gust de panificatie, sanatos si usor de obtinut chiar la tine in bucatarie!

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Aluat/Paine de casa

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Paine cu malai

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Lapte de soia

lapte de soia

  Mod de preparare reteta Paine cu malai

  • Pentru aceasta reteta de paine cu malai, va trebui sa incepi operatiunile culinare prin a pregati un sos de mere, din fructe, apa si zeama de lamaie.
  • Curata merele de coaja si cotor, taie-le in felii egale si pune-le la fiert, intr-o cratita; adauga deasupra lor putina apa si zeama de lamaie si asteapta pana cand amestecul incepe sa fiarba; redu focul complet si lasa sosul de mere sa fiarba pana cand fructele se inmoaie complet, apoi zdrobeste-le ca pe piure.
  • Intr-un castron incapator, amesteca malaiul, faina integrala de grau, sarea, turmericul pudra si praful de copt.
  • Toarna in castron si ingredientele lichide: ¼ cana din sosul de mere obtinut anterior, mierea si laptele de soia; amesteca pana la omogenizarea aluatului.
  • Preincalzeste cuptorul la 180° C.
  • Tapeteaza o tava termorezistenta (cu dimensiunea de 20×20 cm) cu hartie de copt, apoi toarna aluatul din castron in ea.
  • Coace painea cu malai in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 de minute sau pana se rumeneste pe deasupra.

  Observatii reteta Paine cu malai

  • Serveste painea cu malai calda, abia scoasa din cuptor, sau in urmatoarele 24 de ore, cat este inca proaspata.
  • Poti consuma aceasta paine cu malai ca inlocuitor pentru painea feliata din comert.

  Stiai ca?

  • Turmericul are numeroase beneficii pentru sanatatea ta, datorita curcuminei din rozimul plantei? Turmericul poate contribui la prevenirea bolilor de inima, a bolii Alzheimer si a cancerului, are actiune antiinflamatorie si antioxidanta, poate imbunatati simptomele depresiei si ale artritei.
  • Boabele de cacao, rosiile, porumbul, fasolea, dovleacul, ardeii iuti, cartofii si vanilia sunt numite „cele 8 plante magice”, originare de pe continentul american si inexistente in afara Americii inainte de 1491?
  • Porumbul ii ofera organismului tau minerale esentiale (zinc, magneziu, cupru, fier si mangan) si este o sursa buna de antioxidanti care sprjina sanatatea ocular (carotenoide, luteina si zeaxantina)?
  • Malaiul contine fibre alimentare care te ajuta sa iti scazi nivelul colesterolului „rau”/LDL din sange, contribuind astfel la sanatatea cardiaca? In plus, continutul de fibre din malai pot preveni constipatia.
  • Malaiul iti poate ajuta oasele, cartilagiile si dintii, gratie continutului mineral si in special magneziului? In plus, faina de porumb contine acid folic si alte vitamine din grupul B-urilor (B1, B2, B3, B6), care previn anemia si ajuta functiile cerebrale si psihologice.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paine cu malai
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 30 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.