Crema de ciocolata tartinabila

crema de ciocolata tartinabilaAstazi iti propunem inca o reteta din categoria „E posibila o varianta vegana de…?”: crema de ciocolata tartinabila, care sa inlocuiasca variantele din comert (doldora de zahar rafinat si stabilizatori) si sa nu contina deloc lactate. Aceasta crema de ciocolata tartinabila este perfecta de servit pe paine prajita, de folosit ca umplutura in clatite frantuzesti, de adaugat peste clatite americane sau de gustat de fiecare data cand ti-e pofta de ceva dulce.

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII   10

TIP RETETA   Desert/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Crema de ciocolata tartinabila

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Boabe de cacao

niavis-eco-boabe-cacao-intregi-250g

Zahar din cocos

bioh-eco-zahar-din-nectar-de-cocos-pure-150g

  Mod de preparare reteta Crema de ciocolata tartinabila

  • Pentru a pregati aceasta reteta de crema de ciocolata tartinabila trebuie sa incepi prin a rasni, intr-un blender vertical sau o rasnita electrica, boabele de cacao intregi, pana obtii o pudra fina.
  • Pasul cu numarul 2 (si ultimul) este sa adaugi toate ingredientele intr-un blender vertical, pulsandu-le timp de 1-2 minute, pana cand obtii o crema omogena.
  • Toarna crema de ciocolata tartinabila astfel obtinuta intr-un borcan de sticla curat, pune-i capacul si da-l la frigider timp de cateva ore, pentru a se intari crema.

  Observatii reteta Crema de ciocolata tartinabila

  • Serveste crema de ciocolata tartinabila rece pe felii de paine prajita, peste smochine uscate, in clatite sau intinsa peste briosele preferate.
  • Crema de ciocolata tartinabila trebuie sa fie depozitata la frigider si consumata intr-o saptamana de la preparare.
  • Poti inlocui zaharul de cocos cu alt tip de indulcitor (miere sau sirop de agave, de exemplu), dar retine faptul ca rezultatul final va fi o crema de ciocolata tartinabila mai subtire, din punct de vedere al consistentei.

  Stiai ca?

  • Boabele de cacao intregi sunt semintele fructului arborelui de cacao, atat de pretuit de azteci?
  • Boabele de cacao intregi nu contin zaharuri, dar sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, minerale (fier, calciu, magneziu, crom), vitamine (B-uri, C si E) si antioxidanti?
  • In industria ciocolatei se folosesc 3 tipuri de boabe de cacao: Criollo (sortiment nobil si rar, pe care il regasesti in pungile Niavis, pe site-ul Sano Vita), Forastero (soiul comun, folosit in 90% din ciocolata din lume) si Trinitario (soi hibrid, care le combina pe cele doua)?
  • Zaharul obtinut din nectarul de cocos are un indice glicemic mai scazut decat zaharul alb, fiind o alegere mai sanatoasa (si mai putin procesata) pentru indulcirea bauturilor si prajiturilor gatite in casa?
  • Spre deosebire de zaharul alb, care nu contine niciun nutrient vital si ofera doar calorii „goale”, zaharul de cocos pastreaza din nutrientii palmierului de cocos si – prin urmare – contine minerale (fier, zinc, calciu, potasiu), fibre (inulina, care poate incetini absorbtia glucozei in sange), polifenoli si antioxidanti?
  • Majoritatea cercetarilor in domeniu sunt de acord ca furctoza nu ne face deloc bine si, desi este mai sanatos decat zaharul alb, zaharul de cocos contine aproape la fel de multa fructoza ca cel dintai, ca greutate? Zaharul alb contine 50% fructoza si 50% glucoza, iar cel de cocos contine 70-80% sucroza (care este compusa din fructoza in proportie de 50%). Consumul excesiv de zahar adaugat, de orice fel ar fi el, poate provoca probleme de sanatate multiple (sindrom metabolic, obezitate, diabet si boli de inima).
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crema de ciocolata tartinabila
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 39 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.