Mousse de ciocolata aerat

mousse de ciocolata aeratStiai ca, folosind apa de naut (aquafaba), ciocolata menaj de post si doar un strop de zahar brun, poti crea usor un mousse de ciocolata aerat care va pacali orice carnivor? Desertul pe care ti-l prezentam astazi este vegan si de post, nu contine oua, smantana, gelatina, dar nici seminte chia sau de in (inlocuitorii tipici ai oualor in retetele vegane), colesterol, soia si gluten. In schimb foloseste 4-5 ingrediente simple si un strop de imaginatie pentru a crea un dulce aerat si atat de bun incat toti membrii familiei tale il vor devora!

TIMP PREPARARE   20 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Mousse de ciocolata aerat

  • 125 ml aquafaba redusa (apa de naut fiert)/lichidul de la o conserva de naut nesarata
  • 100 g ciocolata menaj de post
  • 1-2 lingurite zahar brut
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Mousse de ciocolata aerat

  • Pentru a pregati acest mousse de ciocolata aerat, topeste ciocolata menaj de post la bain-marie (pune-o intr-un bol curat, plasat deasupra unei cratite cu apa, la foc mic, astfel incat apa sa nu depaseasca nivelul bolului), apoi lasa-o la racit.
  • Daca alegi sa folosesti naut uscat, fierbe-l in apa fara sare, conform retetei de pe blogul nostru, apoi bate-l bine cu mixerul, la viteza mica, pana aquafaba redusa se transforma intr-o bezea vegetala densa.
  • Daca iti este mai simplu sa apelezi la o conserva de naut, atunci desfa-o, scurge lichidul intr-un bol incapator si bate-l bine cu mixerul, la viteza mica, pana apa de naut capata consistenta de bezea.
  • Adauga peste bezea zaharul brut si sarea, apoi mixeaza inca 15 secunde.
  • Incorporeaza in bezea si ciocolata topita (si racita deja), turnand-o treptat in amestec si omogenizand mousse-ul cu o spatula, incet, pentru a se incorpora uniform.
  • Vei obtine un mousse de ciocolata aerat, fara oua, gelatina, colesterol si smanatana, care poate fi imediat turnat in formele tale preferate si dat la frigider.

  Observatii reteta Mousse de ciocolata aerat

  • Se consuma rece, fiecare forma putandu-se decora cu frisca vegetala din cocos si/sau capsune ori fructe de padure proaspete.
  • Daca ciocolata este calduta si bezeaua rece, vei observa ca spuma obtinuta nu va fi una fina, ci va contine bucatele de ciocolata intarita. Pentru a evita asta, poti adauga 1 lingurita de esenta de vanilie in ciocolata, inainte de a o topi la bain-marie.

  Stiai ca?

  • Zaharul brut este cel mai sanatos tip de zahar din trestie sau din sfecla de zahar, comparativ cu cel alb (rafinat) si cel brun (rafinat, apoi colorat si aromatizat cu ajutorul siropului de caramel sau melasei adaugate dupa procesare)? Zaharul brut este trestie nerafinat si pastreaza o parte importanta din continutul natural de melasa al trestiei.
  • Apa de naut (aquafaba) redusa este foarte potrivita pentru tot soiul de retete vegane dulci, care presupun o spuma fina, ca de albus de ou – bezele, Pavlova, macarons, clatite americane, glazura pentru biscuiti, prajitura Alaska, inghetata?
  • Veganii nu folosesc de multa vreme lichidul scurs din conservele de naut pentru a inlocui bezeaua, in retete? In 2014, francezul Joël Roessel experimenta cu bezeaua facuta din lichidul din diverse conserve cu leguminoase, amidon si guma guar, iar un an mai tarziu Goose Wohlt, un antreprenor specializat in software din SUA, descoperea (inspirat de un clip video al francezului) ca aquafaba din, mixata cu zahar, da nastere unei bezele de nota 10.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mousse de ciocolata aerat
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 57 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.