Frisca vegetala din cocos pentru torturi si salate de fructe

Frisca vegetala din cocos pentru torturi si salate de fructe

Incearca frisca vegetala din cocos pentru torturi si salate de fructe daca vrei sa inlocuiesti produsele cu conservanti sau componente de origine animala si sa pregatesti deserturi delicioase, dar mai ales sanatoase si usor de digerat. O alternativa naturala pe gustul intregii familii, de la cei mari si pana la cei mici.

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII   4

TIP RETETA    Desert

DIFICULTATE Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Frisca vegetala din cocos pentru torturi si salate de fructe

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Mod de preparare reteta Frisca vegetala din cocos pentru torturi si salate de fructe

  • Se lasă cutia de crema de cocos la frigider de cu seara, apoi se deschide cu grija si se utilizeaza crema groasa de cocos, lasandu-se apa de cocos deoparte (aceasta se poate folosi la alte retete, cum este cea de mini-tort cu karob si cocos).
  • Se amesteca crema de cocos cu mixerul pentru maxim 2 minute, adaugandu-se treptat zaharul pudra.
  • Cand zaharul a fost inglobat si s-a topit complet, poti adauga  esenta de vanilie.
  • Recomandam ca inainte de folosire, frisca vegetala de cocos sa stea putin la frigider.
  • Daca nu o folosesti pe loc, sa stii ca tot la frigider trebuie pastrata, intr-un vas acoperit.

Observatii reteta Frisca vegetala din cocos pentru torturi si salate de fructe

  • Frisca vegetala din cocos poate fi utilizată la ornarea brioselor, torturilor sau salatelor de fructe. O lingurita de asemnea frisca adaugata in cafea da, de asemenea, o aroma deosebita, dar in acest caz evitati sa mai indulciti cafeaua.
  • Daca vrei cel mai simplu desert din lume pe timp de vara, taie cateva fructe foarte coapte, pune-le intr-o cupa, lasa-le o ora la frigider sa se raceasca si apoi arunca desupra doua linguri de frisca vegetala.
  • Spre deosebire de produsele similare din comert, frisca de cocos contine grasimi bune care contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange si este mai usor asimilata de catre organism.
  • Daca doresti sa ornezi o prajitura in doua culori, imparte in doua frisca: o parte o lasi simpla si in cea de-a doua adauga putina pudra de roscove (karob) sau cacao.

Stiai ca?

  • Cocosul este un aliment complex, cu multiple beneficii pentru organism? Din el se consuma toate componentele interioare in stare pura sau prelucrata: apa, laptele, pulpa, zaharul si uleiul cocos, ultimul folosit atat in gastronomie, cat si in cosmetica. Chiar si cojile si frunzele sunt folosite ca materiale in industria mobilierului si a decoratiunilor.
  • Laptele de nuca de cocos este adesea considerat un “lichid miraculos”, deoarece compozitia nutritionala a acestuia ofera o mare capacitate de reconstructie a sistemului imunitar si ajuta la prevenirea bolilor?
  • Crema de cocos nu contine lactoza, deci poate fi folosita ca inlocuitor al lactatelor pentru cei cu intoleranta la lactoza? De asemenea, ea este o alegere potrivita pentru vegani si se utilizeaza in retete de frisca, smoothie-uri, shake-uri, torturi sau alte tipuri de prajituri. In bucataria asiatica este adesori folosita in retete diverse, de la supe, garnituri, feluri principale la deserturi.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Frisca vegetala din cocos pentru torturi si salate de fructe
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 65 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.