Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă Superalimentele: vedetele bucatariei vegetariene

Superalimentele: vedetele bucatariei vegetariene

0
Superalimentele: vedetele bucatariei vegetariene

Ce sunt superalimentele?

  • Superalimentele reprezinta o selectie de alimente foarte bogate in nutrienti, cu important potential terapeutic.
  • Alimentele sanatoase obisnuite contin 2-3 proprietati nutritionale, in timp ce superalimentele contin peste 10 astfel de proprietati.
  • Superalimentele sunt surse de proteine, vitamine, minerale, enzime, antioxidanti, grasimi si uleiuri bune.

Categoriile de superalimente

  • Superalimente verzi: salata verde, spanac, varza kale, praz, broccoli
  • Fructe, nuci si seminte: goji, merisoare, catina, migdale, nuci, nuca de cocos, afine, seminte de chia, seminte de in, seminte de canepa
  • Ierburi si condimente: aloe vera, busuioc, fulgi de drojdie inactiva, ghimbir, ginseng, urzica, usturoi
  • Produse apicole: polen, miere, laptisor de matca
  • Uleiuri: ulei de cocos, ulei de seminte de dovleac, ulei de susan

goji fructe

Cine poate consuma superalimente?

Asa cum spune si Ligia Pop, superalimentele pot fi consumate de oricine, in conditiile in care aplicam acelasi principiu valabil in toate aspectele vietii si mai ales alimentatie noastra: moderatia. Persoanele care tin post, au o alimentatie vegetariana sau vegana, trebuie sa acorde o atentie sporita acestor produse, intrucat limitarea tipurilor de alimente consumate (pentru o perioada prestabilita sau ca mod de viata) poate sa dauneze daca nu se acopera necesarul nutritional al organismului. Superalimentele ofera nu doar diversitate, ci si o doza crescuta de vitamine si minerale, asadar sunt in masura sa suplineasca eventualele lipsuri nutritionale.

In ce forma poti consuma superalimente?

La modul general, superalimentele poti fi consumate atat ca atare (in special cele din categoria verde plus nucile si semintele), dar mai ales se pot include intr-o multitudine de retete culinare, atat dulci, cat si sarate. Poti, cu ajutorul lor, sa iti construiesti un mic dejun hranitor, un pranz sau o gustare delicioasa, sa pregatesti un fel principal, un aperitiv sau desert.

Alege primul ulei de cocos premium din Romania la un pret accesibil oricui!

Ulei_de_cocos_200mlUleiul de cocos extravirgin si ecologic Sano Vita a fost obtinut din nuci de cocos culese manual si sortate, astfel incat materia prima care serveste la extragerea uleiului de cocos sa aiba cea mai inalta calitate.

Daca vrei sa gatesti folosind superalimentele, dar nu stii cum sa le incluzi in alimentatia ta zilnica, ai mai jos si o lista de preparate in care poti folosi superalimentele. Porneste de la retetele Sano Vita si, in foarte scurt timp, garantat vei gasi modalitati de a-ti crea propriile feluri de mancare preferate, gustoase si mai ales, sanatoase.

Articolul precedent Gogosi la cuptor umplute cu gem
Articolul următor Naut copt cu condimente
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.