Salata calda, cu morcovi si quinoa

salata calda, cu morcovi si quinoaIncearca sa faci si tu aceasta salata calda, cu morcovi si quinoa, pentru a descoperi o noua modalitate de a combina legume si fructe rosii si portocalii (morcovi, ceapa, rosii, portocale), in bucatarie. In plus, poti adauga fistic copt si sarat in acest fel de mancare cald. Rezultatul este un fel de post hranitor, intens colorat, care poate fi servit si dupa ce s-a racit, fara probleme. Gateste si tu aceasta salata calda (cu morcovi si quinoa), care se prepara rapid si fara mari batai de cap!

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Salata/Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Salata calda, cu morcovi si quinoa

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Fistic copt si sarat

fistic-copt-si-sarat-150g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Salata calda, cu morcovi si quinoa

  • Pentru a pregati aceasta salata calda (cu morcovi si quinoa), incepe prin a curata si a spala legumele; apoi taie morcovii in rondele, taie ceapa julienne, taie rosiile in jumatati.
  • Curata portocala de coaja si taie-o in felii, eliminand toata pielita albicioasa dintre acestea.
  • Incinge uleiul vegetal intr-o tigaie antiaderenta incapatoare, la foc mediu.
  • Adauga in tigaie toata cantitatea de quinoa alba si amesteca 3-4 minute, pentru a o praji usor.
  • Adauga in tigaie morcovii, ceapa si 1 crenguta de rozmarin, apoi lasa tot amestecul pe foc alte 3-4 minute.
  • Toarna supa de legume in tigaie si lasa amestecul la fiert; cand lichidul da in clocot, redu focul la minim, acopera cu un capac si asteapta alte 15 minute, pana cand quinoa este moale si absoarbe intregul lichid.
  • Stinge focul, asteapta 5 minute si apoi amesteca baza pentru salata calda (cu morcovi si quinoa) cu o furculita.
  • Adauga peste quinoa jumatatile de rosii cherry, feliile de portocala si – optional – fisticul sarat, taiat marunt; decoreaza cu a doua crenguta de rozmarin si serveste imediat.

  Observatii reteta Salata calda, cu morcovi si quinoa

  • Poti servi salata calda direct din tigaie sau o poti muta intr-un bol incapator.

  Stiai ca?

  • Quinoa alba are cel mai delicat gust si cea mai usoara textura dintre toate varietatile, devenind cea mai pufoasa dupa gatire?
  • Quinoa nu contine gluten?
  • Rosiile cherry sunt, de obicei, mai dulci decat rosiile obisnuite, ale caror versiuni in miniatura sunt?
  • Rosiile cherry au fost prima specie de rosii cultivata de om pentru consum, in America de Sud? In scrierile aztece, prima reteta de salsa din istorie era facuta din rosii cherry, ardei iute si sare.
  • 1 portocala are, in medie, 116% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 13% din doza zilnica recomandata de fibre, 10% din doza zilnica recomandata de acid folic si 8% din doza zilnica recomandata de Vitamina B1?
  • Portocalele erau folosite de catre marinari si exploratori, pentru a preveni scorbutul (boala provocata de deficienta de Vitamina C), deoarece nu se stricau usor si rexistau cu succes la trasportul maritim?
  • La nivel mondial exista peste 600 de varietati de portocale?
  • In general, o portocala este compusa din 10 felii?
  • Portocalele nu exista in salbaticie, fiind un hibrid creat de om din pomelo si mandarina?
  • Culoarea „portocaliu” a fost denumita asa deoarece era culoarea portocalelor?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Salata calda, cu morcovi si quinoa
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.