Acasă Rețete Deserturi sănătoase Panna cotta vegana de ciocolata

Panna cotta vegana de ciocolata

4
Panna cotta vegana de ciocolata

panna cotta vegana de ciocolataIncearca sa faci si tu aceasta reteta de panna cotta vegana de ciocolata! Vei descoperi o alternativa delicioasa si ochioasa la panna cotta clasica, de vanilie (a carei reteta o gasesti tot pe blogul Sano Vita), care nu contine decat ingrediente de origine vegetala. Panna cotta vegana de ciocolata este un desert potrivit pentru intreaga familie, indiferent de anotimp: este racoritoare in miezul verii si – in combinatie cu esenta de portocale – este perfecta pentru o seara petrecuta in jurul bradului, iarna.

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Panna cotta vegana de ciocolata

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Miere de salcam

miere-salcam-jajin

  Mod de preparare reteta Panna cotta vegana de ciocolata

  • Pentru a pregati aceasta reteta de panna cotta vegana de ciocolata, pune la foc mediu laptele de migdale, intr-o cratita.
  • Adauga deasupra laptelui pudra de roscove, incorporand-o cu un tel de silicon.
  • Separat, intr-o cana, dizolva agar agar-ul in cele 3 linguri de apa fierbinte.
  • Incorporeaza solutia de agar agar in compozitia de lapte si amesteca in continuu, timp de 5 minute (pentru a nu se prinde de fundul cratitei), timp in care dai focul la minim.
  • Stinge aragazul, ia cratita de pe foc si adauga in compozitia de panna cotta vegana mierea, sarea si esenta, amestecand bine.
  • Toarna crema groasa astfel obtinuta in forme de silicon (sau in boluri de ceramica, trecute prin apa rece) si da-le la frigider pentru cateva ore.
  • Scoate cu grija panna cotta din forme si serveste-o imediat.

  Observatii reteta Panna cotta vegana de ciocolata

  • In loc de esenta de rom, poti folosi pentru aceasta reteta de panna cotta vegana de ciocolata esenta de portocale sau de vanilie.

  Stiai ca?

  • Pudra de roscove (karobul) seamana cu pudra de cacao (dar este mult mai dulce decat aceasta, in mod natural) si nu contine pic de cofeina, teobromina (substanta cu efect excitant al sistemului nervos), gluten, lactoza sau colesterol?
  • Roscovul (pe numele sau latinesc, Ceratonia siliqua) este cultivat si ca planta decorativa, si pentru pastaile si semintele sale, care se macina si se transforma in pudra?
  • In Antichitate, semintele de roscove (carobe) erau folosite ca unitate de masura (carate) pentru a cantari aurul, toate semintele avand exact aceeasi greutate (0,18 g)? Astfel, romanii verificau moneda de aur proprie (soldul) cantarind-o cu 24 de carobe/carate.
  • Agar agar-ul este obtinut din alge marine rosii (Gelidiaceae sau Gracilaria) si este o optiune vegetala a gelatinei (proteina obtinuta din piele si oase de animale)?
  • Agar agar-ul este utilizat de peste 400 de ani in Asia (unde i se spune „kanten”), dupa ce ar fi fost descoperit din intamplare de un hangiu japonez (Mino Tarozaemon), in secolul XVII? Aceasta a lasat afara, peste noapte, o supa de taitei si alge, iar dimineata a vazut ca aceasta devenise gelatinoasa.
  • Dupa fierbere, agar agar se topeste si devine lichid (la o temperatura de 85-95oC), iar odata racit (la 30-40o C) devine o substanta transparenta, asemanatoare unui gel?
  • Agar agar-ul este mai puternic si intareste mai bine ca gelatina (1 lingurita de agar-agar pudra este echivalentul a 8 lingurite de gelatina pudra)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Panna cotta vegana de ciocolata
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 51 Review(s)

4 COMENTARII

      • Mulţumesc! O să încerc să fac pentru a 3-a oară …, primele două au fost un eşec 🙁 Am o nedumerire mare: agar agar se dizolvă în apă rece, pe urmă să lasă la fiert, sau se pune direct în apa fierbinte agar-agar; am încercat ultima varianta, ca cea din reţetă, şi din păcate nu mi-a ieşit deloc compoziţia 🙁
        Apreciez orice sfat/sugestie! 🙂

        Mulţumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.