Panna cotta de cocos si vanilie

Panna cotta de cocos si vanilie

Panna cotta de cocos si vanilie este un desert usor si foarte simplu de preparat, dar cu multe beneficii pentru sanatate. Panna cotta de cocos si vanilie se consuma rece, de la frigider, simplu sau combinat cu fructe de sezon. Savureaza acest preparat deosebit alaturi de cei dragi, in zilele de vara calduroase, alegandu-i aroma pe care o iubesti cel mai mult dintre fructe si karob…sau combinandu-le pe amandoua!

TIMP PREPARARE  15 minute

PORTII    2

TIP RETETA Desert

DIFICULTATE Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Panna cotta de cocos si vanilie

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Mod de preparare reteta Panna cotta de cocos si vanilie

  • Se lasa conserva de cocos la frigider pentru 4-5 ore.
  • Conserva rece se scoate din frigider si apoi se desface cu grija, fara a agita produsul, pentru a evita amestecarea apei de cocos cu crema de cocos.
  • Se scoate crema groasa (apa de cocos ramasă se poate folosi la alte retete) si se pune intr-un ibric cu agar-agar si zaharul la foc, pana incepe sa clocoteasca.
  • Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se toarna in pahare cat este calda.
  • Se da la frigider pentru cateva ore.
  • Se poate imparti compozitia in mai multe parti pentru a amesteca diferite arome (cacao/karob/fructe).
  • Pentru culori intercalate, se va raci individual fiecare strat.

Observatii reteta Panna cotta de cocos si vanilie

  • Acest desert poate fi servit si consumat si la temperatura camerei, insa este exceptional rece de la frigider, mai ales in zilele calduroase de vara.
  • Panna cotta de cocos si vanilie imbina intr-un singur desert aromele delicioase de cocos, vanilie, fructe si karob cu beneficiile asupra sanatatii din toate componentele sale.
  • Aroma specifica pregananta data de concentratia de peste 90% de cocos intr-o textura matasoasa si o compozitie bogata in nutrienti esentiali pentru alimentatie fac din crema vegetala din nuca de cocos folosita in acest preparat un ingredient cu totul special si foarte sanatos.

Stiai ca?

  • Panna cotta este cel mai cunoscut tip de budinca italiana? Traducerea termenilor ar fi smantana coapta, desi ea se consuma in mod normal rece, dar termenul de smantana ar trebui sa ilustreze pe deplin consistenta cremoasa pe care trebuie sa o aiba acest preparat. Aporpo, daca intalniti grafia panacota, reteta desemneaza acelasi lucru, este vorba de procesul natural de simplifiare a limbii care are tendinta de a elimina consoanele duble.
  • Cocosul este un aliment complex, cu multiple beneficii pentru organism? Din el se consuma atat pulpa, cat si apa sau se extrage uleiul de cocos, folosit atat in gastronomie, cat si in cosmetica.
  • Crema vegetala de cocos reprezinta alternativa sanatoasa si hranitoare pentru copii si adulti, pentru vegetarieni, persoane care tin post sau pentru cei care, din motive de sanatate, evita proteina din lapte de orgine animala?
  • Crema de cocos nu contine nici lactoza, nici colesterol?
  • Crema de cocos contine un numar mare de vitamine si minerale: vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6, fier, calciu, seleniu, magneziu şi fosfor?
  • Agar-agarul este un gelifiant natural, vegetal, fara gust sau miros, dar, mai ales, fara E-urile prezente in celelate tipuri de gelifianti existenti pe piata si fara calorii? La origine, acesta este o alga marina, usor de digerat, bogata in fier, calciu si alte minerale. In plus, aceasta dizolva colesterolul, asadar inlocuirea gelifiantilor clasici cu agar-agar iti va aduce numai beneficii pentru sanatate.
  • Apa de cocos care iti ramane dupa deschiderea conservei de crema de cocos poate fi utilizata cu succes pe post de bautura racoritoare, dar poate intra si in componenta mastilor destinate frumusetii si ingrijirii tenului tau?
  • Multi sportivi de performanta beau apa de cocos atunci cand vor sa fie in forma maxima pentru concursuri? Aceasta are mai putine calorii, mai mult potasiu decat o bautura energizanta, dar efectele sale sunt similare.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Panna cotta de cocos si vanilie
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 67 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.