Mancarica de spanac, cu soia si smantana vegetala

mancarica de spanac, cu soia si smantana vegetalaIncearca aceasta mancarica de spanac, cu soia si smantana vegetala, primavara (folosind spanac proaspat, care umple tarabele pietelor) sau in orice alt anotimp (folosind spanac congelat)! Vei descoperi un fel principal sau o garnitura colorata intens, cu un gust pe masura, care iti va tine de foame injectandu-ti, in acelasi timp, o doza de sanatate in alimentatie. Serveste mancarica de spanac alaturi de mamaliguta proaspata, pentru un contrast de culoare care va face cu ochiul tuturor mesenilor, fie ei mici sau mari.

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal/Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Mancarica de spanac, cu soia si smantana vegetala

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Soia granule

soia-granule-vegetale-1-kg

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Mancarica de spanac, cu soia si smantana vegetala

  • Pregateste mai intai smantana vegetala, urmand indicatiile din reteta noastra, pe care o gasesti in link-ul de mai sus.
  • Pentru a pregati aceasta sanatoasa si colorata mancarica de spanac (cu soia si smantana vegetala), incepe prin a curata ceapa si cateii de usturoi de coaja.
  • Taie marunt ceapa si usturoiul si incinge uleiul, intr-o tigaie.
  • Caleste in tigaie jumatate din cantitata de usturoi si toata ceapa, iar cand acestea devin aurii adauga granulele de soia (spalate si scurse bine de apa) si spanacul proaspat.
  • Lasa amestecul pe foc timp de cateva minute, pana cand spanacul se inmoaie putin si lichidul scade.
  • Adauga in tigaie smantana vegetala (preparata deja), sare si piper (dupa gust), apoi incorporeaza in mancarica de spanac si restul de usturoi taiat marunt.
  • Mai lasa pe foc 1 minut, apoi stinge focul.

  Observatii reteta Mancarica de spanac, cu soia si smantana vegetala

  • Serveste mancarica de spanac (cu soia si smantana vegetala) imediat, ca atare, sau in combinatie cu snitele de soia ori chiftelute la cuptor, punand alaturi si o portie de mamaliguta proaspata.

  Stiai ca?

  • Ceapa face parte din genul de plante erbacee Allium, care cuprinde peste 280 de specii, printre care si usturoiul, prazul, ceapa frantuzeasca (salota) si arpagicul?
  • Proprietatile medicinale ale cepei sunt recunoscute din vechime, aceasta fiind folosita in tratamentul durerilor de cap, bolilor de inima si aftelor bucale?
  • Ceapa este o sursa excelenta de antioxidanti (compusi care limiteaza oxidarea, proces ce afecteaza celulele organismului nostru si contribuie la aparitia unor boli grave – cancer, diabet, boli de inima), continand peste 25 de tipuri diferite? Ceapa rosie, de exemplu, contine antocianine (pigmenti din familia flavonoidelor, care ii confera culoarea intensa).
  • Spanacul (a carui denumire stiintifica este Spinacia oleracea) este originar din Persia si este inrudit cu sfecla rosie si quinoa?
  • Consumul de spanac ajuta ochii, reduce stresul oxidativ, poate preveni cancerul si reduce hipertensiunea?
  • Spanacul este renumit pentru continutul de fier: fiecare 100 g de spanac proaspat contin 2,7 mg de fier, adica 15% din doza zilnica recomandata/DZR; odata fierte frunzele, fierul creste la 3,6 mg (20% din DZR)?
  • Popeye Marinarul manca spanac de fiecare data cand avea nevoie de un boost de energie (cantand „I’m strong to finich ‘cause I eats me spinach”) din cauza unei zecimale puse gresit? In 1870, chimistul german Erich von Wolf a estimat cantitatea de fier din spanac ca fiind de „3,5 mg”, dar cand si-a transcris notitele a scris „35 mg”; greseala a fost corectata abia peste aproape 70 de ani (in 1937).
  • Popeye a impulsionat cu 33% consumul de spanac in America, salvand industria de profil in anii ’30, spun crescatorii?
  • Desenele animate cu Popeye Marinarul au aparut in 1933, inspirate fiind de benzile desenate omonime ale lui Elzie Crisler Segar (lansate in 1929)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mancarica de spanac, cu soia si smantana vegetala
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 52 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.