Acasă Rețete Deserturi Smantana de caju pentru preparate dulci sau sarate

Smantana de caju pentru preparate dulci sau sarate

0
Smantana de caju pentru preparate dulci sau sarate

Smantana de cajuSmantana de caju este un preparat foarte rapid si extrem de practic in bucataria ta. O poti folosi atat ca dressing pentru salate, cat si pe post de garnitura in ciorbe, supe, musaca, ca baza pentru sosuri sau creme dulci. Nu ai nevoie decat de 5 minute in care sa mixezi cu blenderul ingredientele si vei avea in fata o crema fina, cu o consistenta splendida, care te indeamna la gatit. Adauga-i un indulcitor vegetal ca sa obtii o crema de tort perfecta sau putin usturoi, piper, zeama de lamaie pentru cel mai bun dressing de salata pe care l-ai incercat in ultima vreme.

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Smantana de caju

  • ½ cana caju
  • ½ cana apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri ulei
  • un praf de sare

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Smantana de caju

  • Se pun nucile caju la inmuiat timp de 12 ore, apoi se clatesc bine si se scurg.
  • Se amesteca intr-un blender cu restul ingredientelor (apa, zeama de lamaie si sarea), adaugandu-se treptat uleiul, pana se obtine o crema consistenta. Daca ti se pare ca este prea groasa, poti sa mai adaugi putina apa, dar, in principiu, nu ar trebui sa mai fie cazul.
  • Smantana de caju se foloseste ca baza pentru sosuri, ca dressing pentru salate sau chiar in supe si ciorbe.

  Observatii reteta Smantana de caju

  • Pentru a obtine smantana de caju, nucile caju trebuie sa fie crude si neaparat inmuiate timpul precizat mai sus. Doar astfel vor avea gustul necesar acestui preparat, consistenta potrivita si, in acelasi timp, isi vor activa pe deplin, prin inmuiere, proprietatile nutritive. Daca inmoi nucile caju, smantana ta va iesi cu mult mai fina si cremoasa!
  • Smantana de caju nu este potrivita numai pentru preparate sarate, poate constitui la fel de bine si baza pentru creme de prajituri si torturi, transformand dulciurile tale de casa intr-un adevarat deliciu!

  Stiai ca?

  • Nucile caju reprezinta o bogata sursa de minerale pentru persoanele care au renuntat la produsele lactate? In afara de smanatana de caju, se poate face acasa si unt de caju sau lapte de caju. Daca vrei sa vezi modul de praparare, intra pe pagina produsului de pe site-ul Sano Vita urmand linkul sau imaginea de mai sus.
  • O portie de caju asigura 25% din necesarul zilnic de magneziu, 37% din necesarul zilnic de cupru, 28% din doza zilnica de mangan si 20% din doza de fosfor?
  • Un anumit aminoacid din compozitia caju, triptofanul, se va transforma, odata ingerat, in serotonina, substanta cu efect linistitor asupra organismului tau? Asadar, daca vrei sa dormi mai bine, consuma cateva bucatele de caju cu o ora doua inainte de culcare.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Smantana de caju
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 57 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.