Acasă Rețete Deserturi sănătoase Inghetata din 2 ingrediente

Inghetata din 2 ingrediente

0
Inghetata din 2 ingrediente

inghetata din 2 ingredientePentru ca stim ca multe dintre noi incep fiecare anotimp cald promitandu-si ca nu vor mai cumpara inghetata din comert, astazi te tentam cu o reteta de inghetata din 2 ingrediente, extrem de simpla, care te va cuceri garantat! In plus, este de post si vegana (daca folosesti martipan fara ingrediente de origine animala), se poate prepara cu sau fara un aparat special de inghetata. Daca nu gasesti in comert martipan fara oua (care sa contina doar migdale si indulcitori), poti prepara singura aceasta pasta de migdale (iti explicam ce si cum, mai jos), pentru a o folosi apoi in inghetata.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Inghetata din 2 ingrediente

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

  Mod de preparare reteta Inghetata din 2 ingrediente

  • Pentru a pregati aceasta inghetata din 2 ingrediente, incepe prin a rupe martipanul in bucati mici si a le aaseza intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie de copt.
  • Introdu tava la cuptorul preincalzit (la 190o C), timp de 5-10 minute, pana cand bucatile de martipan s-au transformat in mini-chips-uri aurii (stai cu ochii pe ele!).
  • Intr-un blender vertical, toarna laptele de cocos din conserva si martipanul copt; amesteca-le bine, pana obtii o crema groasa si omogena.
  • Da vasul blenderului la frigider, timp de 2 ore.
  • Daca ai un aparat de facut inghetata, toarna crema din vasul blenderului in acesta si urmeaza instructiunile producatorului; transfera inghetata astfel obtinuta intr-o caserola acoperita si fa-o la congelator minimum 4 ore sau peste noapte.
  • Daca nu ai un aparat de facut inghetata, nu-i bai: toarna crema intr-o caserola scunda si lata, acoper-o cu un capac si da-o la congelator 1 ora; scoate-o de la rece si sparge cristalele de gheata formate pe margini (cu un tel), apoi da iar caserola la congelator; repeta procesul de spargere a cristalelor la fiecare 30 de minute, pana cand inghetata e prea densa pentru a fi batuta cu telul (procesul va dura in jur de 3 ore); las-o apoi la congelator 4 ore sau peste noapte.
  • Cand vrei sa o servesti, scoate caserola cu inghetata din congelator, las-o in frigider timp de 15 minute (pana se inmoaie) si pune 2-3 cupe in cate boluri doresti, punand caserola acoperita inapoi la congelator.

  Observatii reteta Inghetata din 2 ingrediente

  • Optional, poti decora inghetata cu migdale si cirese confiate.
  • Martipanul este incalzit la cuptor pentru a-i intensifica aroma de migdale si a obtine o inghetata cu gust si mai bogat.
  • Timpul de coacere al martipanului depinde de sursa lui: cel cumparat va deveni auriu in 5 minute, cel facut in casa – in aproximativ 12 minute.
  • Daca vrei sa iti faci singura martipanul, urmeaza indicatiile urmatoare: amesteca 180 g faina de migdale cu 140 g zahar pudra, intr-un blender vertical, pana obtii o pudra fina si omogena; toarna deasupra, in blender, 40 ml apa, apoi incorporeaz-o in ingredientele uscate; trebuie sa obtii un aluat omogen si nelipicios; daca e prea uscat, mai adauga apa, iar daca e prea lipicios, mai adauga faina de migdale; framanta martipanul pe blatul de lucru, timp de 30 de secunde. Din aceasta cantitate de ingrediente vei obtine 300 g de martipan, care poate fi depozitat la frigider, invelit bine in folie alimentara, timp de pana la 10 zile.

  Stiai ca?

  • Aroma martipanului este atribuita partial benzaldehidei, compus organic regasit in mod natural in migdale?
  • Martipanul este bun pentru activitatea cerebrala, deoarece migdalele contin multa lecitina (care stimuleaza celulele nervoase)?
  • Martipanul are o istorie lunga, strans legata de cea a migdalelor? Ungaria si Italia isi disputa crearea martipanului, care a fost facut la inceput in farmacii.
  • Cofetarii recunosc doua metode a produce martipan: varianta germana (faina de migdale si zaharul sunt coapte, uscate si apoi amestecate cu zahar pudra si glucoza) si varianta franceza (zaharul e fiert cu apa si turnat peste faina de migdale)? Cea din urma varianta este mai alba, cu o textura mai delicata.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Inghetata din 2 ingrediente
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
Articolul precedent Mini-batoane dulci, cu susan si miere
Articolul următor Guacamole
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.