Guacamole

guacamoleIncearca si tu aceasta reteta de guacamole, care se face simplu si rapid: rezultatul este un sos numai bun de servit la iarba verde, ca aperitiv la mesele de weekend sau la micul dejun. Acest sos guacamole este plin de ingrediente aromate si sanatoase, poate fi adaptat dupa preferinte (adaugandu-i-se rosii, ardei iute sau chiar porumb copt) si porneste de la reteta mexicana autentica. Rezultatul poate fi consumat pe felii de paine integrata prajite, alaturi de bastonase de legume (morcovi, ardei grasi, telina tulpina) sau pe bucati de tortilla facute in casa si transformate in triunghiuri.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Guacamole

  • 2 avocado
  • 3 lingurite ceapa rosie (tocata marunt)
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1/8 lingurita chimion pudra
  • ¼ lingurita usturoi (tocat marunt)
  • 1-2 linguri patrunjel (tocat marunt)
  • seminte de dovleac coapte, optional
  • ½ lingurita sare
  • piper

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de dovleac

seminte-de-dovleac-100g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Guacamole

  • Pentru a pregati guacamole, prepara toate ingredientele pe blatul de lucru: curata de coaja, spala si taie marunt ceapa si usturoiul; spala si taie marunt patrunjelul; stoarce zeama de lamaie.
  • Intr-un bol incapator, adauga patrunjelul, usturoiul, chimionul pudra, sarea si piperul; folosind o furculita, paseaza bine amestecul, pentru a elimina uleiurile din acesta.
  • Taie fiecare avocado in jumatate, scoate-i samburele si pune toata pulpa in bol.
  • Adauga deasupra ceapa rosie tocata si zeama de lamaie, omogenizand bine toate ingredientele, pana obtii un guacamole fin.
  • Serveste sosul imediat, pe felii prajite de paine integrala, presarand deasupra seminte de dovleac (coapte in prealabil).
  • Poti manca acest sos guacamole si cu bastonase de legume (telina tulpina, morcovi, ardei capia) sau cu chips-uri de tortilla facute in casa: taie cateva lipii facute in casa in triunghiuri mici, asaza-le intr-o tava termorezistenta, presara-le cu ulei vegetal si sare, apoi da-le la cuptorul preincalzit, la 180o C, timp de 15 minute, pana devin aurii si crocante.

  Observatii reteta Guacamole

  • Daca vrei sa prepari guacamole in avans si sa il servesti dupa cateva ore bune invitatilor tai, atunci poti sa previi oxidarea apeland la urmatoarea metoda: dupa ce transferi rezultatul intr-o caserola, acopera-l cu o bucata de folie alimentara (lipita de guacamole) si abia apoi pune capacul caserolei si da-o la frigider. O alta modalitate este sa acoperi continutul caserolei cu 1 cm de apa rece, apoi sa ii pui capacul si sa o dai la rece.
  • Poti modifica aceasta reteta de guacamole, dupa gust: adauga in compozitie 1-2 rosii mici si coapte bine sau boabe de porumb copt (daca vrei sa obtii un sos guacamole mai colorat), 1 ardei iute tocat marunt (daca vrei sa obtii un guacamole picant). Pentru ca rosiile vor inmuia mult amestecul, daca alegi sa le incorporezi in guacamole, adauga-le fix inainte de a-l servi.

  Stiai ca?

  • In 1925, americanul Rudolph Hass (postas de meserie si horticultor amator, ca hobby) punea bazele unui noi soi de avocado – devenit acum cel mai popular din California? Hass a cumparat o mica livada cu alte soiuri de avocado si a tot altoit la ei pana a obtinut un pom care crestea mai rapid si producea fructe cu un gust mai bun. A patentat rezultatul in 1935 si asa s-a nascut soiul de avocado Hass. Copacul originar – plantat in La Habra Heights (California) a fost taiat in 2002, la 76 de ani.
  • Un avocado poate produce pana la 500 de fructe/an, dar media este de 150?
  • Fructele de avocado nu au colesterol si se lauda cu cea mai mare proportie de fibre dintre toate fructele? In plus, contin vitaminele B6, C, E, K, potasiu, magneziu, mangan si acid folic.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Guacamole
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.