Acasă Retete Fel principal Orez cu ciuperci, reteta simpla

Orez cu ciuperci, reteta simpla

0
Orez cu ciuperci, reteta simpla

pilaf cu ciuperci

Alege reteta simpla de orez cu ciuperci daca nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie, cauti un fel de mancare sanatos si gustos si nu ai chef de cine stie ce tehnici sofisticate de gatit. Imbogatit cu amestecul de legume fara sare Sano Vita, orezul cu ciuperci este si usor de digerat si plin de elemente nutritive de care corpul tau are nevoie. Daca adaugi la acestea si beneficiile pe care ti le aduce imbogatirea retetei clasice cu patrunjel bogat in vitamina C, ai in fata un pranz perfect.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Orez cu ciuperci

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Orez prefiert cu bobul lung

orez-prefiert-1-kg

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

  Mod de preparare reteta Orez cu ciuperci

  • Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei si putina apa.
  • Daca ai ciuperci proaspete, ele se spala bine, se taie in bucati si se fierb timp de 20 de minute. Ai grija sa nu arunci zeama de la ciuperci, iti va folosi imediat. Daca ai ciuperci in conserva, spala-le bine cu apa rece si adauga-le peste ceapa, sa dea un clocot.
  • Intr-o cratita antiaderenta sau un vas de yena pune ceapa, ciupercile fierte, orezul, presara o lingura de amestec de legume uscate si patrunjel tocat dupa gust.
  • Amesteca ingredientele bine si adauga putina sare.
  • Peste toate ingredientele se pune zeama in care au fiert ciupercile pana cand le acoperi si se dau la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute.

  Observatii reteta Orez cu ciuperci

  • Ciupercile proaspete (in special soiul champignon, cele mai intalnite si ieftine) sunt atat de fragede, incat dupa ce le speli nu este necesar neaparat sa le tai cu cutitul, poti sa le rupi cu mana direct in cratita in care intentionezi sa le fierbi.
  • Asa cum spuneam, poti sa folosesti pentru aceasta reteta si ciuperci din conserva, dar, ca orice alta mancare, va iesi mai gustoasa in momentul in care pui numai ingrediente proaspete. Cea mai buna varianta a acestei retete este cu ciuperci micute, a caror spalare va fi o mai migaloasa, dar se compneseaza cu faptul ca nu va trebui sa le tai.
  • Proportia intre cantitatea de orez si cea de ciuperci aleasa de noi nu este decat o sugestie, tu esti libera sa folosesti mai multe ciuperci, daca vrei ca ele sa predomine.
  • Aceasta retetea de orez cu ciuperci se poate gati si cu orez brun, dar in acest caz poate fi necesar ca preparatul tau sa stea putin mai mult in cuptor.

  Stiai ca?

  • Orezul este cea mai populara cereala la nivel mondial?
  • Orezul contine foarte putine grasimi (iar acelea nu sunt nocive pentru sanatate), nu contine sare si nici un pic de colesterol? Datorita acestor caracteristici, consumul regulat de orez te protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Orez cu ciuperci
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 64 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.