Acasă Gătesc gustos 20 de retete usoare si rapide, pentru un picnic de nota 10

20 de retete usoare si rapide, pentru un picnic de nota 10

0
20 de retete usoare si rapide, pentru un picnic de nota 10

iesire la iarba verdePrimavara este anotimpul mult-asteptat dupa lunile de toamna-iarna, in care ne dorim sa iesim cat mai mult in aer liber, la plimbare, in parc sau la picnic, alaturi de familie si prieteni. Pandemia COVID-19 a dat peste cap inceputul primaverii in tara noastra si a impus autoizolarea, dar trecerea acesteia inseamna noi iesiri in natura. De aceea, ne-am gandit sa scriem un articol in care sa aducem laolalta 20 de idei de retete reci, mancaruri rapide si preparate usoare, din ingrediente vegetale, din care iti poti alege preferatele, pentru a organiza un picnic de nota 10. Descopera mai jos retetele respective, dar si cateva sfaturi legate de iesirile la iarba verde!

Afla cat timp trebuie sa petreci zilnic in aer liber!

Sfaturi pentru un picnic de succes

iesire in naturaOrice iesire mai lunga de cateva ore in natura, la iarba verde, presupune o mica organizare: pregateste-te cu o patura pe care sa incapa toti membrii familiei, ochelari si palarii de soare, crema de protectie solara, spray de protectie impotriva tantarilor. In plus, orice picnic reusit implica sa iei de acasa farfurii de plastic sau de unica folosinta, tacamuri, servetele uscate si umede, saci de gunoi (in care sa aduni toate resturile, la final, pentru ca locul perfect de picnic sa ramana perfect si pentru alte persoane).

Nu lua cu tine un sistem audio (nu-i deranja pe cei din jur) si nici un caine care latra sau musca (idem). Pune toata mancarea intr-o lada frigorifica, cu rezerve de gheata, iar intr-o cos – patura, lichidele, tacamurile si toate accesoriile. Alternativ, poti ingheta apa in congelator, in sticle mai mici, pe care sa le pui printre caserolele cu mancare, pentru a tine loc de rezerve de gheata.

picnicCand vine vorba despre partea cea mai importanta – bunatatile din cos – trebuie sa te asiguri ca te inarmezi cu apa rece (intr-un termos), alte bauturi reci (vezi reteta de limonada de mai jos) si mancaruri sigure de consumat si de transportat. Pregateste salate reci in caserole cu capac, sandvisuri invelite in folie de aluminiu, lipii de casa, crackers si bastonase de legume (morcovi, ardei, telina tulpini) pentru paste tartinabile si sosuri, borcanase in care pui portii individuale de desert – cu alte cuvinte, feluri usor de mancat cu mana. In plus, poti lua cu tine fructe uscate si nuci diverse, pentru a avea la indemana snacks-uri sanatoase.

Inainte de iesi in aer liber, citeste despre relatia dintre bronz, soare si Vitamina D!

Organizeaza un picnic gustos si sanatos:
descopera produsele marca Sano Vita!

Caise deshidratate

caise-deshidratate-250g

Merisoare confiate

merisor-confiat-500g

Rondele din orez si cacao

rondele-din-orez-cu-glazura-de-cacao-75g

20 de retete potrivite pentru picnic

aer liberDaca vrei sa iesi la iarba verde, incearca sa gatesti cateva dintre retetele de mai jos. Sunt mancaruri rapide, usor de facut, care pot fi transportate fara probleme si care vor fi delicioase si reci, la un picnic. Le-am impartit pe categorii, pentru a-ti fi mai usor sa te decizi ce alegi din lista de mai jos.

Creme si paste tartinabile

Umple borcanase cu creme si paste tartinabile, potrivite pentru intins pe lipii, felii de paine integrala sau de combinat cu bastonase de legume proaspat taiate. Astfel, vei avea un picnic cu o varietate de mini-sandvisuri, cu un gust aromat si variate din punct de vedere al culorii (doar mancam si cu ochii, nu?). Descopera cele 7 retete de mai jos!

Lipie de casa cu susan pentru humus si alte aperitive cremoase

Saratele (crackers) integrale, cu seminte

Tofu marinat – reteta video

Branza ricotta vegana

Pasta tartinabila de mazare si kale

Pasta de tofu cu ardei – reteta video

Pate de urzici

Sandvisuri, salate si finger food

Am selectat – din varietatea de retete de pe blogul Sano Vita – si 5 optiuni pentru feluri de mancare gata preparate, potrivite pentru picnicul tau: sandvisuri, rulada, pateuri si doua tipuri de salata rece. Descopera-le mai jos!

Sandwich-uri cu pasta de naut

Rulada de spanac si tofu

Pateuri cu ciuperci, marar si tofu

Salata de cartofi

Salata de quinoa – reteta video

Deserturi

Cine spune ca la iarba verde nu poti manca desert? Alege-ti dulcele preferat din lista de 5 retete de mai jos, care include bomboane, fursecuri si briose usor de consumat, fara a te murdari pe maini, dar si o budinca pe care o poti prepara acasa in borcanse, punandu-i apoi capacul si servind-o in aer liber.

Bomboane energizante, cu visine si ciocolata

Fursecuri raw, cu migdale si curmale

Fursecuri cu unt de arahide

Briose cu banane

Budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia)

Bauturi

Orice picnic nu este complet fara ceva bauturi racoritoare, asa ca am selectat dintre retetele noastre 3 optiuni de bauturi care pot completa apa, la iarba verde. Descopera-le mai jos!

Limonada

Apa de chia – reteta video

Ghimbirata racoritoare pentru zilele de vara

Articolul precedent Salata calda, cu morcovi si quinoa
Articolul următor Prajitura cu prune si aluat crocant
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.