Rulada de spanac si tofu

rulada de spanac si tofuFa si tu aceasta rulada de spanac si tofu daca ai renuntat la ingredientele de origine animala, postesti miercurea si vinerea sau iti place mult spanacul! Aluatul exterior este unul pufos, deloc uscat si aromat, crema de branza vegana din interior este delicata si nelipicioasa, iar rezultatul final este o rulada de spanac si tofu usor de feliat, care arata extraordinar pe un platou de aperitive si care poate fi inclusa cu succes in pachetelul pentru birou sau pentru scoala al membrilor familiei tale.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   6

TIP RETETA   AperitivMic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Rulada de spanac si tofu

ALUAT

UMPLUTURA

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de naut

faina-de-naut

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Otet din cidru de mere

bioh-biona-otet-din-cidru-de-mere-nefiltrat-500ml

Orez prefiert cu bobul lung

orez-prefiert-1-kg

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

  Mod de preparare reteta Rulada de spanac si tofu

  • Pentru a pregati aceasta rulada de spanac si tofu, incepe prin a prepara aluatul: mixeaza aquafaba si otetul din cidru de mere cu ajutorul unui mixer, pana obtii o spuma tare, apoi acopera vasul si da-l la frigider.
  • Pune apa la fiert, intr-un ibric.
  • Intr-un bol incapator, adauga faina de naut si toarna deasupra ½ cana de apa, cand aceasta da in clocot; amesteca bine cu mixerul, adauga treptat restul de apa clocotita, pana obtii un aluat omogen; completeaza cu 1 lingura de ulei si incorporeaza-l in aluat.
  • Preincalzeste cuptorul la 200o C.
  • Pune la fiert orezul, in apa cu sare (cand s-a fiert, scurge-l de apa si lasa-l la racit complet); separat, fierbe usor morcovii si ardeiul capia (curatati de coaja si samburi, apoi taiati pe lungime) si apoi lasa-i la racit.
  • Incinge restul de ulei intr-o tigaie, adauga spanacul congelat si lasa-l pe foc pana se evapora excesul de apa, apoi stinge focul.
  • Pune spanacul intr-un tifon curat sau intr-o sita, scurge-l bine cu mainile, pana se elimina tot lichidul, apoi taie-l marunt si adauga-l peste aluatul deja preparat.
  • Folosind un mixer, incorporeaza in aluat spanacul, usturoiul taiat marunt, sarea si nucsoara, apoi adauga spuma de aquafaba si incorporeaz-o cu o spatula de silicon.
  • Cerne deasupra faina de grau integrala si incorporeaz-o si pe ea in amestecul verde.
  • Tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt si intinde aluatul verde in ea, astfel incat sa ajunga o grosime de aproximativ 5 mm.
  • Da tava la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, apoi lasa aluatul sa se raceasca complet.
  • Pregateste umplutura: intr-un blender vertical, amesteca branza tofu (taiata cubulete), orezul, nucile caju, hreanul (curatat si dat pe razatoarea mica), fulgii de nuca de cocos, maioneza de post, sare si piper (dupa gust).
  • Intinde o folie de aluminiu pe blatul de lucru, intoarce aluatul de spanac cu hartia de copt in sus, inceparteaza hartia, intinde deasupra aluatului crema de branza vegetala din vasul blenderului, aranjeaza morcovii si ardeii capia deasupra si ruleaza strans rulada, folosindu-te de folia de aluminiu.
  • Da rulada de spanac si tofu la frigider timp de 12 ore, apoi indeparteaza folia de aluminiu si taie-o in felii de 1-2 cm grosime.

  Observatii reteta Rulada de spanac si tofu

  • Pentru aceasta rulada de spanac si tofu poti folosi si spanac proaspat – 800 g sunt suficiente.

  Stiai ca?

  • Spanacul ese un aliment benefic pentru sanatatea parului, pielii si oaselor, oferindu-ti o multime de nutrienti (proteine, fier, calciu, magneziu si vitamine) la pachet cu foarte putine calorii?
  • Spanacul contine un antioxidant numit acid alfa-lipoic, care poate reduce nivelul de glucoza din sange, creste sensibilitatea la insulina si preveni stresul oxidativ in cazul pacientilor care sufera de diabet?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Rulada de spanac si tofu
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.