Acasă Rețete Deserturi sănătoase Bomboane energizante, cu visine si ciocolata

Bomboane energizante, cu visine si ciocolata

0
Bomboane energizante, cu visine si ciocolata

Bomboane energizante, cu visine si ciocolata

Aceste bomboane energizante (cu visine si ciocolata) sunt usor de facut si constituie un desert hranitor si sanatos, fara zahar adaugat, perfect pentru intreaga familie. Cu ajutorul unui blender vertical, le pregatesti in doar 20 de minute si le poti pastra la congelator timp de pana la 1 luna (si pentru ca iti va fi foarte greu sa gusti doar cateva, iti recomandam sa faci 2-3 portii odata si sa congelezi 1-2). Daca iti plac visinele trase in ciocolata, atunci aceste bomboane energizante sunt alternativa vegana perfecta: nu contin lapte, unt sau alte ingrediente de origine animala.

TIMP PREPARARE   20 minute

PORTII   5

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Bomboane energizante, cu visine si ciocolata

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Curmale fara samburi

curmale-fara-samburi-500g

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Unt de arahide fara zahar

unt-de-arahide-fara-zahar

Visine deshidratate

visine-deshidratate-fara-samburi-250g

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

  Mod de preparare reteta Bomboane energizante, cu visine si ciocolata

  • Pentru a pregati aceasta reteta de bomboane energizante (cu visine si ciocolata), incepe prin a adauga curmalele uscate intr-un blender vertical.
  • Marunteste-le pana sunt taiate in bucati mici sau incep sa se lipeasca, formand un aluat de curmale.
  • Rastoarna-le intr-un bol separat si adauga in blenderul vertical migdalele, fulgii de ovaz, pudra de roscove si sarea, amestecandu-le timp de 15 secunde sau pana cand obtii o faina fina.
  • Rastoarna curmalele in blender, peste amestecul maruntit anterior, adauga untul de arahide fara zahar si 1 lingura de apa; amesteca totul pana cand obtii un aluat umed, lipicios (adauga si a doua lingura de apa, daca este nevoie), orind blenderul din cand in cand, pentru a incorpora si ingredientele lipite pe marginea vasului.
  • Adauga ciocolata menaj de post (taiata in cubulete cat mai mici) si visinele uscate, pulsand de cateva ori blenderul, pentru incorporare.
  • Ia – cu o lingurita speciala de inghetata – portii egale din amestecul astfel obtinut si formeaza, in maini, bomboanele energizante (cu visine si ciocolata).
  • Transfera bomboanele energizante (cu visine si ciocolata) intr-un recipient acoperit si da-le la congelator, sa se intareasca, timp de 10 minute.

  Observatii reteta Bomboane energizante, cu visine si ciocolata

  • Daca ti se lipeste aluatul de maini, cand dai forma bomboanelor energizante (cu visine si ciocolata), umezeste-le usor cu apa rece.
  • Poti da, la final, bomboanele energizante (cu visine si ciocolata) prin fulgi de nuca de cocos, inainte de le introduce la congelator.
  • Poti pastra bomboanele energizante (cu visine si ciocolata) la frigider pana la 1 saptamana si la congelator pana la 1 luna.

  Stiai ca?

  • Visinele uscate sunt bogate in antioxidanti si nutrienti care sprijina sanatatea inimii si reduc inflamatia? Cercetatorii de specialitate noteaza ca visinele deshidratate contin o cantitate mare de quercetina, un flavonoid care are proprietati anticancerigene si care lupta cu bolile de inima.
  • Visinele uscate sunt bogate in potasiu, vitaminele C si B-uri?
  • O mana de visine deshidratate consumate inainte de ora de culcare te pot ajuta sa dormi mai mult si mai bine? In cadrul unui studiu efectuat de cercetatorii de la Louisiana State University, s-a observat ca persoanele care au baut suc de visine de 2 ori/zi, timp de 2 saptamani, au dormit cu aproape 90 de minute mai mult decat grupul de participanti placebo. Specialistii sugereaza ca asta se datoreaza combinatiei de melatonina si triptofan din aceste fructe uscate.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bomboane energizante, cu visine si ciocolata
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 56 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.