Acasă Rețete Deserturi sănătoase Fursecuri cu unt de arahide

Fursecuri cu unt de arahide

0
Fursecuri cu unt de arahide

fursecuri cu unt de arahideDaca nu ai facut niciodata fursecuri cu unt de arahide, atunci acum este momentul: incearca reteta noastra si vei descoperi un desert crocant la exterior si moale la interior, aromat si lipsit de ulei si zahar rafinate. Daca in familia ta sunteti mari amatori de unt de arahide, atunci aceasta este reteta dulce perfecta pentru voi toti! In plus, se pregateste foarte repede, poti mari cantitatea de ingrediente pentru a face mai multe portii odata (care sa va ajunga pentru toata saptamana) si poti customiza reteta, inlocuind esenta de vanilie cu esenta de portocale, de cocos sau de rom, dupa preferinte.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Fursecuri cu unt de arahide

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Unt de arahide fara zahar

unt-de-arahide-fara-zahar

Zahar din cocos

bioh-eco-zahar-din-nectar-de-cocos-pure-150g

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

  Mod de preparare reteta Fursecuri cu unt de arahide

  • Pentru a prepara aceste fursecuri cu unt de arahide, incepe prin a preincalzi cuptorul la 190o C si a tapeta o tava termorezistenta cu hartie de copt.
  • Intr-un blender vertical, adauga toate ingredientele pentru fursecuri si amesteca-le bine, pana cand se transforma intr-o minge omogena de aluat moale si pliabil (textura acestuia poate fi diferita, in functie de marca de unt de arahide folosita; daca aluatul ti se pare prea uleios, mai adauga faina, 1 lingurita odata, incorporand-o in aluat; daca aluatul ti se pare prea uscat, mai adauga putin sirop de artar).
  • Scoate aluatul din vasul blenderului vertical, varsa-l pe blatul de lucru si framanta-l timp de cateva secunde.
  • Rupe echivalentul unei lingurite de aluat, da-i o forma de bila de ping-pong in palme, apoi asaz-o pe tava tapetata cu hartie de copt; repeta procesul pana cand termini tot aluatul, plasand bilutele la distanta una de alta.
  • Folosind o furculita, apasa pe fiecare bila de aluat, pentru a o aplatiza, apoi apasa din nou, perpendicular pe sensul initial, pentru a forma un model decorativ, de tabla de sah.
  • Da tava la cuptorul preincalzit, timpde 10 minute, pana cand fursecurile devin aurii.
  • Scoate tava din cuptor si las-o la racit complet (timp in care fursecurile se vor intari).

  Observatii reteta Fursecuri cu unt de arahide

  • Din aceasta cantitate de ingrediente vei obtine 12 fursecuri cu unt de arahide.
  • Poti inlocui untul de arahide cremos cu unt de arahide crocant, pentru a obtine fursecuri cu o textura diferita.
  • Poti inlocui esenta de vanilie cu esenta de portocale, de cocos sau de rom, dupa preferinte, pentru a obtine fursecuri cu unt de arahide cu un gust diferit, de fiecare data.

  Stiai ca?

  • Modelul incrucisat realizat cu furculita pe aceste fursecuri cu unt de arahide are o istorie interesanta? La inceput, aluatul pentru fursecuri cu unt de arahide era intins, iar acestea erau taiate in mod clasic, cu diverse forme. In numarul din 1 iulie 1932, intr-o reteta de fursecuri cu unt de arahide, a „Schenectady Gazette” a aparut prima referire la acest model incrucisat care aminteste de patratele de pe vafe. Pillsbury, un producator mare de fainuri, a popularizat modelul creat cu furculita in cartea lor de bucate aparuta in anii ’30 („Pillsbury’s Balanced Recipes”). Ideea din spatele acestei idei nu tine doar de partea decorativa: daca nu sunt apasate uniform, fursecurile nu se vor coace uniform, aluatul fiind unul dens.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Fursecuri cu unt de arahide
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.