Pasta tartinabila de mazare si kale

pasta tartinabila de mazare si kaleAi mancat vreodata pasta tartinabila de mazare si kale? Iti aduce un aport instantaneu de vitamine si minerale, are o culoare intensa si o aroma de zile mari. Fa si tu aceasta pasta tartinabila de mazare si kale pentru a o consuma la micul dejun, a-ti convinge copiii sa manance mai multe legume sau a oferi invitatilor tai la masa un aperitiv diferit de tot ceea ce au gustat pana acum! Este excelenta servita pe felii de paine de casa integrala si poate fi facuta folosind mazare proaspata sau congelata.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pasta tartinabila de mazare si kale

  • 2 cani mazare
  • 2 cani frunze de kale
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita ulei vegetal
  • boia de ardei iute, dupa gust
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Pasta tartinabila de mazare si kale

  • Pentru a pregati aceasta pasta tartinabila de mazare si kale, incepe prin a incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta si a adauga deasupra lui mazarea.
  • Lasa mazarea pe foc timp de 3-5 minute, pentru a nu se patrunde si gati complet.<
  • Taie frunzele de kale marunt si curata usturoiul de coaja.
  • Adauga in tigaie varza kale si usturoiul zdrobit (cu o presa speciala), condimentele din lista de ingrediente (boia de ardei iute, sare si piper, dupa gust) si lasa amestecul pe foc inca 1 minut.
  • Toarna continutul tigaii intr-un blender vertical si marunteste-le bine, pana obtii o pasta omogena si cremoasa; daca vrei sa obtii o pasta tartinabila mai rustica, lasa blenderul pornit doar cateva secunde.
  • Serveste pasta tartinabila de mazare si kale imediat, pe felii de paine prajita.

  Observatii reteta Pasta tartinabila de mazare si kale

  • Pentru aceasta reteta de pasta tartinabila de mazare si kale poti folosi mazare proaspata sau congelata.
  • In loc de blender vertical poti folosi, pentru aceasta pasta tartinabila de mazare si kale, un mixer manual (pe care il folosesti la omogenizarea unei supe-crema, de exemplu).
  • Poti pastra aceasta pasta tartinabila de mazare si kale la frigider timp de 5 zile, intr-un borcanel inchis.
  • Poti incerca si o varianta cu avocado a acestei retete: renunta la una dintre cele 2 cani de mazare si inlocuieste-o cu pulpa unui fruct de avocado; adauga fructul direct in blenderul vertical, iar in tigaie prajeste doar restul ingredientelor.

  Stiai ca?

  • Varza kale este o planta crucifera din specia Brassica oleracea, fiind inrudita indeaproape cu varza traditionala si de Bruxelles, conopida, broccoli si gulia?
  • Cultivata in scop ornamental si pentru consumul uman, varza kale este originara din Mediterana si Asia Mica (fiind cultivata in aceste zone inca din anul 2.000 i.Hr.)?
  • Consumul de kale a fost incurajat in Marea Britanie, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial (cand rationalizarea necesita suplimentarea alimentatiei cu legume usor de cultivat si pline de nutrienti)? Dar a devenit populara abia in anii ’90, in SUA, unde i s-a popularizat continutul mic de calorii si faptul ca este unul dintre alimentele cele mai pline de nutrienti care exista.
  • 100 g de varza kale proaspata contin: 1.021% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 308% din doza zilnica recomandata de Vitamina A, 200% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 39% din doza zilnica recomandata de mangan, 14% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6, cupru si calciu, 13% din doza zilnica recomandata de potasiu si 9% din doza zilnica recomandata de fier?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pasta tartinabila de mazare si kale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

2 Comentarii

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.