Mareste

0,00 lei

ULEI DE COCOS ECOLOGIC 200 ML

Lipsa stoc

Notificare revenire in stoc

OK

EUC

0.2005kg

19%

Pentru comenzi telefonice apelati 0250.776.333

Ingrediente: 100% ulei de cocos extra virgin, ecologic, presat la rece, obtinut din nuci de cocos proaspete, culese manual.

Produsul nu provine din culturi modificate genetic.


Stiai ca, in stravechea limba sanscrita, palmierul de cocos era cunoscut sub numele de kalpa vriksha, sintagma care insemna copacul vietii, copac care da tot ce este necesar pentru a trai, intrucat aproape toate partile lui pot fi folosite de om pentru hrana? Intre aceste componente, uleiul de cocos are utilizari atat de largi incat poate fi considerat un adevarat aliment miraculos, motiv pentru care a patruns foarte repede si a ajuns extrem de indragit de consumatorii din Romania. Vom discuta imediat pe larg despre uleiul de cocos si vom vedea impreuna de ce merita cu prisosinta sa il aveti in casa oricand.

Care este cel mai bun ulei de cocos? te-ai intrebat probabil si nu doar o singura data. Randurile urmatoare iti vor da toate informatiile necesare pentru a-l putea alege fara gres.

Cuprins:

  • Palmierul de cocos: copacul care ofera tot ce este necesar pentru a trai
  • Ce este uleiul de cocos
  • Cum se obtine uleiul de cocos?
  • Ulei de cocos proprietati
  • Ulei de cocos compozitie nutritionala
  • Ulei de cocos beneficii pentru sanatate

- Uleiul de cocos beneficii pentru imunitate

- Ulei de cocos beneficii pentru sanatatea inimii

- Uleiul de cocos beneficii pentru sanatatea oaselor

- Uleiul de cocos te ajuta sa scazi colesterolul

- Beneficii ulei de cocos pentru igiena dentara

- Uleiul de cocos beneficii pentru creier

- Uleiul de cocos beneficii pentru sistemul digestiv

- Uleiul de cocos combate dereglarile hormonale

- Uleiul de cocos te ajuta sa slabesti

  • Diferente intre ulei de cocos si unt de cocos
  • Poti face ulei de cocos acasa?
  • Retete pentru frumusete cu ulei de cocos

- Ulei de cocos pentru piele

- 4 variante de scrub natural pentru corp cu ulei de cocos

- Ulei de cocos pentru piele bronzata

- Ulei de cocos pentru masaj

- Uleiul de cocos pentru par si unghii

  • Ulei de cocos in alimentatie

- Cum pastram uleiul de cocos?

- Pret uleiul de cocos - care este cel corect?

- Uleiul de cocos pentru femei insarcinate si bebelusi

  • Retete culinare cu ulei de cocos

- Deserturi cu ulei de cocos

- Ulei de cocos pentru prajit

- Smoothieuri cu ulei de cocos

- Gustari cu ulei de cocos

Palmierul de cocos: copacul care ofera tot ce este necesar pentru a trai

Nuca de cocos (Cocos nucifera) apartine familiei Palm (Arecaceae). Creste in Malaezia si Asia de Sud iar exploratorii spanioli au numit-o fata zambitoare de maimuta, datorita celor trei ochi mici de la baza care faceau ca aceasta nuca sa semene cu figura unei maimute.

Asa cum spuneam si la inceputul expunerii noastre, in stravechea limba sanscrita, palmierul de cocos era cunoscut sub numele de kalpa vriksha, ceea ce s-ar traduce drept copac care da tot ce este necesar pentru a trai, intrucat aproape toate partile lui pot fi folosite de om pentru hrana: apa, laptele, pulpa, zaharul si uleiul. Chiar si cojile, tulpina si frunzele sunt folosite ca materiale in industria mobilierului si a decoratiunilor. Palmierii produc nuca de cocos de pana la 13 ori pe an si, desi este nevoie de un an pentru ca nucile de cocos sa se maturizeze, un copac ajuns la marueitate si complet inflorit poate produce intre 60-180 nuci de cocos intr-o singura recolta.

Uleiul de nuca de cocos, impreuna cu rudele sale, laptele de cocos si apa de cocos sunt alimente extrem de bogate in nutrienti.

Ce este uleiul de cocos

Uleiul de cocos este un tip de ulei extras din pulpa nucii de cocos sau din laptele de cocos, cu o serie larga de utilizari, de la gastronomie si pana la industria cosmetica. In lume, productia anuala numara in jur de 3,5 milioane de tone, iar printre cei mai mari exportatori de ulei de cocos sunt state precum Filipine, Malaezia şi Australia.

Cum se obtine uleiul de cocos?

Exista mai multe metode de a extrage uleiul de cocos, mai mult sau mai putin costisitoare si rentabile. De exemplu, prelucrarea uscata duce la obtinerea unei cantitati cu aproximativ 10-15% mai mare decat in cazul prelucrarii cu ude, cu ajutorul apei. Dupa extragerea uleiului (sau chiar in cazul procesului de extragere) se pot  folosi solventi cu rol de curatare, filtrare a uleiului sau chiar de sporire a productiei.

Uleiul de cocos virgin sau extravigin se obtine din pulpa de cocos proaspata sau lapte de cocos prin centrigugare sau presare cu ajutorul masinilor specializate si este varianta cea mai sanatoasa, cel mai bun ulei de cocos pe care il puteti achizitiona. Pentru producerea lui sunt folosite exclusiv procedee mecanice, nu si chimice, astfel incat toate proprietatile uleiului se pastreaza nedegradate.

Ca exemplu, uleiul de cocos SanoVita este extravirgin si ecologic pentru ca, in afara modului de prelucrare (centrifugare in mai multe etape, nu presare), producatorul vine cu un argument in plus al calitatii: nucile de cocos care au dus la producerea uleiului au fost culese manual, ceea ce se reflecta in calitatea materiei prime folosite: ele au fost alese printre cele care au ajuns pe deplin la maturitate si verificate contra oricarei deteriorari care ar putea duce la o eventuala degradare a pulpei. Acest ulei nu contine colesterol.

Asadar, in functie de modul de extragere si tratare se va obtine un produs de calitate mai buna sau mai slaba, lucru pe care il vedem reliefat de multe ori si in pretul de comercializare. Un ulei de cocos rafinat va fi mai ieftin decat uleiul de cocos virgin, obtinut prin presare la rece si fara amestecul de solventi cu ajutorul caruia productia poate fi stimulata. Uleiul rafinat isi pierde o importanta cantitate de acizi grasi cu catena medie, buni (asa cum vom vedea imediat) pentru sanatatea ta, in favoarea grasimilor hidrogenate si grasimilor trans, considerate de specialistii in medicina periculoase pentru organism, deoarece cresc nivelul colesterolului rau (LDL) si il reduc pe cel al colesterolului bun (HDL), astfel ca pot creste riscul dezvoltarii afectiunilor cardiovasculare.

Multe persoane se intreaba daca uleiul de cocos are sau nu are miros. Acest lucru se intampla probabil pentru ca au intalnit pe piata ambele variante si nu au mai stiut ce sa creada. Adevarul este ca uleiul rafinat isi pierde o mare parte din parfumul specific, in timp ce uleiul de cocos virgin are un parfum de cocos usor de sesizat, aceasta fiind o modalitate in plus de diferentierea unui ulei de cocos de calitate superioara.

Aspectul uleiului de cocos

Culoarea si consistenta uleiului de cocos depinde in mod esential de temperatura mediului inconjurator: la temperaturi de peste 24-25 de grade uleiul de cocos are starea lichida si culoare alb galbuie. Pe masura ce temperatura scade el se solidifica, devenind din ce in ce mai untos, cremos (motiv pentru care este si confundat de multe persoane cu untul de cocos), iar tinut la frigider este atat de tare, incat daca intorci un borcan deschis cu gura in jos, continutul nu va curge.

Ulei de cocos proprietati

O perioada lunga de timp uleiul de cocos a fost un aliment extrem de controversat, din cauza compozitiei sale bogata in grasimi saturate. Abia studiile moderne care au evidentiat faptul ca aceste grasimi saturate au o structura speciala (catena medie) si nu sunt daunatoare, ba chiar dimpotriva, se dovedesc benefice organismului uman, au repus uleiul de cocos pe locul de frunte meritat.

Intre cele mai importante proprietati ale uleiului de cocos le enumeram pe cele antimicrobiene, antibacteriene si antifungice. Totusi, trebuie sa spunem ca numai folosind ulei de cocos organic, predat la rece, putem spune ca profiti de toate calitatile sale, pentru ca numai prin acest tip de prelucrare proprietatile ii raman nealterate.

Ulei de cocos compozitie nutritionala

Nucile de cocos sunt bogate in vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6 și minerale cum sunt fierul, seleniul, calciul, magneziul si fosforul, iar acestea sunt prezente si in uleiul de cocos. Totusi, cea mai importanta calitate a lui sunt acizii grasi cu catena medie, intre care enumeram acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic, care ii confera si calitatile antibacteriene. Acesti acizi grasi ajung mai repede in ficat decat majoritatea celorlalte grasimi consumate si de acolo sunt transformati in energie, ajungand astfel la un paradox: desi consumam o grasime, ea ne ajuta sa slabim.

100 g ulei de cocos aduce organismului tau un numar de 884 de calorii, ceea ce poate sa para mult, dar daca ai in vedere ca in majoritatea preparatelor culinare 2-3 linguri de ulei sunt suficiente, nu te vei mai preocupa de valoarea calorica, ci vei savura mai degraba beneficiile.

Ulei de cocos beneficii pentru sanatate

Din compozitia nutritionala a uleiului de cocos decurg o serie importanta de beneficii pentru sanatate. Lista lor este cu atat mai lunga cu cat acest aliment este obtinut pe cai naturale, cat mai putin tratat chimic. In momentul in care gasesti, asadar, ulei de cocos la plafar sau in magazinele naturiste, este indicat sa citesti eticheta si sa incerci sa obtii cat mai multe informatii despre modul in care acesta a fost produs.

Ca exemplu, uleiul de cocos comercializat pe site-ul Sano Vita este extravirgin, organic si ecologic, din nuci de cocos prospete (verzi-raw) culese manual. Aceste caracteristici nu sunt o moda, ci o garantie a calitatii, ele oferind consumatorului beneficiile nealterate. Asadar, daca te-ai intrebat, in fata ofertei variate existente pe piata care este cel mai bun ulei de cocos, acum stii cum sa diferentiezi aceasta oferta.

Uleiul de cocos beneficii pentru imunitate

Uleiul de cocos este cea mai bogata sursa cunoscuta de acid lauric, acelasi care este prezent si in laptele matern si care are proprietatea a a lupta impotriva bacteriilor si a creste imunitatea organismului.

Ulei de cocos beneficii pentru sanatatea inimii

Si inima este protejata prin consumul de ulei de cocos, intrucat acelasi acid lauric de care discutam si mai sus detine capacitatea de a pastra flexibilitatea vaselor mari de sange, intarirea peretilor arterelor si scaderea tensiunii arteriale, deci, implicit, scaderea riscului de a dezvolta afectiuni cardiovasculare.

Uleiul de cocos beneficii pentru sanatatea oaselor

Compozitia de vitamine a uleiului de cocos si capacitatea sa de a sprijini absorbtia vitaminei D (despre care vom discutam si la beneficiile pentru frumusete) si a calciului, il fac un aliment cu beneficii pentru sanatatea sistemului osos.

Uleiul de cocos te ajuta sa scazi colesterolul

Uleiul de cocos extravirgin, cum este si cel pe care il gasesti pe site-ul nostru nu contine deloc colesterol. In plus, actiunea acidului lauric si a celorlalti acizi din uleiul de cocos duce la scaderea colesterolului rau din organism si cresterea celui bun.

Beneficii ulei de cocos pentru igiena dentara

Proprietatile antibacteriene fac din uleiul de cocos un produs cu beneficii inclusiv pentru igiena dentara. Ia o gura de ulei de cocos, dar nu o inghiti, ci plimb-o prin cavitatea bucala cateva minute si apoi scuip-o. Te va ajuta sa elimin bacteriile ( si deci va combate mirosul neplacut), sa combati placa bacteriana, protejandu-ti, in acest fel, atat dintii cat si gingiile. Pentru curatarea si albirea dintilor, poti folosi din cand in cand o pasta de dinti homemade, facuta cu bicarbonat si ulei de cocos.

Uleiul de cocos beneficii pentru creier

Acizii grasi cu lant mediu din uleiul de cocos nu doar ofera energie corpului, dar pot imbunatati si activitatatea creierului, sporesc atentia si capacitatea de concentrare. Un studiu efectuat in anul 2006 de  un grup de cercetatori de la Universitatea din Newfoundland, Canada, asupra pacientilor cu boala Alzheimer, a relevat faptul ca uleiul de cocos poate sa duca spre regres tulburarile cognitive, mai ales in cazul persoanelor care sufereau de aceasta maladie in stare incipienta.

Uleiul de cocos beneficii pentru sistemul digestiv

In momentul in care uleiul de cocos ( simplu sau in combinatia cu alte ingrediente dintr-un preparat culinar) ajunge in stomac si intestin, el actioneaza ca un veritabil lubrifiant, netezin calea alimentelor care aluneca mai repede pe calea naturala catre eliminare/ In acet mod, digestia este imbunatatita considerabil. sa sa nu mai discutam de faptul ca si metabolismul este intensificat datorita compozitiei acestui aliment.

Uleiul de cocos combate dereglarile hormonale

Uleiul de cocos sprijina activitatea glandei tiroide, ata inca un efect al consumului de ulei de cocos care te-ar putea convinge sa il consumi in mod regulat: este un tratament eficient pentru dereglarile hormonale.

Uleiul de cocos te ajuta sa slabesti

Uleiul de cocos te ajuta la slabit. Acest lucru este extrem de interesant, intrucat in mod normal grasimile te ingrasa. Compozitia speciala a uleiului de cocos este responsabila de aceasta caracteristica: acizii grasi saturati cu o structura chimica speciala, in loc sa fie depozitati in forma de tesut gras sunt trasnformati de catre organism in energie si in acest fel arderile si metabolismul in general sunt stimulate. Sigur, nu trebuie sa tragem de aici concluzia ca vom reusi sa ajungem la silueta ideala consumand din belsug acest aliment, dar, in cazul unui consum responsabil, vom avea un beneficiu in plus fata de cele care au fost enumerate anterior.

Exista diferente intre ulei de cocos si unt de cocos?

Uleiul de cocos este adesea confundat cu untul de cocos din cauza aspectului foarte asemanator. Diferenta intre cele doua este data de compozitie: uleiul de cocos se obtine prin prelucrarea pulpei de cocos, dar nu mai contine fragmente de pulpa decat in mod accidental, la uleiurile de o calitate mai slaba, intrucat, prin presarea la rece cu ajutorul instrumentelor mecanice performante, acestea sunt , in mod normal, indepartate. Untul de cocos contine, pe langa ulei de cocos, si pulpa de cocos, astfel incat, la momentul topirii, pulpa se va depune pe fundul recipientului si va putea fi observata cu ochiul liber.

Poti face ulei de cocos acasa?

Exista mai multe metode de a prepara acasa ulei de cocos sau unt de cocos. Fireste ca cea mai mare productivitate apartine modului de obtinere industrial, intrucat masinile specializate in presarea pulpei de nuca de cocos sunt mai performante decat orice blender destinat uzului casnic, dar aceasta nu inseamna ca nu poti incerca si tu.

Pulpa proaspata de nuca de cocos se taie felii si se trece prin storcatorul de fructe dotat cu un ax de presare la rece si din aceasta operatiune va rezulta pe de o parte fulgi de cocos si pe de alta parte o substanta cremoasa formata din unt de cocos si apa. Tinand aceasta crema la frigider, uleiul de cocos se va separa de apa si va putea fi cules cu ajutorul unei lingurite. Aceasta este modalitatea de a obtine cel mai concentrat ulei de cocos acasa, dar trebuie sa ai aparatura necesara.

In cazul in care nu detii decat un blender obisnuit, poti mixa in acesta pulpa de cocos sau fulgii de cocos hidratati cu apa calduta. In cazul in care ai un blender de mare putere, care nu se incalzeste repede, tine-l in functiune pentru 15 minute pentru ca uleiurile din pulpa de cocos sa iasa la suprafata, dar ca sa nu macine in gol este necesar sa procesezi o cantitate destul de mare, intrucat, asa cum vei vedea, pulpa de cocos are tendinta de a se lipi de peretii vasului. Daca ai o cantitate mica, este mai eficient sa mixezi cu un blender de mana. La final, in acest ultim caz vei obtine mai degraba unt de cocos decat ulei de cocos, dar atat aspectul,  cat si consistenta vor fi foarte placute, iar gustul te va multumi pe deplin. Acest unt de cocos homemade trebuie tinut in frigider dupa preparare si consumat in numai cateva zile dupa ce l-ai preparat.

Retete pentru frumusete cu ulei de cocos

Ulei de cocos pentru piele

Uleiul de cocos aduce beneficii extraordinare pentru frumusete intrucat are proprietati antibacteriene, motiv pentru care se foloseste in tratamente antiacnee. In plus, nu trebuie trecuta cu vederea si capacitatea sa de hidratare, iar o piele hidratata este o piele sanatoasa si frumoasa.

Uleiul de cocos este potrivit pentru tenul gras? Iata o intrebare destul de pertinenta, dar raspunsul trebuie nuantat: in mod normal uleiul de cocos este potrivit pentru tenul uscat si foarte uscat, dar, avand in vedere caracteristicile lui antibacteriene, ocazional il pot folosi isi persoanele cu tenul gras, intrucat va combate tendinta acneica pe care o manifesta tenul gras. Aceleasi proprietati antibacteriene fac din uleiul de cocos un ingredient foarte bun pentru sapunul de casa, de aceea multi dintre cei care fabrica acest tip de produs il includ in pregatirea sapunurilor si chiar a lotiunilor demachiante.

Uleiul de cocos poate sa constituie, de fapt, el singur, un demachiant absolut natural, care nu doar va curata, dar va si hidrata pielea, mai ales cea fina, din jurul ochilor. In aceeasi zona poti sa il aplici si pe post de crema daca ai cearcane, in plus, uleiul de cocos va face bine si genelor tale, dandu-le un plus de stralucire.

Calcaiele crapate pot fi tratate cu ulei de cocos, la fel si coatele ingrosate. De asemenea, de la o anumita varsta, mai ales la femei, din cauza epilarii cu ceara (sau cu lama de ras) poate sa apara o uscaciune mai pronuntata a picioarelor, in special a gambelor. Aplicand regulat in zonele afectate pe pielea curata cateva picaturi de ulei de cocos si masand usor, toate aceste probleme pot fi indepartate.

Iarna, cand pielea mainilor se usuca din cauza frigului uleiul de cocos poate sa faca minuni, mai ales daca este aplicat seara, inainte de culcare. In acest fel va putea sa actioneze mai mult peste noapte cand nu ne vom spala.

Lama de ras nu face bine nici pentru pielea barbatului, totusi ea este folosita aproape zilnic de majoritatea reprezentantilor sexului tare, asa incat putin ulei de cocos in loc de lotiune de ras va face bine si acestora.

4 variante de scrub natural pentru corp cu ulei de cocos

Scrub natural din fulgi de cocos

Poti sa pregatesti singura acasa un scrub absolut natural si cu proprietati extraodinare de hidratare daca pasezi cateva minute cu blenderul cateva linguri de fulgi de cocos (hidratati in prealabil in apa incalzita la 40 de grade). Compozitia rezultata are tendinta de a se separa in ulei de cocos si crema, dar tu o vei folosi imediat dupa preparare sau se poate pastra la frigider 1-2 zile, daca nu o folosesti pe toata odata.

Scrub cu ulei de cocos si zat de cafea

O alta varianta de scrub natural poti sa obtii daca amesteci cateva linguri de zat de cafea cu o lingura de ulei de cocos. Pasta obtinuta se foloseste dupa un dus cald si are pe de o parte rolul de a indeparta celulele moarte, dar si capacitate hidratanta provenind atat de la uleiul de cocos cat si de la boabele de cafea.

Scrub pentru corp cu fulgi de ovaz si ulei de cocos

In fine, o a treia varianta de scrub combina o lingura de ulei de cocos cu doua de fulgi de ovaz si trei linguri de apa. Si aceasta are efecte hidratate duble, atat gratie uleiului de cocos cat si fulgilor de ovaz.

Scrub anticelulitic cu ulei de cocos si zahar brun

Uleiul de cocos si zaharul brun te pot ajuta sa scapi de celulita. Combinand doua linguri de zahar brun si doua linguri de ulei de cocos caldut obtii un scrub pe care il poti folosi cu succes pentru exfoliere. Miscarile trebuie sa fie blande, pentru a nu leza pielea, insa suficient de ferme depntru a indeparta celulel moarte. Pielea va capata un aspect mai neted, iar, in timp, neplacutul aspect de coaja de portocala va fi vizibil diminuat.

Ulei de cocos pentru piele bronzata

Uleiul de cocos te poate ajuta sa te bronzezi mai frumos, protejandu-ti, in acelasi timp pielea. El nu este recomandat in cazul copiilor, care au o piele foarte sensibila si nici in cazul persoanelor cu un ten foarte deschis la culoare, pentru ca nu are capacitatea de a proteja pielea de razele UV ca o crema buna de protectie solara. In situatia in care insa expunerea este scurta, se face la ore in care soarele nu arde foarte tare si ai un ten deja usor bronzat, poti sa inlocuiesti crema de protectie solara cu ulei de cocos virgin. Avantajul folosirii uleiului de cocos este dat de faptul ca acesta nu blocheaza absorbtia de vitamina D si te va ajuta sa obtii mai repede un bronz frumos, de o culoare mai intensa. In acelasi timp el hidrateaza foarte bine pielea, asa ca o parte din efectele nocive ale soarelui sunt indepartate prin folosirea lui pe post de crema pentru plaja. Poti adauga putin ulei de cocos si in lotiunea de corp cu care te dai dupa expunerea la soare si dusul aferent si vei spori hidratarea pielii tale, iar efectele asupra aspectului sau nu se vor lasa asteptate.

Ulei de cocos pentru masaj

Poti obtine un ulei de masaj hidratant combinand uleiul de cocos cu o picatura sau doua de ulei esential. Avantajul in cazul in care pregatesti un ulei de masaj homemade este ca iti poti alege aromele dupa plac, iar in materie de uleiuri esentiale oferta e pe piata este atat de bogata incat va fi practic imposibil sa nu gasesti ceva care sa iti placa. Pentru ca uleiul de masaj de cocos sa intre cat mai bine in piele pune la inceput o cantitate mica in palme si mai adaugi ulterior, daca este cazul. Acelasi tratament se aplica si in cazul vergeturilor cauzate de sarcina sau de acumulare mare de kilograme urmata de  slabire intr-un interval mic de timp. Si masaj anticelulitic se poate face cu ulei de cocos, obtinandu-se astfel, in timp, o piele mai neteda si un aspect imbunatatit.

Uleiul de cocos pentru par si unghii

Uleiul de nuca de cocos este minunat pentru parul tau, in special datorita continutului de vitamina E: combate caderea excesiva, te ajuta sa il hidratezi, iti poti masa cu el varfurile despicate, combate matreata si reda stralucirea. Daca ia parul foarte incurcat sau plin de fixativ dupa o coafura elaborata ceruta de participarea la un eveniment festiv, adauga cateva picaturi de ulei de cocos in samponul pe care il folosesti pentru prima spalare sau o picatura in balsamul de par. Vei vedea ca podoaba ta capilara va deveni mai usor de descurcat, iar firele nu se vor mai rupe.

Ulei de cocos in alimentatie

Nu doar in industria cosmetica uleiul de cocos este folosit intens, ci si in cea alimentara. De fapt, daca ar fi sa facem un clasament, ar fi greu de determinat daca uleiul de cocos este mai iubit de gastronomie sau frumusete. Din fericire nu trebuie sa o facem nici noi si nici tu: te poti bucura descoperind, pas cu pas, toate benefiiciile unui ulei de cocos extravirgin, de calitate si vei putea hotari singur care iti sunt cele mai utile.

Ca idee, uleiul de cocos extravirgin este potrivit in cea mai mare masura pentru retete la cald pentru ca este un tip de ulei care nu isi pierde calitatile atunci cand este incalzit la ppeste 180 de grade Celsius.

In alimentatie uleiul de cocos poate fi folosit  intr-o varietate larga de retete, fiind un perfect inlocuitor atat pentru orice alt ulei de gatit, dar si pentru unt. Renumele in gastronomie si l-a castigat mai ales datorita deserturilor, dar nu trebuie sa il excluzi nici din retetele tale de supa crema, smoothieuri, sosuri, maioneze, gustari crocante sau pur si simplu intins pe paine.

Cum pastram uleiul de cocos?

Uleiul de nuca de cocos nu trebuie pastrat neaparat la frigider, dar este bine sa nu sufere variatii foarte mari de temperatura si sa fie depozitat in-un loc uscat, ferit de lumina puternica si racoros. Un borcan nedesfacut poate sa reziste nealterat timp de doi ani, in timp ce unul din care ai inceput sa consumi trebuie terminat in urmatoarele 2-3 luni.

Pret uleiul de cocos - care este cel corect?

Suntem siguri ca si tu cauti cele mai bune preturi atunci cand iti faci cumparaturile online sau offline. In ceea ce priveste uleiul de cocos trebuie sa fii precaut. Desi pretul este important, mai important de atat este sa cumperi un aliment care sa ofere efectiv beneficiile promise, iar costurile suspect de mici inseamna, de cele mai multe ori, o calitate inferioara. In loc de un ulei de cocos virgin sau extravirgin, organic si prelucrat la rece, asa cum trebuie sa cauti, vei obtine, in schimbul unui beneficiu financiar, un ulei de cocos procesat industrial, prin amestec cu substante care ii distrug proprietatile si il fac asemanantor din punct de vedere al compozitiei cu un ulei oarecare de pe rafturile oricarui supermarket.

Uleiul de cocos pentru femei insarcinate si bebelusi

In cazul femeilor insarcinate si a celor care alapteaza nu exista contraindincatii privind consumul de ulei de cocos. Totusi, ca in cazul oricarui alt aliment, excesul trebuie sa fie evitat, intrucat organismul gravidei este mai sensibil si poarta o raspundere suplimentara. Odata cu venirea pe lume a copilului, uleiul de cocos poate sa ocupe un loc de cinste in casa proaspetei mamaici: cu ajutorul sau ea poate sa maseze pielea bebelusului si chiar sa combata iritatia de scutec.

Desi nuca de cocos este, pentru copiii din tarile unde palmierii de cocos sunt cultivati intens, una din primele surse de hrana solida si, de asemenea, in compozitia sa intra acidul lauric, prezent in laptele matern, acest lucru nu inseamna ca il putem administra unui organism atat de sensibil cum este cel al sugarului mic. In alimentatia bebelusului european totusi nuca si uleiul de cocos este mai precaut sa fie introdus abia dupa varsta de 6 luni.

Retete culinare cu ulei de cocos

Deserturi cu ulei de cocos

Toate deserturile in care se foloseste uleiul de nuca de cocos sunt extrem de apreciate, intrucat gustul inconfundabil de nuca de cocos si consistenta pe care o da (mai ales daca desertul respectiv este tinut le frigider pana la momentul consumului) cuceresc si pe cel mai exigent consumator. Poti folosi uleiul de cocos, de exemplu, ca agent de legare pentru fulgii de cereale din compozitia unui blat de prajitura sau pentru orice crema.

Ulei de cocos pentru prajit

Desi in mod normal nu recomandam preparatele prajite si preferam sa promovam retetele in care prajeala este inlocuita de cuptor, totusi trebuie sa recunoastem ca oricine mai recurge si la aceasta metoda de gatit, chiar daca nu este atat de sanatoasa. Chiar si marii nutritionisti recunosc faptul ca prajeala in sine nu este atat de daunatoare, daca nu devine un obicei alimentar, ci doar o exceptie. Poti sa folosesti ulei de cocos pentru prajit si vei fi uimit de aroma deosebita pe care o da preparatelor tale, iar consistenta, cu interiorul moale si pufos si exteriorul crocant vine ca un bonus.

Smoothieuri cu ulei de cocos

Smoothieul este din start un preparat sanatos, intrucat se pregateste din fructe sau legume praspete, combinate cu seminte sau nuci, la care se adauga un element lichid. In orice reteta de smoothie uleiul de cocos se va potrivi foarte bine si va suplimenta setul de beneficii care au facut din acest preparat unul de top pentru sanatate.

Gustari cu ulei de cocos

Adauga ulei de cocos in batoanele tale din cereale homemae, cele pe care le iei la birou pe post de gustare sau le pui in pachetelul de scoala al copilului. Prepara cu ulei de cocos niste fursecuri dulci sau sarate pentru ceaiul de dupa amiaza sau pentru a-ti servi musafirii,sau pur si simplu adauga cateva picaturi in ceaun, atunci cand faci floricele de porumb.

Dupa cum ai putut deja vedea, avem un singur aliment, dar atatea intrebuintari pentru acesta! Dintre ele suntem siguri ca macar cateva ti-au suras si s-au potrivit cu obiceiurile tale culinare, de infrumusetare. ca ai gasit in ele solutia salvatoare pentru problemele tale de sanatate sau inspiratie pentru momentele tale de rafat. Incearca-l doar o singura data si vei vedea ca din acel moment nu iti va mai lipsi din casa.

Din aceeasi categorie

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati