NIAVIS ECO FAINA COCOS 250GMareste

17,00 lei

21,26 lei

-20%

In stoc Produsul ajunge in 24 ore de la expeditie

M371282

0.2505kg

9%

Pentru comenzi telefonice apelati 0250.776.333

Faina de cocos, fata de alte tipuri de faina contine circa 12% ulei (de cocos) si aproximativ 40% fibre, precum si o sursa bogata de zinc. Faina din nuca de cocos poate fi utilizata la deserturi, supe, consumata ca atare in musli sau sosuri, precum si in smoothie-uri. Este potrivita pentru coacere, deoarece are mai putini carbohidrati decat alte tipuri de faina, si chiar mai putini decat multe fructe.

Ingrediente: 100% faina de cocos*
    * = INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA

PRODUS VEGAN
FARA GLUTEN

100% NATURAL

Informatii nutritionale / 100g:
Energie................. 335Kcal/1392kj, 
Grasimi ....................10g din care grasimi saturate ........... 10g
Proteine ................23G
Carbohidrati................ 31.2g din care zahar  .....10g
Fibre ...................47g, 
Sare .................0.28g


Recomandari de utilizare: Poate fi utilizata la deserturi,supe,consumata ca atare in musli sau sosuri,precum si i smoothi-uri.
Acesta este un produs agricol, ca atare pot exista anumite diferente intre loturi in ceea ce priveste: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compozitia, reflectand conditiile de crestere si variatiile sezoniere.

Tara de provenienta: Sri Lanka
Ambalat in Romania

Faina de cocos a inceput sa fie din ce in ce mai cunoscuta datorita proprietatilor sale benefice. Ea are o textura aerata si aroma usoara de cocos si poate fi utilizata la copturi sanatoase, deoarece este saraca in carbohidrati,dar are un nivel ridicat de fibre si nu contine gluten.

Faina de cocos este o alternativa la faina alba de grau. Glutenul continut de grau, orz si secara din care se face painea traditionala este intolerat de catre persoanele cu sensibilitati la aceste cereale. Faina de cocos va permite insa sa pregatiti o gama larga de fursecuri, clatite, prajituri si torturi fara efectele negative derivate din ingerarea cerealelor mai sus amintite. Avand densitate si textura diferita faina de cocos se comporta diferit la copt spre deosebire de faina de grau, de aceea trebuie cautate retete exacte care contin acest ingredient.

Avand un continut de 5g de fibre la o lingura, faina de cocos are o toleranta digestiva mult mai mare decat faina integrala care contine numai 2g per lingura sau decat faina alba care contine 0.8g per lingura. O mare parte din aceste fibre sunt insolubile, ceea ce asigura un tranzit sanatos, inlatura constipatia si imbunatateste sanatatea colonului.

Adaugati faina de cocos la bunatatile coapte in cuptor, la sosuri, smootiu-uri pentru a va asigura doza zilnica de 25-38g de fibre pe zi.

Reteta Fursecuri cu faina de cocos

    • 2-3 linguri zahar brut (sau xylitol pentru persoanele diabetice)
    • 110gr faina de cocos
    • 150gr unt
    • putina sare
    • extract de vanilie

Se mixeaza bine untul impreuna cu zaharul, sarea si extractul de vanilie, pana are o consistenta spumoasa. Se adauga treptat faina de cocos si se omogenizeaza pana devine un aluat usor sfaramicios. In functie de cat de mari doriti sa fie fursecurile, se formeaza bilute care se aplatizeaza apoi in palme. Se vor coace in cuptorul preincalzit la 175 C timp de 8-10 minute, pana se rumenesc usor. Se pot servi cu lapte, ceai sau cafea. Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati