Mareste

5,22 lei

In stoc Produsul ajunge in 24 ore de la expeditie

FMG

0.5205kg

9%

Pentru comenzi telefonice apelati 0250.776.333

Ingrediente: faina de mazare galbena.

Faina de mazare galbena este obtinuta din boabe de mazare uscate si macinate, nu contine gluten, dar sunt bogate in vitamine din complexul B, minerale (mangan, cupru, fosfor, magneziu, potasiu, fier, zinc) si ofera toti aminoacizii esentiali (sunt o sursa de proteine vegetale complete, perfecte pentru copiii in crestere, vegetarieni si vegani) si promoveaza o digestie si o nutritie sanatoasa. 

Mazarea (Pisum sativum, in latina) este o planta anuala din familia Fabaceae, inrudita cu fasolea, lintea, bobul, alfalfa, soia, nautul, alunele de pamant/arahidele si roscovul/karobul. Fructul de mazare este pastaia, care contine seminte comestibile verzi sau galbene, cu o greutate de 0,1-0,36 g fiecare. Mazarea este una dintre cele mai vechi leguminoase consumate de om, mazarea salbatica fiind mancata inca din anul 9750 i.Hr., in Asia de SE. Consumata in forma uscata timp de sute de ani, abia dupa evolutia tehnicilor de cultivare (in secolul XV) mazarea a inceput sa fie populara si in forma proaspata.

Consumul de mazare are numeroase beneficii pentru organismul uman: 

  • mazarea este o sursa excelenta de proteine complete, continand toti aminoacizii esentiali necesari pentru cresterea si repararea tesuturilor din organism, dar si aminoacizii utilizati pentru energie si dezvoltare musculara 

  • mazarea nu contine deloc colesterol si ajuta la scaderea nivelului acestuia din corp, datorita continutului de fibre solubile si insolubile (fibre care maresc senzatia de satietate, te pot ajuta sa iti controlezi greutatea si promoveaza o digestie sanatoasa, prevenind constipatia)

  • mazarea regleaza glicemia, datorita indexului glicemic scazut si a fibrelor solubile

  • mazarea reduce riscul de cancer, datorita bogatiei de fitonutrienti

  • mazarea contine izoflavone, un tip de estrogen vegetal care reduce simptomele neplacute ale menopauzei

  • mazarea contine triptofan, care este utilizat de corp in procesul de crearea a neurotransmitatorilor ca serotonina, care regleaza pofta de mancare si imbunatateste starea de spirit

100 g de mazare proaspata contin:

  • 341 kcal

  • 60,4 g carbohidrati

  • 25,5 g fibre

  • 24,6 g proteine

  • 1,2 g grasimi (din care 84 mg Omega-3 si 411 mg Omega-6)

  • 149 UI Vitamina A (3% din doza zilnica recomandata)

  • 1,8 mg Vitamina C (3% din doza zilnica recomandata)

  • 14,5 mcg Vitamina K (18% din doza zilnica recomandata)

  • 0,7 mg Vitamina B1 (48% din doza zilnica recomandata)

  • 0,2 mg Vitamina B2 (13% din doza zilnica recomandata)

  • 2,9 mg Vitamina B3 (14% din doza zilnica recomandata)

  • 0,2 mg Vitamina B6 (9% din doza zilnica recomandata)

  • 274 mcg Vitamina B9 (69% din doza zilnica recomandata)

  • 55 mg calciu (6% din doza zilnica recomandata)

  • 4,4 mg fier (25% din doza zilnica recomandata)

  • 115 mg magneziu (29% din doza zilnica recomandata)

  • 366 mg fosfor (37% din doza zilnica recomandata)

  • 981 mg potasiu (28% din doza zilnica recomandata)

  • 3 mg zinc (20% din doza zilnica recomandata)

  • 0,9 mg cupru (43% din doza zilnica recomandata)

  • 1,4 mg mangan (70% din doza zilnica recomandata)

  • 1,6 mcg seleniu (2% din doza zilnica recomandata)

Greutate: 500 g.

Din aceeasi categorie

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati