Salam de biscuiti

2
Salam de biscuiti

Salam de biscuitiO felie de salam de biscuiti este o portie dulce de copilarie, iar salamul nostru de biscuiti se pregateste usor si contine ingrediente sanatoase penru orice membru al familiei – mic sau mare. Cea mai mare provocare va fi timpul de asteptare pana la intarirea produsului final :). Chiar daca ai deja o reteta de salam de biscuiti mostenita de la mama sau bunica ta, poti incerca si varianta noastra, pentru a descoperi o alternativa la fel de gustoasa! Aceasta reteta este una de salam de biscuiti de post, fara ingrediente de origine animala, deci este potrivita si in dietele vegane.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Salam de biscuiti

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Unt de arahide

unt-de-alune-pasta-de-alune-cremoasa-375g

Ulei de cocos

ulei-de-cocos-ecologic-500-ml

Curmale uscate

curmale-fara-samburi-250g

Lapte de migdale

eco-bautura-din-orez-cu-migdale-1l

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

  Mod de preparare reteta Salam de biscuiti

  • Pentru a prepara acest salam de biscuiti, incepe prin a marunti bine jumatate din cantitatea de biscuiti simpli, fie intr-un robot de bucatarie, fie intr-o punga de plastic sigilata (cu ajutorul unui sucitor).
  • Rupe marunt restul de biscuiti si pune-i intr-un bol incapator.
  • Intr-un blender vertical, amesteca untul de arahide, banana (foloseste una coapta bine), curmalele taiate marunt, pudra de roscove, uleiul de cocos, siropul de artar si laptele de migdale, pana obtii o crema omogena. Daca aluatul este prea uscat, mai adauga lapte.
  • Pune crema in bol, peste biscuitii rupti bucati, si amesteca cu grija, incorporand biscuitii in crema.
  • Intinde, pe blatul de lucru, o folie alimentara, toarna in mijlocul ei intreaga compozitie de salam de biscuiti si acoper-o cu folie, ruland-o bine, in forma de sul strans la capete.
  • Da salamul de biscuiti astfel obtinut la frigider, timp de 2-3 ore sau lasa-l peste noapte la rece.
  • A doua zi, acest minunat salam de biscuiti de post poate fi taiat in felii de 1 cm grosime si servit.

  Observatii reteta Salam de biscuiti

  • Din aceeasi reteta de salam de biscuiti poti face bomboane cu biscuiti sau poti da salamului o forma de chec: pune folia alimentara intr-o tava de chec si toarna apoi crema deasupra, apasand-o bine.
  • Poti presara pe folia alimentara 2 linguri de fulgi de nuca de cocos, inainte de a turna crema pentru salamul de biscuiti si a o rula in forma.
  • Poti inlocui siropul de artar cu miere.

  Stiai ca?

  • Untul de arahide a fost creat in 1890, de catre un medic din St. Louis, pentru pacientii sai cu probleme dentare?
  • Pentru a produce un borcan de 340 g de unt de arahide, este nevoie de o cantitate de 540 de arahide?
  • Sandvisul preferat al lui Elvis Presley avea la baza unt de arahide si felii de banana?
  • Pana in anii ’60, untul de arahide era produs si consumat in marea lui majoritate in SUA, fiind o prezenta comuna in bucatariile de aici, int timp ce in restul lumii a devenit ceva obisnuit abia in ultimii 25 de ani ai secolului XX?
  • Americanii consuma in jur de 317.000 de tone de unt de arahide in fiecare an?
  • Curmalele – fructe la care foarte putine persoane sunt alergice – sunt bogate in antioxidanti, calciu, zinc, fier, cupru, magneziu si calciu?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Salam de biscuiti
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 54 Review(s)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.