Prajitura red velvet

prajitura red velvetAceasta prajitura red velvet nu contine nici coloranti artificiali (foloseste pudra naturala de sfecla rosie), nici gluten si nici ulei, fiind o reteta vegana bogata in antioxidanti si usor de facut. In plus, o poti transforma intr-un tort red velvet, perfect de facut de Sarbatori sau la aniversarile importante din familia ta. Rezultatul este o prajitura red velvet pufoasa, deloc uscata si mai sanatoasa decat una clasica, din comert.

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Prajitura red velvet

BLAT

CREMA

  • 180 g caju
  • 240 ml lapte de migdale
  • 80 g zahar de cocos
  • 20 g amidon din porumb
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Zahar din cocos

bioh-eco-zahar-din-nectar-de-cocos-pure-150g

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Otet din cidru de mere

bioh-biona-otet-din-cidru-de-mere-nefiltrat-500ml

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

  Mod de preparare reteta Prajitura red velvet

  • Primul pas in pregatirea acestei prajituri red velvet consta in a pune nucile caju la inmuiat, in apa fierbinte, timp de 45 de minute; cat timp nucile caju se hidrateaza, pregateste blatul.
  • Preincalzeste cuptorul la 180o C si tapeteaza o tava de 23×15 cm cu hartie de copt.
  • Intr-un blender vertical, transforma fulgii de ovaz in faina, adauga deasupra fulgii de nuca de cocos si marunteste-i si pe acesteia.
  • Toarna amestecul din blender intr-un bol, adauga deasupra pudra de sfecla rosie si de roscove, zaharul de cocos, praful de copt si sarea, amestecand uniform, cu un tel.
  • In alt bol, combina toate ingredientele umede (banana pasata, laptele de migdale, otetul din cidru de mere si esenta de vanilie).
  • Toarna ingredientele umede peste cele uscate si amesteca-le cu un tel, pana obtii un aluat red velvet omogen.
  • Toarna aluatul red velvet in tava tapetata deja si da-o la cuptorul preincalzit timp de 22-25 de minute; scoate tava din cuptor si las-o la racit complet.
  • Pentru a prepara crema destinata prajiturii red velvet (care are consistenta de budinca), pune la fiert (intr-o cratita), laptele de migdale, amidonul, zaharul de cocos si esenta de vanilie; amesteca periodic ingredientele, pana ce acestea dau in clocot.
  • Cand crema incepe sa fiarba, stinge focul.
  • Pune nucile caju hidratate intr-un blender vertical, toarna deasupra lor crema din cratita si mixeaza-le bine, 1-2 minute, pana cand obtii un amestec omogen.
  • Toarna crema peste blatul de red velvet racit complet, toarna deasupra crema si baga tava la frigider, timp de minimum 3 ore sau pana se intareste crema.
  • Taie prajitura red velvet in patrate sau romburi si serveste-o imediat; pastreaz-o la frigider.

  Observatii reteta Prajitura red velvet

  • Poti inlocui banana pasata cu piure de sfecla rosie, pentru a adauga un plus de culoare blatului red velvet.
  • Poti transforma cu usurinta aceasta prajitura intr-un tort red velvet, turnand aluatul intr-o forma rotunda.

  Stiai ca?

  • Sfecla rosie contine nitrati (care sprijina circulatia sanatoasa si cresc nivelul de energie) si betaina (care ajuta ficatul sa functioneze bine)?
  • Tortul red velvet mai este cunoscut sub numele de „tort Waldorf”, „tort covorul rosu” si „tort inflacarat”?
  • Prima reteta de tort red velvet a fost publicata in 1943, de Irma S. Rombauer, in cartea de bucate „The Joy of Cooking”?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Prajitura red velvet
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.