KALE PUDRA 125G OBIOMareste

22,86 lei

28,58 lei

-20%

In stoc Produsul ajunge in 24 ore de la expeditie

M371428

0.1255kg

5%

Pentru comenzi telefonice apelati 0250.776.333

Ingrediente: 100% frunze de kale pudra*

* din agricultura ecologica

Valori nutritionale/100 g:

Energie.......................................257,20 kcal/1.075 kJ
Carbohidrati...........................15,64 g
       din care zaharuri........9,38 g
Fibre..............................................31,2 g
Proteine......................................29,01 g
Grasimi........................................1,8 g
       din care saturate........0,21 g
Saruri............................................777 mg

Sugestie de utilizare: in sucuri, smoothie-uri, salate, supa crema.

Gramaj: 125 g

Produs certificat ecologic.

  1.      Descriere generala despre kale

a. Ce este varza kale

b. Proprietatile nutritionale ale verzei kale

  1.      Beneficiile consumului de kale

a. Varza kale are proprietati antioxidante si antiinflamatorii

b. Varza kale lupta cu diabetul

c. Varza kale poate scadea colesterolul si lupta cu bolile de inima

d. Varza kale poate lupta impotriva cancerului

e. Varza kale protejeaza ochii

f. Varza kale ajuta oasele sa ramana puternice

g. Varza kale iti ajuta digestia si te ajuta sa slabesti

h. Varza kale iti poate detoxifia organismul

i. Varza kale iti pastreaza parul si pielea frumoase

  1.      Riscurile consumului de kale
  2.      Retete cu varza kale

 

Descriere generala despre kale

Kale (sau varza kale) este o planta crucifera din specia Brassica oleracea, care mai include varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles si gulia. Cultivate in scop ornamental sau pentru consumul uman, kale este mai asemanatoare verzei salbatice decat alte forme domesticite de Brassica oleracea.

Ce este varza kale

Originara din estul Mediteranei si Asia Mica (unde a fost cultivata din anul 2.000 I .Hr.), varza kale are frunze rozalii, movarii sau in diverse nuante de verde, drepte sau ondulate, in functie de varietate. Consumul de kale a fost incurajat in Marea Britanie in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial (can rationalizarea necesita suplimentarea alimentatiei cu legume usor de cultivat si pline de nutrienti), dar kale a devenit o leguma populara in SUA abia in anii ’90, cand proprietatile ei nutritionale au inceput sa fie laudate public.

Proprietatile nutritionale ale verzei kale

Avand in vedere ca are foarte putine calorii, kale este unul dintre alimentele cele mai pline de nutrienti care exista. Bogata in minerale ca magneziu, potasiu si calciu (care lipsesc, in general, din alimentatia moderna), varza kale este in proportie de 84% apa si contine foarte putin oxalat (substanta care previne absorbtia mineralelor in organism), spre deosebire de alte legume cu frunze verzi, ca spanacul.

100 g de kale proaspata contin:

  •        50 kcal
  •        36,1 carbohidrati
  •        3,3 g proteine
  •        2 g fibre
  •        0,7 g grasimi (dintre care 180 mg Omega-3 si 138 mg Omega-6)
  •        15.376 UI Vitamina A (308% din doza zilnica recomandata)
  •        120 mg Vitamina C (200% din doza zilnica recomandata)
  •        817 mcg Vitamina K (1.021% din doza zilnica recomandata)
  •        0,1 mg Vitamina B1 (7% din doza zilnica recomandata)
  •        0,1 mg Vitamina B2 (8% din doza zilnica recomandata)
  •        1 mg Vitamina B3 (5% din doza zilnica recomandata)
  •        0,3 mg Vitamina B6 (14% din doza zilnica recomandata)
  •        29 mcgVitamina B9 (7% din doza zilnica recomandata)
  •        447 mg potasiu (13% din doza zilnica recomandata)
  •        135 mg calciu (14% din doza zilnica recomandata)
  •        56 mg fosfor (6% din doza zilnica recomandata)
  •        34 mg magneziu (8% din doza zilnica recomandata)
  •        1,7 mg fier (9% din doza zilnica recomandata)
  •        0,8 mg mangan (39% din doza zilnica recomandata)
  •        0,3 mg cupru (14% din doza zilnica recomandata)

 

Beneficiile consumului de kale

Varza kale contine nutrienti care sprijina o piele, un par si oase sanatoase, fibre care ajuta digestia si contribuie la sanatatea cardiovasculara, poate imbunatati nivelul zaharului din sange, scadea riscul de cancer, reduce tensiunea sangvina si preveni aparitia astmului.

Varza kale are proprietati antioxidante si antiinflamatorii

Kale, ca toate legumele cu frunze verzi, este bogata in antioxidanti (betacaroten, Vitamina C, flavonoide si polifenoli), care lupta cu radicalii liberi si stresul oxidativ, prevenind imbatranirea precoce si bolile cronice. In plus, varza kale contine acizi grasi Omega-3 si Vitamina K, care lupta cu inflamatia din organism.

Varza kale lupta cu diabetul

Varza kale este bogata in antioxidanti (acidul alfa-lipoic poate scadea glicemia, poate preveni stresul oxidativ si neuropatia periferica, in cazul bolnavilor de diabet), fibre (benefice pentru orice bolnav de diabet, deoarece pot scadea nivelul de zahar din sange, nivelul lipidelor si al insulinei), luteina si betacaroten (care ajuta ochii sa nu fie afectati de aceasta boala), potasiu (care poate scadea tensiunea) si mangan (care poate controla nivelul glicemiei).

Varza kale poate scadea colesterolul si lupta cu bolile de inima

Familia Brassica contine peste 40 de compusi fenolici care pot lupta cu boli serioase. Studii pe oameni arata ca sucul de kale poate reduce nivelul colestrolului „rau”/LDL (deoarece se leaga de acizii produsi de ficat si ii elimina din organism, impiedicandu-le reabsorbtia, iar corpul foloseste colesterolul existent pentru a-i inlocui, scazandu-i nivelul), iar consumul regulat de kale imbunatateste semnificativ factori de risc coronarieni. Alta cercetare de specialitate a descoperit ca sucul de kale baut timp de 12 saptamani a crescut nivelul colestrolului „bun”/HDL cu 27%. Fibrele, potasiul, vitaminele C si B6 din kale ajuta inima sa ramana sanatoasa: studiile indica faptul ca un consum crescut de potasiu (care dilata vasele de sange), dublat de o reducere a aportului de sare, reduce riscul de boli cardiovasculare.

Varza kale poate lupta impotriva cancerului

In ultimii ani, cercetatorii au studiat efectele verzei kale asupra cancerului si au descoperit ca – odata consumata – aceasta se descompune in compusi activi care (conform studiilor pe animale) pot proteja ADN-ul de distrugere, pot dezactiva agentii carcinogeni si pot preveni inflamatia. Unul dintre acesti compusi este sulforafanul (substanta care lupta cu aparitia cancerului la nivel molecular), alta este indol-3-carbinolul (despre care se crede ca poate preveni aceasta boala). In plsu, varza kale contine clorofila, care poate impiedica absorbtia de amine heterociclice in corp (chimicale produse prin gatirea la temperaturi mari a carnii si asociate cancerului).

Varza kale protejeaza ochii

Una dintre consecintele cele mai comune ale imbatranirii este slabirea vederii. Kale contine luteina si zeaxantina, antioxidanti carotenoizi care pot preveni asta. Studiile arata ca persoanele care consuma des alimente bogate in luteina si zeaxantina au un risc mult mai redus de a suferi de degenerare maculara si cataracte.

Varza kale ajuta oasele sa ramana puternice

Kale este o sursa excelenta de Vitamina K, de care organismul are nevoie pentru mineralizarea osoasa, pentru imbunatatirea absorbtiei si mentinerea unui nivel echilibrat de calciu. Unele studii sugereaza ca un aport redus de Vitamina K este asociat cu un risc crescut de fracturi osoase.

Varza kale iti ajuta digestia si te ajuta sa slabesti

Varza kale este plina de fibre si de apa, prin urmare, este un ajutor de nadejde cand vine vorba despre o digestie fara probleme si evitarea constipatiei. In combinatie cu un continut caloric redus, vitaminele C si B (care ajuta absorbtia de fier si extragerea energiei din alimentatie) si continutul de tilacoide (care pot domoli apetitul, transmitand creierului ca esti satula), kale devine un aliment numai bun de inclus intr-un regim de viata sanatos, care sa tina la distanta kilogramele in plus.

Varza kale iti poate detoxifia organismul

Kale este o sursa buna de potasiu, mineral care are proprietati alcalinizatoare. Corpul uman poate elimina mai multe toxine atunci cand urina contine mai multe substante alcaline decat substante acide, iar multi experti nutritionisti recomanda consumul de supe sau ciorbe din kale pentru echilibrarea naturala a pH-ului organismului.

Varza kale iti pastreaza parul si pielea frumoase

Kale este bogat in betacaroten, carotenoid care este convertit de corp in Vitamina A, permitand cresterea si dezvoltarea tesuturilor – printre care pielea si parul – si fiind esential pentru productia de sebum, uleiul care le patreaza hidratate. Kale contine, in plus, si Vitamina C, care este utilizata pentru sintetizarea si mentinerea unui nivel de colagen bun, proteina-cheie care ofera structura pielii si parului. Varza kale are de 4,5 ori mai multa Vitamina C decat spanacul, iar o cana de kale proaspata are mai multa Vitamina Cdecat o portocala.

 

Riscurile consumului de kale

Varza kale poate fi consumata de oricine, singurele persoane care trebuie sa aiba grija la kale (si sa ceara sfatul medicului inainte de a o consuma sau a lua sulimente alimentare de kale) fiind cele care iau medicamente pentru inima ce pot provoca o crestere a nivelului de potasiu in sange. Prea mult potasiu nu face bine nici suferinzilor de boli de rinichi, nici persoanelor cre iau medicamente ce subtiaza sangele.

Retete cu varza kale

Include varza kale in alimentatia ta in stare proaspata (in salate sau sandvisuri) sau gateste-o, transformand-o in chips-uri (stropeste-o cu ulei de masline, presara sare si apoi coace-o la cuptor pana se usuca), adaugand-o in ciorbe si supe, in mancaruri cu legume, in smoothie-uri. Daca nu o gasesti proaspata in piete si supermarket-uri (in Romania, nu este o leguma atat de des intalnita), ia suplimente alimentare de kale pudra.

Din aceeasi categorie

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati