Acasă Gătesc gustos Retete de Pasti – 21 de alternative vegane, pentru o masa sanatoasa

Retete de Pasti – 21 de alternative vegane, pentru o masa sanatoasa

1
Retete de Pasti – 21 de alternative vegane, pentru o masa sanatoasa

meniu de PasteTu ce retete de Paste gatesti anul acesta? Daca faci o cautare pe Google dupa expresia „retete Paste”, obtii 7.400.000 de rezultate. Daca iti restrangi search-ul si esti curioasa cate „retete vegane Paste” ti-ar putea oferi cel mai utilizat motor de cautare, obtii 4.510.000 de rezultate. In engleza, situatia sta la fel: gasesti 616.000.000 de „Easter recipes” si 74.700.000 de „vegan Easter recipes”.

Poate anul acesta vrei sa incerci si retete alternative celor clasice (de oua rosii, drob, friptura de miel, cozonac si pasca), pentru a descoperi gusturi si arome noi. Sau poate vrei sa completezi masa intinsa pentru intreaga familie cu variante vegane, pentru unii dintre invitati sau pentru tine. Oricare ar fi situatia, Sano Vita te ajuta sa triezi aceasta multitudine de retete pe care le gasesti pe Internet, pentru a alege dintre ele aperitive de Pasti ochioase, feluri care pot fi puse fara probleme pe masa de Pasti (indiferent de ora la care iti chemi apropiatii la masa) si prajituri de Paste delicioase – toate usor de facut!

Retete pentru un meniu de Paste de nota 10

Cea mai importanta sarbatoare din calendarul crestin, Pastele, este legata traditional de feluri de mancare de origine animala. In fiecare an, gatesti cam aceleasi retete clasice de Paste: aperitive de sezon, un fel principal de rezistenta (la cuptor) si deserturi pentru pofticiosii mici si mari. Anul acesta, te indemnam sa iti variezi retetele anuale, introducand in meniul de Paste si altceva. Pana la urma, este primavara si te poti bucura de o multime de legume si verdeturi proaspete, perfecte pentru a contrabalansa felurile grele de mancare si a-ti pastra sanatatea.

Aperitive de Pasti

Pe www.sanovita.ro/blog gasesti tot ce iti trebuie pentru a planifica cel mai proaspat ospat de Paste de pana acum! Fie ca ai invitati la masa de seara (dupa slujba de Inviere), fie ca iti chemi tot familionul la un brunch a doua zi, pe la 11:00, poti incerca aceste retete de aperitive, pentru a incepe masa de Pasti cu dreptul:

  • Stim ca de la Sarbatorile de iarna astepti sa poti umple din nou masa cu cele mai frumoase platouri pe care le ai in dotare, deci profita de zilele de Pasti pentru a intinde pe aestea o varietate de aperitive tip bufet suedez, pe care invitatii le pot da gata dintr-o imbucatura: drob (gata taiat in felii), tofu marinat (servit pe scobitori individuale, alaturi de rosii cherry), caviar vegan si pasta de tofu cu morcov (servite pe feliute de bagheta integrala) sau humus rosu (servit in paharele mici, cu 2-3 batoane de morcovi sau tulpina de telina).

Drob de post cu ciuperci si legume

Tofu marinat – reteta video

Caviar vegan

Pasta de tofu cu morcov – reteta video

Humus rosu – reteta video

  • Incepe masa cu ceva usor si fresh, ca o supa crema de linte si cocos: este gata in 45 de minute, are o textura cremoasa si – servita calda, cu patrunjel proaspat deasupra si crutoane aromate, de casa – va da un start colorat festivitatilor culinare, fara a ingreuna stomacurile mesenilor tai!

Supa crema de linte rosie si cocos

Crutoane aromate

Feluri principale de Paste

Piesa de rezistenta a oricarui meniu de Paste este felul principal, garnitura si salata care il acompaniaza (care sa inverzeasca si sa revigoreze instantaneu masa intinsa):

  • Incearca sa pui pe masa de sarbatoare chiftelute vegetale, combinate cu o salata de cartofi dulci, un kebab cu arome creole, langa o salata de quinoa cu menta sau rosii umplute si neaparat o racoritoare salata de primavara!

Chiftelute din seminte de floarea soarelui la cuptor

Salata de migdale cu cartofi dulci

Kebab cu sos de cocos si condimente creole

Salata de quinoa cu menta

Rosii umplute cu cuscus

Salata de primavara cu dressing de mustar

Deserturi de Paste

Nu uita sa lasi loc pentru desert! La finalul festinului tau pascal, pofticiosii se pot delecta cu o varietate de deserturi de Paste sanatoase, care nu contin ulei si zahar rafinate, ca:

  • Mousse de ciocolata, inghetata cu banane (serveste-o afara, pe terasa sau in curte, pentru a-ti racori invitatii), bomboane de karob si clasicul cozonac cu nuca si cacao.

Mousse de ciocolata vegan – reteta video

Inghetata de casa cu banane – reteta video

Bomboane din karob

Cozonac cu nuca si cacao

Bauturi de Paste

Poate te intrebi „Bine, bine, dar de baut, ce e de baut?”; ei bine, incearca una sau chiar toate ideille de mai jos, pentru a te asigura ca fiecare dintre invitatii tai gaseste ceva pe gustul lui (inclusiv cei mai mici dintre ei) si poate conduce linistit pana acasa, la finalul ospatului:

  • Pregateste 1-2 carafe de ghimbirata si pina colada (pentru adultii invitati), dar si diferite smoothie-uri (cu unt de arahide sau ananas si morcovi), perfecte pentru a le da copiilor fructe si legume, fara a avea parte de mofturi :).

Ghimbirata racoritoare pentru zilele de vara

Piña Colada cu apa de cocos fara alcool

Smoothie cu unt de arahide

Smoothie de turmeric, ananas si morcovi

Sano Vita iti ureaza, cu drag,

Sarbatori fericite si sanatoase!

Articolul precedent Pasta de tofu simplu – reteta video
Articolul următor Pasta de tofu cu ciuperci – reteta video
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.