Drob de post cu ciuperci si legume

meniu de sarbatoriReteta de drob cu ciuperci si legume este perfecta pentru sarbatori sau chiar pentru mesele tale obisnuite. O poti pregati fara mult efort, intrucat foloseste aluat gata facut, nu este necesar sa framanti tu si sa te ingrijorezi ca nu o sa creasca. Fata de drobul clasic din organe de miel sau porc, aceasta reteta de drob vegan este mult mai usoara pentru digestie si cel putin la fel de buna la gust. In plus, datorita  compozitiei cu tofu va contine proteine vegetale care sunt atat de necesare organismului pentru a produce energie si sunt mult mai sanatoase decat cele animale, intrucat nu ridica nivelul colesterolului.

TIMP PREPARARE   120 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aluaturi/Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Drob cu ciuperci si legume

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Faina de grau integrala

faina-integrala-de-grau-1-kg

Fulgi de drojdie inactiva

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Drob cu ciuperci si legume

  • Migdalele se rasnesc si se amesteca apoi cu faina din grau si cu praful de copt.
  • Cartofii se fierb si se lasa la racit. Dupa ce s-au racorit, se curata de coaja si se zdrobesc bine cu o furculita.
  • Ceapa, ardeiul și ciupercile se toaca și se calesc in ulei cu putina apa timp de cateva minute.
  • Dupa ce legumele au fost calite, le amesteci cu restul ingredientelor, adica compozitia fainoasa cu migdale, bucatelele de tofu, cartofii zdrobiti, usturoiul, drojdia inactiva, grisul, smantana vegetala, cimbrul, sarea si piperul. Ai terminat in acest moment compozitia drobului vegan.
  • Intr-o forma de chec, se asaza o parte de foietaj, se pune compozitia de legume si se acopera cu alta bucata de foietaj.
  • Se inteapa cu furculita și se coace in cuptor pana se rumeneste.
  • Dupa ce se raceste putin poti taia si servi o bucata gustoasa de drob cu ciuperci si legume.

  Observatii reteta Drob cu ciuperci si legume

  • In momentul in care asezi foietajul in tava de chec, ai grija sa nu acoperi numai fundul, ci si peretii tavii, ca sa imipedici compozitia sa se imprastie in clipa in care vei taia drobul.
  • Fulgii de drojdie inactiva si tofu vor da compozitiei un gust usor de branza, care se va evidentia si mai placut in combinatie cu ciupercile.
  • Daca vrei, poti sa ornezi drobul inainte de servire cu o lingura de smantana vegetala.

  Stiai ca?

  • Tofu este branza vegetala din lapte de soia si, din punct de vedere al procesului de preparare, nu difera foarte mult de branza din lapte animal, insa contine o doza mult mai mare de proteine?
  • Crema de cocos poate fi un inlocuitor foarte gustos si hranitor al iaurtului si smantanii de origine animala, pentru preparatele culinare? Crema de cocos are o consistenta mai vascoasa decat a laptelui de cocos. fiind obtinuta prin ridicarea la suprafata a grasimilor continute in laptele de cocos neomogenizat.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Drob cu ciuperci si legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 63 Review(s)


2 Comentarii

  1. Cand se pune uleiul de cocos?
    Smantana vegetala se pune si in compozitie sau numai inainte de servire?

    • La momentul calirii legumelor. Ceapa, ardeiul și ciupercile se toaca și se calesc in ulei cu putina apa timp de cateva minute.
      Smantana vegetala poate intra si in compozitie, de asemenea se poate adauga la servire. Dupa ce legumele au fost calite, se amesteca cu restul ingredientelor: migdale, tofu, cartofi, usturoi, drojdia inactiva, grisul, smantana vegetala, cimbrul, sarea si piperul.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.