Acasă Rețete Deserturi sănătoase Mousse de ciocolata vegan – reteta video

Mousse de ciocolata vegan – reteta video

0
Mousse de ciocolata vegan – reteta video

Mousse de ciocolataCand spui mousse de ciocolata spui savoare, rafinament, pofta nebuna, bucurie, mangaiere a papilelor gustative. Cand ai avut o zi proasta la job sau simti nevoia sa faci ceva doar pentru tine, cand copilul iti cere ceva dulce si parca tare nu i-ai oferi dulciuri de cumparat, cand afara e cald sau, dimpotriva, cand e frig si bate vantul – pentru toate acestea si pentru inca o suta de motive diferite, un mouse de ciocolata reprezinta rasfatul perfect.

Vrei sa gusti un preparat dulce care sa te faca sa inchizi ochii de placere? Vrei sa intri in bucatarie pentru numai 5 minute si la finalul lor sa termini de pregatit desertul pentru tine si cei dragi? Atunci trebuie neaparat sa incerci sa pregatesti un mousse de ciocolata vegan.

Reteta pe care ti-o propunem astazi este una dintre favoritele noastre. In bucataria Sano Vita incercam deseori feluri principale, gustari sau deserturi inedite, unele mai simple, altele mai elaborate, dupa inspiratie si dispozitie, dar nimic nu a avut succesul acestui mousse a carui pricipala caracteristica o constituie imbinarea perfecta intre sanatate si gust.

Poate te-ai obisnuit sa pregatesti deserturile cu ciocolata folosind cacao, dar noi iti vom oferi astazi o alternativa cel putin la fel de gustoasa, alternativa care are un mare avantaj: poate fi oferita si copiilor mai mici, intrucat nu contine cofeina sau alte substante  excitante pentru sistemul tau nervos si poate fi consumata, din acelasi motiv, in orice moment al zilei.

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII  2

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Mousse de ciocolata

  Mod de preparare reteta Mousse de ciocolata

Despre modul de preparare al acestei retete iti putem spune numai atat: ar dura mai mult descrierea in cuvinte decat prepararea in sine. Te invitam sa urmaresti videoclipul de mai jos pentru a te convinge. Pofta buna!

  Observatii reteta Mousse de ciocolata

  • Mousse-ul de ciocolata se tine la frigider 30 de minute inainte de servire, in special in anotimpul calduros. Iarna poti sa sari peste aceasta etapa si sa il mananci imediat ce l-ai terminat de preparat. oricum, la cum arata, prea multa rabdare sa il tii la rece nu vei avea, garantam! 🙂
  • Spre deosebire de cacao, care are un gust natural amarui, pudra de roscove (numita si karob) va da preparatelor tale un gust dulce natural, iar in desertul in care il incluzi nu va trebui sa adaug la fel de mult zahar. De fapt, noi nici nu am folosit zahar, ci sirop de curmale, un indulcitor natural delicios.
  • Numarul de calorii continut de o portie de mousse de ciocolata nu a scazut, este adevarat, datorita folosirii siropului de curmale (sau a mierii) insa preparatul a devenit unul mai natural si sanatos.

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde vom adauga periodic filmulete interesante, cu retete rapide pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mousse de ciocolata
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 62 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.