Rosii umplute cu cuscus

Rosii umplute cu cuscus

Aceasta reteta de rosii umplute cu cuscus reprezinta o gustare sanatoasa sau un aperitiv usor, numai bun pentru deschis apetitul. Se pregateste fara dificultate, iar rezultatul este delicios. Se poate consuma chiar si rece, pe timp de vara, intrucat contine putine grasimi, iar combinatia de pulpa de rosii, menta, busuioc si ardei asigura un gust racoritor.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Aperitiv, Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


   Ingrediente reteta Rosii umplute cu cuscus

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de floarea soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Amestec de legume ardelenesc


seminte-de-floarea-soarelui-500g

  Mod de preparare reteta Rosii umplute cu cuscus

  • Se iau rosiile, se cresteaza un capacel, se scobesc in interior si apoi se pun la scurs.
  • Intre timp, se pune cuscusul in supa de legume fierbinte si se lasa la inmuiat timp de 5-10 minute.
  • După ce se raceste putin, se amesteca cuscusul impreună cu restul ingredientelor si se umple fiecare rosie cu compozitia obtinuta.
  • Se decoreaza cu verdeata și cu seminte de floarea-soarelui usor rumenite.
  • Se servesc ca aperitiv sau pe post de gustare ( in functie de momentul in care o consumi se stabileste numarul de portii).
  • Se pot coace cateva minute in cuptor, la temperatura ridicata pentru a se rumeni putin pe exterior, asa cum este sugerat in imaginea noastra.

   Observatii reteta Rosii umplute cu cuscus

  • Daca vei consuma acest preparat ca aperitiv, este suficienta o singura rosie umpluta cu cuscus pentru a-ti deschide apetitul. Daca doresti sa il savurezi pe post de gustare, serveste-te cu doua rosii umplute.
  • Exista mai multe retete pentru cuscus decat ai crede. Practic, in orice context ai folosi orezul, este potrivit si cuscusul,  la care se adauga retelele cu preparate din grau.
  • Nu confunda cuscusul cu bulgurul. Desi cele doua sunt asemanatoare din punct de vedere al compozitiei si preparare, totusi exista mici diferente. In timp ce cuscusul este obtinut din grau dur si il gasim comercializat in boabe marunte, bulgurul reprezinta boabele macinate mai mare si cu un gust ceva mai pregnant.
  • De cele mai multe ori cuscusul pe care il gasesti de cumparat in magazine este prefiert, iar din acest motiv timpul de gatire scade foarte mult.
  • Recomandam sa tii cuscusul la inmuiat intr-un vas acoperit, pentru ca acesta sa se pastreze cat mai pufos si suculent.

  Stiai ca?

  • Cuscusul este de fapt grau, mai exact este un produs obtinut din gris, adica grau dur, cel cu cu boaba mai lunga, galbuie, prelucrat cu ajutorul apei, transformat in granule sferice si apoi uscat?
  • La origine, cuscusul se prepara intr-un fel de vas special, numit tajine? Tajine reprezinta un tip de vas emailat, compus dintr-o baza adanca si un capac conic si inalt, care are rolul de a pastra aburul in interior si a lasa mancarurile suculente.
  • Gustul cuscusului, apropiat de orez, face ca acest aliment sa fie pretabil la o multitudine de retete culinare, atat dulci, cat si sarate?
  • Cucusul poate fi introdus in alimentatia copiilor si bebelusilor de la varsta de 10 luni, amestecandu-l cu lapte sau legume?
  • Desi are aceleasi proprietati nutritionale ca si graul, cuscusul este  considerat de catre specialistii in nutritie un aliment mai dietetic? Acest lucru se intampla pentru ca boabele absorb o cantitate mai mare de apa, crescand in volum, iar mancarea preparata devine mai satioasa. Iata motivul pentru care cuscusul se recomanda persoanelor care vor sa isi pastreze silueta sau sa elimine kilograme in plus.
  • Niacina (vitamina B3) din cuscus ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si zahar din sange, motiv pentru care se regaseste in dieta celor care sufera de afectiuni cardiovasculare, cu atat mai mult cu cat este sarac in sodiu si grasimi saturate.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Rosii umplute cu cuscus
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 64 Review(s)


2 Comentarii

  1. Nu am putut sa le las prea mult la cuptor pt ca au crapat. De ce?
    In compozitie am pus si tocatura de ciuperci si ardei, au iesit ff bune!

    • Intr-adevar, rosiile crapa destul de repede in cuptor, de aceea si noi recomandam sa fie tinute numai cateva minute, pentru o usoara rumenire. Incercati, eventual, sa le puneti intr-o tava micuta, mai apropiate una de alta, in asa fel incat, chiar daca vor crapa, sa nu curga compozitia dinauntru. Super ideea cu tocatura de ciuperci si ardei, multumim, o vom incerca si noi data viitoare.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.