Caviar vegan
Cum faci caviar vegan din numai 2 ingrediente? Da, ai citit bine, pentru reteta de caviar vegan nu iti trebuie decat perle de tapioca si sos de soia! Descopera mai jos reteta noastra de caviar care nu foloseste decat ingrediente vegetale si, desi pare ceva stiintifico-fantastic, nu presupune mare filosofie in bucatarie, dar produce un rezultat extraordinar, si optic, si gustativ. Caviarul vegan are gustul sarat al marii, dar niciun peste nu a fost ranit pentru realizarea lui :).
TIMP PREPARARE 90 minute
PORTII 10
TIP RETETA Aperitiv
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Caviar vegan
- 30 g tapioca perle
- sos de soia
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Caviar vegan
- Fierbe, intr-o craticioara, perlele de tapioca: adauga-le in apa clocotita si amesteca folosind o lingura de lemn, constant, pentru a te asigura ca nu se lipesc de fundul cratitei.
- Cand perlele de tapioca devin transparente si ramane doar un punct alb, in mijlocul fiecareia, stinge focul, scurge lichidul (folosind o sita deasa, prin care sa nu treaca boabele de tapioca) si clateste perlele de tapioca in apa rece.
- Intr-un bol ceramic, adauga toate perlele de tapioca fierte, folosind o lingura, apoi toarna un numar dublu de linguri de sos de soia deasupra lor.
- Lasa tapioca la infuzat 1-2 ore, la temperatura camerei, amestecand din cand in cand si gustand perlele, pentru a nu deveni prea sarate.
- Cand tapioca a preluat culoarea sosului de soia, pe care l-a absorbit complet, clateste din nou perlele, in sita, cu apa rece si bucura-te de caviarul vegan!
Observatii reteta Caviar vegan
- Poti servi caviarul vegan din tapioca pe felii de paine integrala prajite, crackers din cereale sau felii de castravete.
- Poti tine caviarul vegan la frigider, intr-o caserola mica, dotata cu un capac, timp de 4-5 zile, boabele isi vor pastra forma foarte bine.
- Caviarul vegan poate fi transformat intr-un element de decor ingenios pentru petreceri de tot felul: serveste, in pahare de shot, supa-crema de dovleac, adaugand deasupra perle de caviar.
- Poti experimenta cu lichidul in care infuzezi perlele de tapioca fierte: sos de mere, condimentat cu scortisoara, piper negru si ghimbir; sirop de rodie; otet balsamic; ulei de ardei iute.
Stiai ca?
- Tapioca este obtinuta prin uscarea si prelucrarea radacinii de manioc, fiind – practic – amidonul rezultat in urma acestor procese?
- Tapioca este procesata in forme diverse: pudra solubila, fulgi, perle, betisoare dreptunghiulare?
- Perlele de tapioca (carora li se mai spune si „boba” in anumite tari) se obtin prin trecerea sub presiune a amidonului umed din manioc printr-o sita?
- Fierte in apa sau lapte vegetal, consistenta perelelor de tapioca devine asemanatoare cu a gelatinei, acestea fiind perfecte pentru deserturi cu fructe, budinci sau racituri cu legume?
- Perlele de tapioca sunt un ingredient comun in bucatariile din tarile tropicale?
- Tapioca este alegerea perfecta pentru persoanele care nu au voie sa consume grau, cereale si gluten, dar si pentru cele care au probleme cu nivelul ridicat al colesterolului (deoarece nu contine nici gluten, nici colesterol)?
- Perlele de tapioca sunt usor de digerat si contin amidon rezistent, care nu este digerat de organism si care functioneaza ca fibrele, in sistemul digestiv (hranind bacteriile din intestine, reducand inflamatia, scazand nivelul de zahar din sange si promovand sanatatea metabolica)?