Supa crema de dovleac copt, cu lapte de soia

supa crema de dovleacSupa crema de dovleac este o reteta pentru un prim fel hranitor, care iti mangaie delicat papilele gustative cu consistenta sa fina si matasoasa. O reteta perfecta pentru o gospodina fericita, care stie ca asigura familiei sale o alimentatie sanatoasa si naturala. Combinatia de legume cu dovleac, crema de cocos si lecitina de soia este una castigatoare pentru orice organism.

TIMP PREPARARE 60 minute

PORTII 8

TIP RETETA Supe/Ciorbe

DIFICULTATE Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Supa crema de dovleac copt, cu lapte de soia

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de soia praf instant

bautura-instant-din-soia-400g

Fulgi de drojdie inactiva

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Lecitina de soia

lecitina-soia-cutie-250g

Mod de preparare reteta Supa crema de dovleac copt, cu lapte de soia

  • Se curata legumele (in afara de dovleac), se taie in bucati potrivite si se pun intr-o oala la fiert, cu apa cat sa le acopere.
  • Se pune capacul peste oala si se lasa la foc mediu timp de 15 minute.
  • In acest timp, vei pregati dovleacul: il curati de coaja si de seminte si il tai in bucati (nu foarte mici, pentru ca oricum vor fi, la final, pasate cu blenderul).
  • Dupa ce a fiert un sfert de ora zeama cu legume, se adauga bucatile de dovleac si se mai lasa la fiert, tot la foc mediu, inca 15 minute.
  • Se stinge focul, se adauga restul ingredientelor (lecitina de soia, uleiul de masline, bautura instant de soia, fulgii de drojdie inactiva) si se potriveste de sare dupa gust.
  • Dupa ce se raceste putin, se mixeaza in blender pana se obtine o supa cu o consistenta fina si cremoasa.
  • Se serveste cu crutoane din paine integrala.

Observatii reteta Supa crema de dovleac copt, cu lapte de soia

  • Daca se adauga crutoane in supa, este bine sa consumi supa imediat, in caz contrar crutoanele se vor inmuia si nu vei mai beneficia de placerea combinatiei intre textura aspra a painii prajite si cea matasoasa a supei crema.
  • Pentru persoanele care lupta impotriva kilogramelor in plus recomandam sa se renunte la crutoane sau ele sa fie preparate numai din paine neagra/integrala. De fapt, inlocuirea painii albe cu paine integrala sau neagra este o recomandare valabila pentru oricine doreste sa aiba o stare buna de sanatate.

Stiai ca?

  • Consumul lecitinei de soia aduce organismului tau o multime de beneficii? Vorbim aici despre imbunatatirea functiilor creierului, in special a capacitatii de concentrare si de memorare, motiv pentru care aceasta reteta de supa crema de dovleac este indicata mai ales elevilor in perioada de examene. Alte beneficii: intarirea sistemului imunitar, protejarea ficatului, imbunatatirea digestiei si combaterea starilor anxioase provocate de stres. In acest caz, lecitina de soia din supa crema de dovleac actioneaza pe doua planuri: la nivelul preparatului are rolul de a lega componentele si a spori consistenta cremoasa, iar la nivelul organismului tau integreaza beneficiile de care discutam anterior.
  • Dovleacul este una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii? 100 de grame de dovleac iti aduc numai 26 de calorii. In plus, dovleacul nu contine grasimi saturate sau colesterol, motiv pentru care este recomandat si personelor care doresc sa iti mentina silueta supla, dar si tuturor celor care vor sa isi pastreze o stare buna de sanatate.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa crema de dovleac
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 53 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.