Acasă Ghid de nutriție Ce gustări împachetăm la drum lung?

Ce gustări împachetăm la drum lung?

0
Ce gustări împachetăm la drum lung?

Ce gustări împachetăm la drum lung?

Când ne pregătim să plecăm într-o călătorie, din multitudinea de lucruri pe care le avem de împachetat, cel mai simplu ne este să renunțăm la mâncare (că „lasă că luăm ceva de pe drum”). Dar, în special la drumuri lungi, un pachețel cu gustări poate aduce multe beneficii. Cel mai important, ne permite să ne asigurăm că avem alimente hrănitoare pregătite pentru toată familia ori de câte ori ne este foame. Nu mai trebuie să ne bazăm pe ce vom găsi la benzinăria de la cel mai apropiat popas. În plus, este o modalitate excelentă de a ne ține bugetul sub control și chiar de a economisi.

Așadar, ce alimente luăm cu noi și cum le ambalăm pentru a ne sigura că mâncarea va rămâne fresh pe parcursul călătoriei?

  1. Ambalarea alimentelor

Înainte de a începe să ambalezi alimente, pune-ți următoarele întrebări. Acestea te vor ajuta să împachetezi suficientă mâncare și să te gândești ce alimente să alegi.

  • Cât durează călătoria și aproximativ câte mese trebuie să ai pregătite pentru familie?
  • Care sunt alimentele care le plac copiilor și care îi vor menține satisfăcuți până ajungeți la destinație?
  • Cât spațiu ai pentru mâncare în timpul călătoriei?

SFAT: Mâncatul în deplasare este temporar, deci este în regulă dacă copiii nu mănâncă în același mod sau aceleași alimente ca acasă!

Cel mai simplu și practic mod de împachetare este în cutii Bento/ cutii compartimentate. Pentru a depozita și a accesa ușor mâncarea, poți pune o astfel de caserolă pentru fiecare membru al familiei. Într-o cutie pot încăpea o masă și două gustări. Partea bună este că se depozitează ușor una peste alta când sunt pline, iar când sunt goale pot fi băgate una în cealaltă, pentru a ocupa mai puțin spațiu.  În plus, sunt ușor de curățat și rezită mult timp.

  1. Alegerea alimentelor

Asocierea alimentelor în mod adecvat te poate ajuta să te menții plin mai mult timp și să eviți nevoia de a cumpăra gustări suplimentare. Iată câteva trucuri simple de luat în considerare atunci când  împachetezi gustările:

  • Proteine ​​și grăsimi: pentru a te asigura că gustările de călătorie sunt sățioase, pune, alături de carbohidrați și surse de proteine ​​și de grăsimi sănătoase. Proteinele ajută la menținerea sațietății o perioadă mai lungă pentru a ne asigura că nu experimentăm scăderi ale energiei, iar grăsimile pot fi folosite și ca sursă de energie. O idee de astfel de combinație este: curmale, ouă fierte sau snack din năut ori chifteluțe din năut și fistic.
  • Fructe sau legume proaspete: În timpul unei zile lungi pe drum, oamenii au tendința de a mânca din plictiseală și nu doar de foame, așa că legumele crude și fructele sunt un pariu mult mai sigur decât bomboanele și ciocolata.
  • Un mic desert sănătos: nu este nimic în neregulă cu o mică îngăduință în timp ce sunteți pe drum, atâta timp cât este cea potrivită. Un pic de ananas confiat, un baton de fructe sau puțină ciocolată neagră pot ajuta la satisfacerea poftei de dulce într-un mod simplu.
Exemple de mâncăruri și gustări pe care le puteți cumpăra sau găti acasă înainte de un drum lung:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.