Ciocolată cu alune de pădure

Ciocolată cu alune de pădure

Nu cred că ne va putea vreodată cineva convinge să renunțăm cu totul la ciocolată, însă merită să încercăm să trecem la unele variante mai sănătoase ale acesteia. Pe lângă asta, nimeni nu poate nega că ciocolata făcută acasă, cu propriile mâini, e cu totul altceva. Mai ales când folosești ingrediente la care prea puțini s-ar aștepta să meargă mână-n mână cu ciocolata și, credeți-ne, nu e ușor să găsești combinația și proporțiile ideale. Am avut plăcintă din ciocolată și tofu, brioșe cu dovlecei și ciocolată și multe alte rețete pe acest site. De data asta, chef Daniela Dan vine cu o delicioasă ciocolată cu alune de pădure și piure din curmale.

 

TIMP DE PREPARARE   25 minute

PORȚII  20-25

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente pentru ciocolată cu alune de pădure:

 

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Alune de pădure

ALUNE DE PADURE DECOJITE COAPTE

Lapte de migdale

LAPTE DE MIGDALE BIO

  Mod de preparare ciocolată cu alune de pădure:

  • Alunele de pădure se pun într-o tavă de cuptor și se coc la temperatura de 175°C, timp de 15 minute – sau până când alunele își schimbă culoarea în argintiu-maro;
  • Se scot din cuptor și se lasă 10 minute la temperatura camerei după care se freacă bine între palme ca să fie înlăturată coaja după fiecare alună;
  • Se pun alunele coapte într-un robot de bucătărie și se mixează până când devin o pastă foarte fină;
  • Acest proces poate dura câteva minute și va trebui ca pasta să fie înlăturată de pe marginile vasului de mixare de câteva ori. Dacă pasta nu este prea fină, se poate adăuga puțină apă;
  • Se adaugă restul de ingrediente și se amestecă în blender până când totul devine o pastă fină și omogenă;
  • Pasta de alune și carob se pune într-un borcan curat și se păstrază la frigider.
  • Se va menține proaspătă pentru aproximativ 12 zile, deci aveți timp destul să vă bucurați de ea.

  Știai că?

  • În Orientul Mijlociu, curmalele cu lapte de cămilă sunt un desert tradițional foarte popular;
  • Curmalele sunt o sursă importantă de carbohidrați, fibre și un amalgam de vitamine și minerale, oferind organismului energie, sațietate și vigoare;
  • Pudra de roșcove nu conține deloc gluten și nici cafeină, deși este un înlocuitor popular pentru cacao (care conține cofeină);
  • Migdalii cresc numai în zone cu temperaturi ridicate iar în livezi nu pot supraviețui fără ajutorul albinelor. De multe ori, producătorii de migdale chiar închiriază stupine de albine pentru polenizarea culturilor.
  • Denumirea științifică a curmalului, Phoenix dactylifera, se asociază cu capacitatea sa de a se ridica din căldura fierbinte a deșertului, ca pasărea omonimă mitologică, Phoenix, care se ridică din cenușă pentru a trăi din nou.
  • Băuturile din cacao au apărut cu mult înaintea ciocolatei, așa cum o știm astăzi. „Ciocolata solidă” a fost inventată abia în 1847 de către britanici.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.