Acasă Rețete Deserturi sănătoase Biscuiți cu gem de fructe – rețetă

Biscuiți cu gem de fructe – rețetă

2
Biscuiți cu gem de fructe – rețetă

 

Dacă ai la îndemână prin bucătărie niște migdale, o mână de merișor și puțin gem de fructe, fă o rețetă de biscuiți perfectă pentru orice după-amiază. Îți garantăm că aroma îmbietoare care va umple bucătăria după ce îi scoți de la cuptor va întrece orice așteptări. Dacă ți-am făcut poftă, pregătește și tu acești biscuiți cu gem de fructe și surprinde-i pe cei dragi cu o gustare simplă și savuroasă.

 

TIMP DE PREPARARE   30 minute 

PORȚII  aproximativ 15 biscuți

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 cană făină de grâu de patiserie (sau 1 cană și un sfert fulgi de ovăz)
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 linguriță sare
  • 120 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt (sau jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu)
  • 2 căni migdale
  • 100 g sos de merișor (merișor dat la blender împreună cu 6 linguri de apă)
  • 50 ml apă
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 50 g gem de fructe

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

  Mod de preparare biscuiți cu gem:

  • Pune într-un blender făina de grâu, amidonul de porumb, sarea, zahărul, bicarbonatul de sodiu și o cană de migdale (oprește cealaltă cană pentru mai târziu). Mixează compoziția pentru 1 minut, până devine o făină omogenă.
  • Adaugă migdalele rămase în blender și mixează pentru 10 secunde. Nu măcina migdalele rămase prea tare, ci până ajung să aibă textura unui bob de grâu integral – așa, ca sarea grunjoasă.
  • Adaugă într-un bol compoziția mixată împreună cu sosul de merișor, apa și esența de vanilie și amestecă bine. Nu adăuga încă gemul de fructe.
  • Cu o lingură obișnuită sau una specială de înghețată, ia părți egale din amestec și pune-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Fă o adâncitură în centrul fiecărui biscuit și umple-i pe toți cu gem de fructe.
  • Pune biscuiții la cuptor pentru 15 minute la 177°C. Scoate biscuiții când încep să devină maronii și lasă-i la răcit pe un grătar.

  Știai că?

  • În funcție de mediul în care este crescut grâul, dar și de gradul de procesare, făina de grâu reprezintă o sursă importantă de fibre, proteine și nutrienți, precum seleniu, mangan, fosfor sau acid folic (vitamina B9).
  • Migdalele sunt semințele comestibile ale pomului de migdal (Prunus dulcis). Învelișul maro al migdalelor este concentrat în antioxidanți. De asemenea, migdalele reprezintă o sursă bogată de vitamina E și magneziu.
  • Cel mai întâlnit soi de merișor este crescut în America de Nord (Vaccinium macrocarpon). Merișorul este o sursă importantă de vitamina C, E și K1. Pe lângă alte beneficii, merișorul este recunoscut pentru eficacitatea sa împotriva infecțiilor tractului urinar.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Biscuiti cu gem de fructe
Autor
Publicat la
Timp preparare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.