Biscuiți cu gem de fructe – rețetă

 

Biscuiți cu gem de fructe

Dacă ai la îndemână prin bucătărie niște migdale, o mână de merișor și puțin gem de fructe, fă o rețetă de biscuiți perfectă pentru orice după-amiază. Îți garantăm că aroma îmbietoare care va umple bucătăria după ce îi scoți de la cuptor va întrece orice așteptări. Dacă ți-am făcut poftă, pregătește și tu acești biscuiți cu gem de fructe și surprinde-i pe cei dragi cu o gustare simplă și savuroasă.

 

TIMP DE PREPARARE   30 minute 

PORȚII  aproximativ 15 biscuți

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 cană făină de grâu de patiserie (sau 1 cană și un sfert fulgi de ovăz)
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 linguriță sare
  • 120 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt (sau jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu)
  • 2 căni migdale
  • 100 g sos de merișor (merișor dat la blender împreună cu 6 linguri de apă)
  • 50 ml apă
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 50 g gem de fructe

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

  Mod de preparare biscuiți cu gem:

  • Pune într-un blender făina de grâu, amidonul de porumb, sarea, zahărul, bicarbonatul de sodiu și o cană de migdale (oprește cealaltă cană pentru mai târziu). Mixează compoziția pentru 1 minut, până devine o făină omogenă.
  • Adaugă migdalele rămase în blender și mixează pentru 10 secunde. Nu măcina migdalele rămase prea tare, ci până ajung să aibă textura unui bob de grâu integral – așa, ca sarea grunjoasă.
  • Adaugă într-un bol compoziția mixată împreună cu sosul de merișor, apa și esența de vanilie și amestecă bine. Nu adăuga încă gemul de fructe.
  • Cu o lingură obișnuită sau una specială de înghețată, ia părți egale din amestec și pune-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Fă o adâncitură în centrul fiecărui biscuit și umple-i pe toți cu gem de fructe.
  • Pune biscuiții la cuptor pentru 15 minute la 177°C. Scoate biscuiții când încep să devină maronii și lasă-i la răcit pe un grătar.

  Știai că?

  • În funcție de mediul în care este crescut grâul, dar și de gradul de procesare, făina de grâu reprezintă o sursă importantă de fibre, proteine și nutrienți, precum seleniu, mangan, fosfor sau acid folic (vitamina B9).
  • Migdalele sunt semințele comestibile ale pomului de migdal (Prunus dulcis). Învelișul maro al migdalelor este concentrat în antioxidanți. De asemenea, migdalele reprezintă o sursă bogată de vitamina E și magneziu.
  • Cel mai întâlnit soi de merișor este crescut în America de Nord (Vaccinium macrocarpon). Merișorul este o sursă importantă de vitamina C, E și K1. Pe lângă alte beneficii, merișorul este recunoscut pentru eficacitatea sa împotriva infecțiilor tractului urinar.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.