Popcorn pe aragaz

popcorn pe aragazPentru a face o varianta mai sanatoasa de popcorn in casa, renunta la variantele preambalate, pentru cuptorul cu microunde, si mergi pe varianta traditionala: un aragaz, o oala cu capac si o lista de ingrediente compusa doar din 2-3 elemente (pe care o poti completa usor, dupa gust si preferinte). Urmeaza explicatiile din reteta noastra de mai jos, pentru a te asigura ca toate boabele de porumb vor exploda frumos si nu vei ramane cu boabe si resturi arse pe fundul oalei!

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Desert/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Popcorn pe aragaz

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Popcorn pe aragaz

  • Pentru a pregati aceasta reteta de popcorn pe aragaz, trebuie sa folosesti o oala incapatoare, de 4 litri, care sa aiba propriul capac (daca vrei sa vezi cum pocnesc boabele de porumb in timpul prepararii, alege o oala care are capac transparent).
  • Aprinde aragazul, da-l la foc mediu, adauga uleiul de cocos si doar 4 boabe de porumb pentru popcorn; acopera oala cu un capac si lasa uleiul sa se incinga (acesta trebuie sa ajunga la temperatura optima inainte de a adauga toate boabele de porumb).
  • Cand cele 4 boabe de porumb s-au trasnformat in popcorn este timpul sa adaugi restul boabelor (ia oala de pe foc, toarna porumbul in ea si pune capacul la loc).
  • Agita oala, timp de 30 de secunde, inainte si inapoi – astfel, boabele de porumb adaugate vor ajunge la temperatura perfecta, cea a uleiului de cocos, si vor pocni uniform.
  • Dupa cele 30 de secunde, pune oala la loc pe ochiul aprins, la foc mediu; asteapta ca toate boabele de porumb sa se transforme in popcorn crocant (le vei vedea prin capac cum pocnesc sau le vei auzi, daca nu ai o oala cu capac transparent).
  • Cand trec 3-4 secunde intre pocniturile boabelor, este timpul sa stingi focul, sa iei oala de pe aragaz si sa torni popcornul astfel obtinut intr-un bol incapator.
  • Daca vrei, il poti sara usor inainte de servire.

  Observatii reteta Popcorn pe aragaz

  • Aceasta reteta este suficienta cantitativ pentru 2 adulti sau 1 adult si 2-3 copii; daca faci reteta doar pentru tine, foloseste doar jumatate din cantitatea de ingrediente de mai sus.
  • Poti adauga si alte ingrediente la acest delicios popcorn, pe langa sare: ½ lingurita de pudra de paprika afumata sau de ardei iute (daca iti place popcornul picant), caramel (obtinut din 2 linguri de zahar brut, topite in prealabil intr-o tigaie antiaderenta).

  Stiai ca?

  • Popcornul este gustarea preferata a americanilor, ca volum consumat?
  • Boabele de porumb pentru popcorn ramase dintr-o punga deschisa nu trebuie pastrate la frigider? Asta deoarece frigiderul va usca umiditatea din boabe, iar cand vei incerca sa le transformi in popcorn, acestea nu vor mai pocni. Boabele de porumb pentru popcorn trebuie depozitate intr-un dulap uscat si racoros.
  • Atunci cand pocnesc, boabele de porumb pentru popcorn pot sari pana la 91 cm in aer?
  • Popcornul are mai multe proteine decat orice alt tip de boabe de cereale, mai mult fier decat ouale si mai multe fibre decat covrigeii? Este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti (polifenoli), sarac in calorii (daca nu i se adauga sare, zahar sau unt) si ajuta digestia.
  • Un popcorn de calitate ar trebui sa insemne 98% boabe de porumb explodate si doar 2% boabe de porumb ramase intregi (si numite „fete batrane”)?
  • Popcornul la microunde a fost inventat de expertul electronist Perry Spencer, in 1945?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Popcorn pe aragaz
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.