Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Humus cu avocado – reteta video

Humus cu avocado – reteta video

0
Humus cu avocado – reteta video

humus cu avocadoAi gustat vreodata humus cu avocado? Descopera-i aroma si gustul delicioase, pregatind rapid reteta video de humus cu avocado, pentru care nu ai nevoie decat de 6 ingrediente si un blender vertical. Delecteaza-te apoi cu 2-3 felii de humus cu avocado dimineata, la micul dejun, la orice masa mai deosebita (cand vrei sa iti impresionezi invitatii) sau cand incepi sa introduci in alimentatia copilasului tau sanatoasele fructe de avocado. Iti promitem ca nu vei fi dezamagita!

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII  4

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Humus cu avocado

  Mod de preparare reteta Humus cu avocado

  • Incepe sa pregatesti aceasta reteta de humus cu avocado prin a fierbe nautul, daca folosesti boabe uscate.
  • Scurge bine nautul de apa in care a fiert (sau, daca folosesti naut la conserva, de lichidul din conserva) si adauga-l intr-un blender vertical.
  • Curata si taie in cuburi fructele de avocado si adauga-le in blender, alaturi de zeama de lamaie, uleiul de susan (sau pasta de tahini), cateii de usturoi (intregi) si sare, dupa gust.
  • Mixeaza bine amestecul, pana obtii o pasta fina, uniforma.

 Observatii reteta Humus cu avocado

  • Daca folosesti naut la conserva, pastreaza lichidul pentru a prepara aquafaba (apa de naut) redusa (care inlocuieste cu succes albusul de ou in retetele vegane si te ajuta sa creezi minunatii in propria bucatarie).
  • Alege fructe de avocado coapte orientandu-te dupa culoare si aspect: cumpara avocado care seamana cu o para mai lunguiata (vor avea samburele mai mic si mai multa pulpa), maro-negricioase la culoare si care – odata apasate – se simt moi, dar nu foarte moi.

  Stiai ca?

  • Avocado este o sursa excelenta de vitamine (B-uri, C, E, K), minerale (magneziu, potasiu), luteina betacaroten si acizi grasi esentiali Omega-3?
  • Poti pastra samburele de avocado si il poti planta, pentru a obtine propria ta planta (care iti va inveseli casa/balconul)? Iata cum trebuie sa procedezi: spala si usuca samburele; umple cu pahar cu apa aproape pana sus; infige trei scobitori in sambure, de jur imprejur, in asa fel incat fundul samburelui sa fie orientat spre fundul paharului, in apa, iar scobitorile sa tina partea superioara suspendata deasupra apei; lasa paharul intr-un loc calduros, dar nu in lumina directa a soarelui (pe un pervaz, de exemplu); adauga apa, pe masura ce se evapora; in 2-6 saptamani, samburele va dezvolta radacini (daca dupa 2 luni nu se intampla nimic, incearca din nou, cu alt sambure); cand tulpina a crescut pana la 15-18 cm inaltime, taie-o la jumatate; cand radacina este groasa si tulpina a crescut iar, cu frunze cu tot, planteaza totul intr-un ghiveci de 25 cm diametru, lasand samberele expus pe jumatate deasupra pamantului (alege un pamant cu drenaj bun). Tine ghiveciul la loc calduros si insorit, uda planta des (in asa fel incat pamantul sa fie umed, dar nu suprasaturat) si taie tulpina de fiecare data cand creste cu 15 cm, pentru a o incuraja sa se ingroase.

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde vom adauga periodic filmulete interesante cu retete simple pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Humus cu avocado - reteta video
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 50 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.