Bomboane Raffaello

bomboane RaffaelloDaca ti se pare ceva imposibil sa obtii acasa bomboane Raffaello, atunci trebuie sa incerci reteta de mai jos! Aceste bomboane Raffaello folosesc doar ingrediente vegetale si reusesc sa fie la fel de aromate ca varianta din comert sau reteta bazata pe unt, lapte praf si zahar rafinat. Orice iubitor de nuca de cocos si dulciuri va aprecia aceasta combinatie de ingrediente, care este vegana, mai sanatoasa si lipsita de gluten.

In plus, poti face o cantitate mai mare de bomboane Raffaello, pentru a le oferi cadou prietenilor: pune-le pe fiecare in hartiute individuale de bombonele, apoi intr-o caserola acoperita, fa-i o fundita decorativa si gata cadoul!

TIMP PREPARE   45 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

[PrintFriendly]


Ingredient reteta Bomboane Raffaello

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Ulei de cocos dezodorizat

ulei-de-cocos-dezodorizat-200-ml

Sirop de agave

bioh-eco-obio-sirop-de-agave-dark-raw-500ml

  Mod de preparare reteta Bomboane Raffaello

  • Pentru a pregati aceasta reteta de bomboane Raffaello, incepe prin a pune la inmuiat nucile caju si migdalele, intr-un bol cu apa rece, timp de minim 2 ore (apoi scurge-le bine de apa).
  • Intr-un blender vertical, adauga 80 g de fulgi de nuca de cocos si transforma-i intr-o faina fina.
  • Adauga in vasul blenderului nucile caju scurse bine de apa si restul ingredientelor din reteta (cu exceptia migdalelor) si marunteste-le bine, pana obtii un aluat cu o consistenta omogena si fina.
  • Transfera baza pentru aceste bomboane Raffaello pe o farfurie intinsa, intr-un strat cat mai subtire posibil (pentru a se intari rapid si uniform) si da farfuria la congelator timp de 30-60 de minute, pana cand compozitia se intareste suficient, fara a se congela.
  • Clateste migdalele inmuiate in prealabil in apa si indeparteaza-le pielita exterioara.
  • Toarna restul de fulgi de nuca de cocos intr-un bol.
  • Scoate din congelator farfuria si, folosind o lingurita, modeleaza in palme cantitati egale de aluat, in forma de biluta, punand in centrul fiecareia cate o migdala.
  • Da fiecare dintre cele 25 de bomboane Raffaello pe care le vei obtine prin fulgii de nuca de cocos din bol.

  Observatii reteta Bomboane Raffaello

  • Poti depozita aceste bomboane Raffaello timp de pana la 7 zile la frigider, intr-o caserola acoperita.

  Stiai ca?

  • Nucile de cocos sunt fructele palmierului de cocos (Cocos nucifera), care sunt cultivate pentru apa, lapte, ulei si pulpa, de peste 4.500 de ani incoace?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bomboane Raffaello
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.