Ce răsfăț să te întorci acasă după ce ai umblat ore bune prin căldură și să găsești în frigider laptele din caju pregătit chiar de tine! E o bunătate, mai ales dacă are acea aromă care îți place ție mult: banană, miere, scorțișoară sau, de ce nu, roșcove! Laptele din caju este o băutură cremoasă, plină, cu o aromă ceva mai subtilă decât laptele de migdale. O poți bea așa cum e, o poți folosi într-un smoothie ori la micul dejun, în combinație cu cereale integrale. O rețetă marca Chef Daniela Dan!
Ingrediente lapte din caju:
- 150 g caju crud (hidratat în apă cel puțin 3 ore)
- 700 ml apă
- 5 curmale fără sâmburi (sau orice alt îndulcitor natural)
- 1 praf de sare
Vrei să pregătești reteta? Cumpără produsele!
Mod de preparare lapte din caju:
- Toate ingredientele se mixează în blender până se obține o consistență omogenă și lăptoasă.
- Pentru o consistență mai lichidă se poate adăuga mai multă apă.
- Lichidul obținut nu se mai strecoară.
- Opțional pentru gust: o banană, scorțișoară, miere, cafea din cereale, carob (pudră de roșcove)
- Se consumă imediat sau se păstrează la frigider, însă nu mai mult de 3 zile.
Poftă bună!
Știai că?
- Laptele din caju nu conține colesterol și are o concentrație scăzută în grăsimi saturate.
- Nu are zaharuri rafinate.
- Este benefic pentru diabetici.
- Este bogat în proteine, fibre, vitamine și minerale, spre exemplu potasiu și magneziu, doi nutrienți care pot stimula sănătatea inimii și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.
- Nu în ultimul rând, laptele din caju contribuie la creșterea imunității și îmbunătățirea sănătății ochilor și a pielii.