Laptele din caju – cum îl poți face acasă

Ce răsfăț să te întorci acasă după ce ai umblat ore bune prin căldură și să găsești în frigider laptele din caju pregătit chiar de tine! E o bunătate, mai ales dacă are acea aromă care îți place ție mult: banană, miere, scorțișoară sau, de ce nu, roșcove! Laptele din caju este o băutură cremoasă, plină, cu o aromă ceva mai subtilă decât laptele de migdale. O poți bea așa cum e, o poți folosi într-un smoothie ori la micul dejun, în combinație cu cereale integrale. O rețetă marca Chef Daniela Dan!

TIMP DE PREPARARE   3 minute

PORȚII   4

TIP REȚETĂ   Băutură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente lapte din caju:

Vrei să pregătești reteta? Cumpără produsele!

Caju crud

CAJU CRUD 500G SANO VITA
Caju crud pentru reteta de lapte din caju

Curmale fără sâmburi

CURMALE FARA SAMBURI 500G SANO VITA
Curmalele dau gust laptelui din caju pregatit acasa

  Mod de preparare lapte din caju:

  • Toate ingredientele se mixează în blender până se obține o consistență omogenă și lăptoasă.
  • Pentru o consistență mai lichidă se poate adăuga mai multă apă.
  • Lichidul obținut nu se mai strecoară.
  • Opțional pentru gust: o banană, scorțișoară, miere, cafea din cereale, carob (pudră de roșcove)
  • Se consumă imediat sau se păstrează la frigider, însă nu mai mult de 3 zile.

Poftă bună!

  Știai că?

  • Laptele din caju nu conține colesterol și are o concentrație scăzută în grăsimi saturate.
  • Nu are zaharuri rafinate.
  • Este benefic pentru diabetici.
  • Este bogat în proteine, fibre, vitamine și minerale, spre exemplu potasiu și magneziu, doi nutrienți care pot stimula sănătatea inimii și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.
  • Nu în ultimul rând, laptele din caju contribuie la creșterea imunității și îmbunătățirea sănătății ochilor și a pielii.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.