Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Drob delicios și sănătos cu nuci pecan

Drob delicios și sănătos cu nuci pecan

0
Drob delicios și sănătos cu nuci pecan

Drob pecan

Această rețetă de drob reprezintă alegerea perfectă pentru mesele din perioada postului, dar și pentru o masă festivă de sărbători. Un preparat extrem de savuros, grație ingredientelor diversificate și aromate, drobul cu nuci pecan poate fi o alternativă mai ușoară la drobul clasic. În plus, această rețetă este bogată în fibre și proteine, lucru datorat ingredientelor precum ovăzul, orezul brun sau tofu.

TIMP DE PREPARARE   o oră și 30 de minute 

PORȚII  10

TIP REȚETĂ  Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 2 căni nuci pecan
  • 2 căni pâine proaspătă
  • 1 cană fulgi ovăz
  • 1 cană orez brun, fiert
  • 1 ceapă, tăiată în cubulețe
  • 1 lingură busuioc
  • 1 lingură salvie
  • 200 g tofu natur Sano Vita
  • 2 căni apă
  • 1 lingură sos soia
  • 2 linguri piure roșii
  • 2 căței usturoi, tocați
  • 1 lingură ceapă pudră
  • 1 linguriță și jumătate sare

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

  Mod de preparare:

  • Mixează nucile pecan într-un blender până ajung la o textură fărâmicioasă, apoi pune-le într-un bol mare (pentru a avea loc să adaugi celelalte ingrediente).
  • Mixează pâinea proaspătă în blender până obții două căni de firimituri și pune-le în bolul cu nucile pecan abia mixate.
  • Adaugă peste firimiturile de pâine și nucile pecan fulgii de ovăz, orezul fiert, ceapa tocată în cubulețe, busuiocul și salvia. Amestecă toate ingredientele cu o spatulă.
  • Pune în blender tofu cu o cană de apă și mixează până devine o cremă. Adaugă peste crema obținută apa rămasă, sosul de soia, piureul de roșii, usturoiul tocat, pudra de ceapă și sarea. Amestecă totul cu o spatulă.
  • Toarnă crema obținută peste ingredientele uscate și amestecă cu spatula.
  • Așază compoziția într-un vas de copt cu dimensiunea de 23×33 cm, uns cu puțin ulei. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și coace la 180°C pentru 45 de minute. Îndepărtează apoi folia și coace preparatul pentru alte 15 minute, până când se formează deasupra o crustă maro-aurie.
  • Servește drobul cald sau rece, alături de sos de roșii sau ciuperci.
  • Alte rețete de drob vegetal numai bune pentru perioada postului și a sărbătorilor sunt drobul cu mei și semințe de dovleac și drobul cu ciuperci și legume.

  Știai că?

  • Nucile pecan conțin un număr important de nutrienți. Sunt o sursă foarte bună de fibre, împreună cu zinc, cupru sau vitamina B1.
  • Orezul brun reprezintă o sursă mult mai consistentă de nutrienți decât orezul alb. Orezul brun este bogat în vitamine din complexul B (B1, 2, 3, 5 și 6), magneziu, fosfor, mangan și seleniu.
  • De asemenea, atât nucile pecan, cât și orezul brun sunt alimente cu multiple beneficii asupra sănătății inimii sau reglării nivelului de zahăr din sânge.
  • Tofu își are originile în bucătăria chinezească și este un aliment obținut prin coagularea laptelui de soia, printr-un proces similar cu cel al brânzei de origine animală. Tofu are o valoare calorică scăzută și conține antioxidanți, vitamine și minerale esențiale, fiind o sursă importantă de mangan, calciu și seleniu.

 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Drob cu nuci pecan
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.