Acasă Am grijă de corpul meu Ce beneficii are uleiul de cocos pentru ten? 5 idei de masti de fata in care il poti folosi

Ce beneficii are uleiul de cocos pentru ten? 5 idei de masti de fata in care il poti folosi

0
Ce beneficii are uleiul de cocos pentru ten? 5 idei de masti de fata in care il poti folosi

Uleiul de cocos poate face parte din ingredientele prezente in bucataria ta, dar nu numai: el trebuie sa se regaseasca si pe raftul din baie! Si asta deoarece este laudat de toata lumea, pentru beneficiile pe care le are apropo de infrumusetare. De la 12 exemple de masti cu ulei de cocos (pentru toate problemele parului tau), la faptul ca poate inlocui crema de maini clasica sau poate trata vergeturile si psoriazisul, uleiul de cocos se impune drept un ingredient natural versatil, antibacterial si antifungic, hidratant si util cand vine vorba despre masti de fata facute in casa (DIY). In articolul de astazi iti spunem ce beneficii ii poate aduce uleiul de cocos pielii tale si iti oferim 5 retete de masti de fata, pentru diferite probleme la nivelul tenului.

Descopera 5 remedii din natura pentru pielea uscata (unul dintre ele fiind uleiul de cocos)!

Beneficiile utilizarii uleiului de cocos pentru ten

nuca de cocosPrintre beneficiile uleiului de cocos se numără acela că elimina microbii de la nivelul pielii si combate cosurile (datorita acidului lauric care este eficient in oprirea dezvoltarii bacteriene), reduce inflamatia si stabilizeaa radicalii liberi responsabili de aceasta (multumita antioxidantilor pe care ii contine), hidrateaza excelent pielea uscata si favorizeaza vindecarea cicatricilor la nivelul acesteia.  Asa ca scoate din arsenalul tau de frumusete borcanul de ulei de cocos (dezodorizat sau virgin), inarmeaza-te cu un bol (si restul de ingrediente naturale necesare) si revitalizeaza-ti tenul!

Descopera diferentele si asemanarile dintre uleiul de cocos virgin si cel rafinat!

5 masti de fata DIY pentru o piele hidratata, supla si radianta

Daca vrei sa te simti si mai rasfatata in timpul tratamentelor de infrumusetare pe care ti le propunem, atunci adauga in retetele de masti de fata de mai jos 1-2 picaturi din uleiul esential preferat. Astfel vei transforma fara efort masca preparata intr-un tratament ca la spa, parfumat si relaxant.

ulei de cocos1. Ulei de cocos + fulgi de ovaz = adio, acnee!

Uleiul de cocos este o alegere excelenta atunci cand vine vorba despre tenul predispus la acnee, deoarece are proprietati antibacteriene si antifungice. Incearca si tu aceasta masca facuta in casa, pentru a-ti calma tenul inflamat si a-i echilibra pH-ul natural.

Ingrediente: 1 lingura ulei de cocos topit + 3 linguri fulgi de ovaz + ¼ cana apa calduta.

Metoda: toarna fulgii de ovaz intr-un blender vertical si marunteste-i bine, toarna-i intr-un bol, adauga apa calduta si amesteca, pana obtii o pasta; incorporeaza si uleiul de cocos topit in amestec; aplica masca pe intreaga fata curata, asteapta 15 minute, apoi exfoliaza pielea cu miscari circulare usoare (timp de alte 5 minute); clateste tenul cu apa calduta.

bicarbonat de sodiu2. Ulei de cocos + bicarbonat de sodiu = adio, puncte negre!

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curatare excelent si poate fi un exfoliator puternic, care echilibreaza pH-ul delicat al pielii tale. Aceasta masca DIY functioneaza ca o solutie de curatare, elimina celulele moarte si praful din pori, ilumineaza tenul si poate face punctele negre sa dispara treptat, daca este folosita de pana la 3 ori/saptmaana.

Ingrediente: 1 lingura ulei de cocos topit + 1 lingurita bicarbonat de sodiu.

Metoda: amesteca, intr-un bol, uleiul de cocos topit si bicarbonatul de sodiu, pana obtii o pasta omogena; aplica masca pe fata curata, concentrandu-te pe zonele in care iti apar mai des puncte negre (nas, barbie, frunte); dupa 5 minute, maseaza-ti pielea cu miscari circulare, timp de 2 minute; clateste fata cu apa rece.

turmeric pudra3. Ulei de cocos + turmeric = ten luminos si uniformizat.

Daca ai tenul uleios sau patat, aceasta combinatie de ulei de cocos si turmeric te poate ajuta: echilibreaza culoarea pielii, hidrateaza si lupta cu ridurile fine si bacteriile.

Ingrediente: 1 lingura ulei de cocos topit + 1 lingura turmeric.

Metoda: amesteca uleiul de cocos si turmericul intr-un bol; aplica masca pe fata curata si asteapta 15 minute; clateste fata cu apa rece.

lamai4. Ulei de cocos + lamaie = piele stralucitoare.

De fiecare data cand simti nevoia sa iti revigorezi tenul (poate ai avut o noapte proasta, urmeaza sa mergi la o nunta sau vrei sa incepi in nou anotimp cu dreptul), pregateste-ti aceasta masca DIY! Este u prim pas perfect inainte de aplicarea machiajului si ii confera pielii tale o stralucire naturala.

Ingrediente: 1 lingura ulei de cocos topit + 1 lingura miere + ½ lingurita zeama de lamaie.

Metoda: amesteca uleiul de cocos topit cu mierea, intr-un bol; incorporeaza zeama de lamaie in amestec si intinde rezultatul pe fata curata; asteapta 5 minute; clateste fata cu apa calduta.

avocado colesterol5. Ulei de cocos + avocado = incetineste aparitia ridurilor.

Aceasta combinatie dintre avocado si ulei de cocos poate combate ridurile, hidratand pielea si incetinind procesul de imbatranire, prin neutralizarea radicalilor liberi. Astfel, te ajuta sa ai o piele supla si moale.

Ingrediente: 1 lingura ulei de cocos topit + ¼ avocado copt + ½ lingurita nucsoara.

Metoda: decojeste fructul de avocado si scoate-i samburele; zdrobeste un sfert din el intr-un bol, cu o furculita; adauga in bol uleiul de cocos topit si nucsoara, amestecand pana obtii o pasta omogena; aplica masca pe fata curata si asteapta 15 minute; clateste fata cu apa rece/calduta.

Descopera ingredientele naturale pentru masti de fata DIY, pe site-ul Sano Vita!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Miere de salcam

miere-salcam-jajin

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Bicarbonat de sodiu

niavis-bicarbont-de-sodiu-250g

Articolul precedent Sos de ardei iuti uscati
Articolul următor Mancare de fasole verde, la cuptor
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.