Acasă Am grijă de corpul meu 10 remedii casnice anti-vergeturi – infografic

10 remedii casnice anti-vergeturi – infografic

0
10 remedii casnice anti-vergeturi – infografic

vergeturi sarcinaTemutele vergeturi sunt unul dintre punctele minus ale celor 9 luni de sarcina. Oricat de mult ai avea grija de pielea ta cat esti gravida (hidratand-o constant), tot iti pot aparea vergeturi in zona abdomenului, sanilor si coapselor, care te vor deranja insistent. Vergeturile sunt o problema cosmetica de care sufera mai toate mamicile, asa ca in articolul de astazi am pus cap la cap informatii utile din care vei afla totul despre vergeturi: motivul pentru care apar, daca sunt sau nu ereditare si cum pot fi ele combatute in timpul celor 9 luni si dupa nastere (prin 10 remedii DIY care le pot diminua intensitatea).

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile apar atunci cand corpul tau se ingrasa sau pierde brusc multe kilograme (cand pielea se intinde mult, colagenul din ea este slabit, fibrele elastice de sub suprafata pielii se rup si apar linii fine). Vergeturile pot sa apara in timpul perioadei bruste de crestere din adolescenta sau in timpul sarcinii, sunt ereditare (daca mama ta le-a avut, sunt sanse mari sa iti apara si tie), initial sunt rosii/roz/mov (striae rubra), iar ulterior devin argintii/albe (striae alba).

In cazul sarcinii, vergeturile apar, de obicei, in al doilea trimestru si trebuie tratate din timp, deoarece raspund mai bine la tratament intr-un stadiu incipient (dupa ce si-au schimbat culoarea initiala va fi foarte dificil sa le mai tratezi, pentru a le modifica aspectul). Vergeturile apar nu doar pe fond ereditar – conteaza si alimentatia ta in timpul sarcinii, si cat de sanatoasa iti mentii pielea.

Descopera 5 motive pentru care nu dormi bine in trimestrul 2 de sarcina!

Tratamente anti-vergeturi in timpul sarcinii

fructePentru a te asigura ca iti apar cat mai putine vergeturi in cele 9 luni de sarcina, trebuie sa iti mentii pielea hidratata din interior si din exterior. Foloseste creme si lotiuni din ingrediente naturale pe zonele care sunt predispuse aparitiei vergeturilor si adauga in ele Vitamina E (are proprietati antiinflamatorii si antioxidante). Consuma suplimente de Vitamina C (dermatologii spun ca 500 mg/zi sprijina productia de colagen). Fa exercitii usoare, care imbunatatesc circulatia sangvina. Construieste-ti o alimentatie echilibrata, bogata in apa si plina de alimente care promoveaza elasticitatea pielii: capsuni, afine, nuci, seminte, mango, avocado, pepene rosu, broccoli, spanac, morcovi, cartofi dulci, dovleac, ardei grasi, castraveti, telina. Foloseste crema de protectie solara, pentru a-ti proteja pielea de razele soarelui.

Descopera 15 vitamine si minerale esentiale in sarcina pentru mama si copil!

Tratamente anti-vergeturi dupa nastere

perie uscata masaj dusDaca ai urmat sfaturile de mai sus si incapatanatele vergeturi tot si-au facut aparitia in timpul sarcinii, poti incerca sa le reduci aspectul dupa nastere. Slabeste treptat, pentru ale face mai putin vizibile si a preveni aparitia unor vergeturi noi. Maseaza-ti circular zona afectata, folosind o perie uscata, cu peri moi si naturali, timp de 5-6 minute, inainte de fiecare dus (pentru a stimula circulatia limfatica si sangvina, a elimina toxinele din zona si a exfolia pielea moarta). Exista oricand optiunea unor tratamente cosmetice (cu laser, de exemplu), dar acestea sunt scumpe si vin la pachet cu riscuri. Poti folosi creme cu retinol (de la farmacie, care isi fac vizibil efectul dupa 6 saptamani, iar cat le folosesti nu trebuie sa te expui la soare) sau remedii casnice (ca cele din lista si infograficul de mai jos).

10 remedii casnice impotriva vergeturilor

Retine ca majoritatea tratamentelor DIY sunt eficiente doar partial, deci nu te astepta sa scapi de vergeturi peste noapte. Aceste remedii facute in casa, din ingrediente naturale, trebuie folosite timpde saptamani bune inainte de a vedea rezultatele (diminuarea vergeturilor, nu disparitia lor completa), iar de cele mai multe ori vei obtine rezultatul mult-visat doar prin combinarea mai multor metode.

1. Uleiuri naturale anti-vergeturi

ulei de cocos solidIngrediente: ulei de masline extravirgin, ulei de ricin, ulei de argan sau ulei de cocos + ulei de ricin

Metoda: incalzeste usor uleiul ales si maseaza zona afectata, timp de 10 minute, de 2 ori/zi.

De ce trateaza vergeturile: uleiul de masline este bogat in nutrienti, vitamine, antioxidanti, are proprietati antiinflamatorii si ajuta pielea sa combata problemele; uleiul de ricin contine acid ricinoleic, care accelereaza vindecarea vergeturilor si le deschide la culoare; uleiul de argan este antioxidant si bogat in Vitamina E, hranind colagenul din piele si reducand aspectul vergeturilor; uleiul de cocos patrunde adanc in piele si o hidrateaza in profunzime.

Alege uleiul de cocos presat la rece, pentru un produs ecologic de top!

Ulei_de_cocos_200mlUleiul de cocos extravirgin si ecologic Sano Vita a fost obtinut din nuci de cocos culese manual si sortate, astfel incat materia prima care serveste la extragerea uleiului de cocos are cea mai inalta calitate.

2. Uleiuri naturale + uleiuri esentiale anti-vergeturi

ulei esentialIngrediente: ulei de migdale, ulei de argan, ulei de jojoba, ulei de mustar, ulei de cocos sau ulei de ricin + ulei esential de seminte de struguri, ulei esential de seminte de canepa, ulei esential de avocado, ulei esential de lavanda, ulei esential de macese, ulei esential de luminita, ulei esential de arbore de ceai

Metoda: amesteca, intr-un borcanel, 1-2 linguri din uleiul ales cu 2-3 picaturi din uleiul esential dorit, maseaza zona afectata timp de cateva minute (poti intensifica efectul acoperind pielea cu folie alimentara si punand deasupra o sticla cu apa calda); repeta procedeul de 2 ori/zi.

De ce trateaza vergeturile: masajul cu ulei iti hidrateaza pielea, pastrand-o elastica si ajutand-o sa vindece cicatricile rapid, iar uleiurile esentiale ii fac o injectie de antioxidanti; uleiul de migdale contine Vitamina E si nutrienti esentiali care vindeca si hranesc pielea; uleiul de jojoba este antiinflamator si stimuleaza aparitia de celule noi.

Descopera cum poti folosi timp de 1 luna ulei de cocos, pentru a arata cu 10 ani mai tanara!

3. Ulei de Vitamina E anti-vergeturi

ulei de Vitamina EIngrediente: 1 capsula de ulei de Vitamina E.

Metoda: taie capsula si stoarce uleiul in ea direct pe zona afectata; maseaza timp de cateva minute, de 2-3 ori/zi (in plus, poti lua 1 capsula de Vitamina E zilnic, pentru a-ti ajuta pielea si din interior).

De ce trateaza vergeturile: uleiul de Vitamina E este inclus adesea in creme si lotiuni din comert menite sa indeparteze cicatricile si sa previna imbatranirea pieli; are proprietati antiinflamatorii si antioxidante, hraneste pielea, o pastreaza sanatoasa si o protejeaza de radiatiile UV.

4. Unt de cacao anti-vergeturi

cacaoIngrediente: 1 lingurita unt de cacao organic.

Metoda: maseaza zona afectata in profunzime, pana la absorbtia totala, de 2 ori/zi.

De ce trateaza vergeturile: untul de cacao contine acizi grasi saturati si nesaturati care se absorb usor, hidrateaza straturile adanci ale pielii si stimuleaza productia de celule noi, sanatoase.

Alege untul de cacao bio, pentru un produs natural de top!

bioh-eco-obio-unt-de-cacao-raw-250gUntul de cacao este extras din boabe de cacao, este bogat in grasimi si se topeste la temperatura corpului uman. Poate fi utilizat pentru a face ciocolata de casa sau pentru prepararea de creme si lotiuni cosmetice naturale.

5. Unt de shea anti-vergeturi

Ingrediente: 1 lingurita unt de shea.

Metoda: maseaza zona afectata in profunzime, pana la absorbtia totala, de 2-3 ori/zi.

De ce trateaza vergeturile: untul de shea hidrateaza in profunzime, se absoarbe imediat, este antioxidant si antiinflamator, contine vitaminele A si E, imbunatateste elasticitatea si previne uscarea pielii.

6. Lamaie anti-vergeturi

lamaieIngrediente: 1-2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa.

Metoda: 1 data/zi, aplica sucul de lamaie direct pe zona afectata, maseaza-l circular in piele, lasa-l sa fie absorbit timp de 10 minute, apoi clateste zona cu apa calduta si hidrateaz-o cu o crema.

De ce trateaza vergeturile: sucul de lamaie este acid, ajutand in mod natural la reducerea si vindecarea vergeturilor.

7. Otet din cidru de mere anti-vergeturi

Ingrediente: 1 cana otet din cidru de mere.

Metoda: toarna otetul intr-o sticluta stil spray, aplica-l pe zonele afectate inainte de culcare, lasa pielea sa se usuce complet si apoi culca-te; a doua zi dimineata, spala si hidrateaza bine zonele cu vergeturi; repeta procedeul zilnic; daca ai pielea sensibila, dilueaza otetul din cidru de mere cu 1 cana de apa.

De ce trateaza vergeturile: otetul din cidru de mere vindeca iritatiile si cicatricile, albind vergeturile gratie continutului de acid acetic si malic.

Citeste si articolul nostru cu sfaturi si remedii naturale pentru pielea sensibila!

Alege otetul din cidru de mere, pentru a produs nefiltrat si bio!

BiOH-Biona-Otet-din-cidru-de-mere-nefiltrat-500mlAcest otet este obtinut din cidru de mere (cultivate prin agricultura ecologica), fiind extras din fructe prin presare la rece. Nu este pasteurizat, filtrat sau tratat. Depunerile de pe fundul sticlei sunt normale.

8. Turmeric anti-vergeturi

turmeric pudraIngrediente: 1 lingura turmeric pudra + 1 lingura smantana/iaurt vegetal.

Metoda: amesteca turmericul cu iaurtul, pana obtii o pasta, aplica-o pe zonele afectate si las-o la uscat 10-15 minute; clateste pielea cu apa calduta si hidratea-o cu o crema sau o lotiune; repeta de 2 ori/zi.

De ce trateaza vergeturile: aplicat regulat, turmericul are rol antioxidant si antiinflamator, luminand pielea si reducand diferenta dintre nuanta vergeturilor si zona din jurul acestora.

Descopera 27 de retete cosmetice DIY cu turmeric!

Alege turmericul bio, pentru un produs antiinflamator de top!

bioh-turmeric-pulbere-150gTurmericul contine peste 100 de compusi chimici uimitori, dar este celebru pentru continutul de curcumina (care reprezinta 3% din greutate), un polifenol cu proprietati antiinflamatoare, care ii confera culoarea galben-portocalie.

9. Zahar brut anti-vergeturi

zahar brutIngrediente:  1 lingura zahar brut + cateva picaturi de ulei de migdale + cateva picaturi de zeama de lamaie.

Metoda: amesteca toate ingredientele, pana obtii un scrub omogen; maseaza zonele afectate, timp de 8-10 minute; clateste-te cu apa calduta si hidratea-te cu o crema sau o lotiune; repeta procedeul de 2 ori/zi.

De ce trateaza vergeturile: zaharul este un exfoliant minunat pentru pielea ta, ajutand-o sa scape de celulele moarte, imbunatateste circulatia si creste gradul de vindecare al vergeturilor.

Alege zaharul brut, pentru a produs exfoliant de top!

zahar-brut-din-trestie-1-kgZaharul brut nu contine coloranti alimentari. Este obtinut prin procedee simple, bazate pe principiul pastrarii melasei naturale (bogata in vitamine si minerale) din trestia de zahar, nu pe rafinarea ei.

10. Bicarbonat de sodiu anti-vergeturi

bicarbonat de sodiuIngrediente: 1 lingura bicarbonat de sodiu + zeama de la 1 lamaie.

Metoda: amesteca bicarbonatul de sodiu cu sucul de lamaie, pana obtii o pasta omogena; aplica rezultatul pe zonele afectate, inveleste-le in folie alimentara si lasa amestecul sa actioneze timp de 20-30 de minute; indeparteaza folia, clateste-te cu apa calduta si hidratea-te cu o crema sau o lotiune; repeta zilnic procedura.

De ce trateaza vergeturile: bicarbonatul de sodiu exfoliaza usor pielea si ii indeparteaza straturile moarte, deschizand la culoare vergeturile.

Alege bicarbonatul de sodiu, pentru un produs sanatos de top!

niavis-bicarbont-de-sodiu-250g

Bicarbonatul de sodiu este un agent alcalinizant si un inlocuitor perfect pentru mai multe produse de igiena personala, curatenie si dezodorizare. Nu contine urme de aluminiu sau gluten.

10 remedii casnice anti-vergeturi - infografic

Articolul precedent Budinca de lime
Articolul următor Burritos
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.