Acasă Sport și fitness 5 motive pentru care nu dormi bine in trimestrul 2 de sarcina

5 motive pentru care nu dormi bine in trimestrul 2 de sarcina

0
5 motive pentru care nu dormi bine in trimestrul 2 de sarcina

sarcina trimestrul 2Al doilea trimestru de sarcina (adica lunile 4-6) aduce un plus de energie viitoarelor mamici si constituie un respiro mult-asteptat pentru cele care nu se asteptau sa fie atat de obosite odata de raman insarcinate. Am scris deja pe blogul Sano Vita despre cele mai comune motive pentru care odihna poate sta departe de tine in trimestrul 1 de sarcina (si solutii posibile), asa ca acum continuam povestea cu urmatoarele trei luni ale calatoriei tale de mamica. Citeste articolul nostru pentru a descoperi ce alte 5 lucuri pot tine treaza in al doilea trimestru al sarcinii si de ce ar trebui sa dormi cat de mult poti in aceasta perioada.

In urmatoarele 3 luni din totalul de 9, starile de greata si drumurile constante la baie scad, nivelul hormonilor se stabilizeaza, trimestrul 2 fiind ca o luna de miere in care poti recupera orele de odihna: incearca sa te culci si sa te trezesti la aceeasi ora, sa te relaxezi cat de mult poti inainte de culcare (asculta muzica clasica, citeste o carte buna, fa o baie lunga si aromata). Pe de alta parte, dupa primele 16 saptamani, poti incepe sa simti cum se misca bebelusul, iar in multe cazuri acesta poate fi mai activ seara.

Descopera 5 motive pentru care nu dormi bine in primul trimestru de sarcina!

1. Ai arsuri in capul pieptului.

ardei iutiPentru a face loc in corpul tau uterului in crestere constanta, diafragma este restrictionata (deci vei respira cu dificultate), iar intestinele si sfincterul esofagian sunt miscate din loc (deci vei resimti arsuri in capul pieptului, mai ales daca dormi pe spate). Pentru a le evita in timpul noptii si a te odihni neitrerupt, dormi pe o perna mai inalta, nu manca portii mari de mancare picanta, acida sau prajita, mananca portii mai mici si mai dese de-a lungul zilei.

Descopera 14 beneficii ale consumului de mere in sarcina!

2. Ai cosmaruri.

cosmaruri sarcinaIn trimestrul 2 de sarcina incepi sa constientizezi ca vei deveni mama peste cateva luni, iar grijile si responsabilitatile care vin la pachet cu bebelusul tau te pot determina sa ai vise ciudate, mai intense sau chiar cosmaruri. Daca acestea te trezesc des din somn, iti poate fi greu sa readormi linistita, dupa aceea, asa ca tine un jurnal de vise pe noptiera de langa pat si noteaza-ti toate detaliile cosmarului avut, imediat dupa trezire (asta te va ajuta sa iti eliberezi mintea de visul neplacut si sa readormi mai usor).

Descopera 10 mituri despre maternitate, explicate si daramate!

3. Ai dureri de spate.

somn sarcina perneKilogramele in plus pe care le acumulezi – in lunile 4-6 de sarcina, trebuie sa castigi in jur de 6 kg in greutate si sa consumi doar cu 300 calorii in plus/zi – vor insemna presiune suplimentara in zona spatelui si a burtii. Daca dormeai pe ele pana acum, situatia se va shimba rapid! Trimestrul 2 de sarcina este perioada in care trebuie sa incepi sa dormi pe una dintre partile corpului, stanga fiind optiunea cea mai buna: creste aportul de sange si de nutrienti care ajung la bebelus. Pentru a-ti gasi o pozitie confortabila de somn si a-ti indrepta coloana (scapand de durerea de spate), incearca sa dormi cu o perna intre genunchii flexati, una la spate si, pe masura ca iti creste burtica, cu una sub abdomen.

4. Ai dureri de cap.

dureri de capDurerile de cap sunt ceva comun in sarcina si te pot impiedica sa adormi usor, ceea ce este frustrant, pentru ca un somn bun te poate scapa de durerile de cap… Daca si tu ai aceeasi problema seara, incearca sa te relaxezi, respira adanc, pune-ti pe frunte sau la ceafa o laveta inmuiata in apa calda si stoarsa bine si intreaba-ti intotdeauna medicul ce medicamente anti-nevralgii poti lua in timpul sarcinii.

5. Ai crampe musculare la picioare.

crampe musculareIn timpul noptii poti avea des crampe musculare, astfel incat preventia lor este o idee buna: inainte de a adormi, intinde-ti muschii gambelor, asigura-te ca bei destula apa in timpul zilei si ca alimentatia ta contine produse bogate in magneziu – cereale integrale, fasole, nuci si seminte.

Descopera 15 vitamine si minerale esentiale in sarcina, pentru mama si copil!

Articolul precedent Saratele (crackers) integrale, cu seminte
Articolul următor Bomboane de biscuiti, fara zahar
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.