Acasă Am grijă de corpul meu Cu ce produse naturale poti inlocui crema de maini clasica?

Cu ce produse naturale poti inlocui crema de maini clasica?

0
Cu ce produse naturale poti inlocui crema de maini clasica?

Mainile tale sunt o carte de vizita si trebuie sa ai grija de ele in fiecare zi, pentru ca te ajuta sa faci atatea lucruri: sa plantezi in ghiveci sau in curte florile preferate, sa iti adormi bebelusul, sa framanti aluatul pentru painea de casa, sa faci cunostinta cu oameni noi, sa faci curatenie luna in casa…

Iti speli mereu mainile ori in anotimpul rece iti sunt crapate si ai nevoie de hidratare? Vrei sa renunti la cremele de maini din comert (scumpe si pline de chimicale) si preferi sa folosesti ingrediente naturale pentru a avea grija de tine? Sau poate esti pasionata de DIY si iti place sa iti prepari singura sapunul de casa, crema de maini si lotiunea de corp? Oricare ar fi motivul, descopera alaturi de noi cu ce produse naturale poti sa inlocuiesti crema de maini clasica si invata 3 retete rapid de facut in casa, ieftine si mult mai sanatoase decat variantele din comert!

Ingrijirea mainilor

Pentru a avea maini curate si ingrijite in fiecare zi, trebuie sa le speli des, cu apa calduta (pentru a evit craparea pielii), cu un sapun hidratant (care sa contina ulei de masline, unt de shea si aloe vera) si folosind o perie de unghii (pentru a indeparta si bacteriile de sub acestea). Apropo de unghii, acestea trebuie scurtate si pilite regulat, iar cuticulele trebuie hidratate periodic (cu ulei de cocos amestecat cu Vitamina E, de exemplu), nu taiate. Ultimul pas este folosirea cu regularitate a unei creme de maini, dupa fiecare spalare, inainte de culcare si ori de cate ori le simti uscate sau crapate.

hidratare mainiCum alegi o crema de maini buna pentru mainile tale, care sa intre rapid in piele, sa le mentina hidratate cat mai mult timp si sa nu contina o multime de chimicale dubioase? Spune un mare „NU” produselor care au in compozitie parabeni, ftalati, dioxan, propilen glicol, triclosan, toluen si metilizotiazolinona (care pot irita pielea). Optiunile naturale sunt solutia, fiind sigure de folosit, pline de beneficii, cu 0 efecte secundare si mult mai accesibile ca pret: uleiuri si unturi de origine vegetala, care nu iti fac mainile uleioase, ci creeaza un echilibru natural. Descopera mai jos care sunt alternativele naturale care iti pastreaza mainile catifelate in fiecare zi!

Uleiul de ricin

Lichidul cu un miros distinct si un gust neplacut, obtinut din presarea la rece a semintelor plantei de ricin – adica uleiul de ricin – nu este doar un laxativ puternic, ci si un uimitor agent hidratant. Uleiul de ricin are o concentratie ridicata de acizi grasi, care il ajuta sa fie absorbit rapid in piele. Gratie acidului linoleic (Omega-6), lubrifica zonele uscate si hidrateaza pielea din interior spre exterior, creand o bariera care impiedica uscarea pielii. Vitaminele, proteinele si mineralele pe care le contine au proprietati cicatrizante si nutritive. Cauta ulei de ricin la un pret convenabil si foloseste-l in loc de crema de maini masand cateva picaturi in piele, de fiecare data cand simti nevoia. Daca nu iti place mirosul, foloseste-l doar noaptea, inainte de culcare.

creme de maini din ingrediente naturaleUleiul de cocos

Am scris deja despre 65 de utilizari surprinzatoare ale uleiului de cocos, iar printre ele se numara si proprietatile lui de hidratare a pielii. Plin de acid lauric (mana dreapta a colagenului, in corpul nostru, a carui productie o stimuleaza), uleiul de cocos este absorbit repede si in adancime de mainile noastre, pe care le protejeaza impotriva semnelor imbatranirii, datorita proprietatilor sale antibacteriene si antimicrobiale, acizilor grasi, dar si a faptului ca este o crema de protectie solara naturala, blocand 20% din radiatiile ultraviolete. Uleiul de cocos are beneficii de care mainile tale pot profita, deci alege un ulei de cocos la pret bun, nerafinat, organic, incalzeste-l in maini pentru a-l lichefia, si foloseste-l zilnic in loc de crema.

Alege primul ulei de cocos premium din Romania la un pret accesibil oricui!

Ulei_de_cocos_200mlUleiul de cocos extravirgin si ecologic Sano Vita a fost obtinut din nuci de cocos culese manual si sortate, astfel incat materia prima care serveste la extragerea uleiului de cocos sa aiba cea mai inalta calitate.

Uleiul de masline

Folosit in bucatarie de majoritatea dintre noi, uleiul de masline este si un produs potrivit pentru mainile tale. Uleiul de masline este folosit de sute de ani pentru a hidrata pielea. Doar ½ de lingurita de ulei de masline, masata intre palme, poate inlocui crema de maini din comert, gratie continutului de Vitamina E (care hidrateaza pielea si stimuleaza productia de colagen), antioxidantilor si acizilor naturali (care intaresc bariera pielii tale). Uleiul de masline este o combinatie de sebum (uleiuri naturale ale pielii) si micro-flora (bacterii sanatoase), care imita echilibrul tegumentar si se absorb rapid in piele. Daca nu vrei sa mirosi a ulei de masline in timpul zilei, atunci foloseste-l in loc de crema doar seara, inainte de culcare.

Uleiul de migdale dulci

Uleiul de migdale dulci este o alta alternativa naturala excelenta pentru crema de maini din comert. Ce gasim in orice sticluta de ulei de migdale dulci? Vitaminele A, D si E, care hranesc pielea. Uleiul de migdale dulci penetreaza straturile pielii, hidtratand in profunzime. Toarna-ti 1-2 picaturi de ulei de migdale dulci in palme si gata!

creme de maini naturaleUntul de shea

Extras din nucile copacului african Vitellaria paradoxa, untul de shea promoveaza regenerarea celulara, conferind pielii un aspect tanar si sanatos. Este o grasime naturala, plina de antioxidanti, acizi grasi si vitaminele A, E, F si K. Untul de shea hidrateaza mainile si creeza o bariera naturala impotriva efectelor nocive ale elementelor mediului inconjurator (vant, frig). Foloseste-l masand putin unt de shea in palme, se va absorbi imediat si iti va lasa pielea catifelata si protejata!

Untul de cacao

Untul de cacao este un agent hidratant natural si provine din boabele de cacao. Untul de cacao se absoarbe rapid in piele, o catifeleaza si o hidrateaza, conferindu-i un miros deosebit. Chiar daca ai mainile extrem de sensibile si crapate mereu, poti inlocui fara probleme crema de maini cu unt de cacao.

3 retete simple pentru creme de maini facute in casa

crema de maini facuta in casaDaca nu vrei sa folosesti un singur ingredient natural dintre cele de mai sus, nu iti place mirosul lor sau vrei o crema de maini cu o consistenta mai… cremoasa, atunci incearca sa iti creezi singura o crema care se absoarbe usor in piele, nu iti lasa mainile uleioase, este foarte usor de preparat, miroase demential si poate fi un cadou excelent pentru mama ta, soacra sau prietena cea mai buna, cu orice ocazie!

Crema de maini din ulei de migdale si cocos

  • 120 ml ulei de migdale dulci
  • 60 ml ulei de cocos
  • 60 g ceara de albine
  • 2 linguri unt de shea
  • 10 picaturi ulei esential de lavanda, optional
  • 10 picaturi ulei esential de patchouli, optional

Amesteca, la bain-marie (intr-un bol de sticla asezat deasupra unei cratite cu apa, pe foc), uleiul de migdale dulci, uleiul de cocos, ceara de albine si untul de shea. In timp ce ingredientele incep sa se omogenizeze, picura uleiurile esentiale (daca alegi sa le folosesti) si incorporeaza-le in amestec. Toarna rezultatul intr-un borcanas de crema de maini vechi, spalat bine si uscat, lasa-l la racit, pune-i capacul si gata: ai propria crema de maini, complet naturala si plina de atuuri hidratante!

creme de mainiCrema de maini din unt de shea si cocos

  • 1 cana unt de shea
  • 1 cana ulei de cocos
  • 10 picaturi ulei esential, optional

Pune, intr-un bol, untul de shea inmuiat putin in prealabil (poti folosi cuptorul cu microunde, cateva secunde) si uleiui de cocos la temperatura camerei. Mixeaza amestecul pana cand devine pufos si cremos, apoi adauga uleiul esential preferat, daca vrei sa obtii o crema de maini cu o anume aroma. Depoziteaza crema intr-un recipient cu capac.

Crema de maini din unt de shea si ulei de floarea soarelui

Intr-o cratita, la foc mic, topeste untul de shea in uleiul de floarea-soarelui, pana la omogenizare. Toarna lichidul astfel obtinut in bolul mixerului, apoi incorporeaza si uleiurile esentiale. Lasa bolul la frigider 25 de minute, pentru ca amestecul sa se intareasca putin. Mixeaza amestecul 30-40 de secunde, la viteza medie, pana cand isi dubleaza volumul si obtii o crema de maini pufoasa. Transfera crema de maini intr-un borcanas cu capac si foloseste-o zilnic.

Articolul precedent Clatite americane
Articolul următor Granola cu musli creativ – reteta video
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.