Acasă Rețete Aperitive Cartofi wedges

Cartofi wedges

0
Cartofi wedges

cartofi wedgesPoti spune „Nu” unei portii de cartofi wedges crocanti pe exterior, pufosi la interior si care nu au fost prajiti in tone de ulei incins? Pentru ca stim raspunsul, te invitam sa pregatesti aceasta delicioasa reteta de cartofi wedges, perfecta ca garnitura (alaturi de un burger vegetal) sau pe post de gustare rapida (alaturi de un sos), cand ti-e pofta de cartofi prajiti si alegi aceasta varianta mai sanatoasa. Usor aromati, sarati exact cat vrei tu (poti si renunta la sare complet, daca este cazul), acesti cartofi wedges sunt irezistibili!

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Cartofi wedges

  • 4 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1-2 lingurite parmezan vegan
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare celtica

niavis-sare-celtica-fina-250g

  Mod de preparare reteta Cartofi wedges

  • Incepe sa pregatesti reteta de cartofi wedges prin a preincalzi cuptorul la 220º C.
  • Curata de coaja si spala cartofii, scurge-i bine de apa si usuca-i folosind un servet de bucatarie.
  • Taie cartofii in felii egale (8-10 la numar pentru fiecare cartof) si pune-i intr-un bol incapator.
  • Adauga in bol uleiul vegetal, amestecand bine.
  • Intr-un castronel, amesteca piperul, pudra de usturoi si parmezanul vegan; presara condimentele in bol, peste cartofi.
  • Intinde cartofii wedges intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in asa fel incat bucatile sa nu se atinga intre ele.
  • Da tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, iar dupa ce trece jumatate din acest timp intoarce cartofii wedges pe partea cealalta, pentru a se patrunde si a se coace uniform.
  • Abia dupa ce ii scoti tava, poti adauga deasupra si sarea, dupa gust.

  Observatii reteta Cartofi wedges

  • Poti adauga si 1 lingurita de paprika pudra sau 1 lingurita de marar uscat la gatire, pentru a adauga si mai multa savoare acestor cartofi wedges.
  • Daca folosesti cartofi noi, pastreaza-le coaja, pentru un aport suplimentar de fibre.

  Stiai ca?

  • Cartofii nu contin gluten, grasimi si colesterol, fiind bogati in Vitamina C si – in cazul celor consumati fara indepartarea cojii – potasiu? Metoda de preparare a cartofilor si varietatea folosita afecteaza continutul nutritional.
  • Un cartof mediu copt in coaja (173 g) are 161 kcal, 36,6 g carbohidrati, 4,3 g proteine, 3,8 g fibre, 0,2 g grasimi, 28% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 27% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6, 26% din doza zilnica recomandata de potasiu, 19% din doza zilnica recomandata de mangan si 12% din doza zilnica recomandata de magneziu, fosfor, acid folic si Vitamina B3?
  • Cartofii au fost adusi prima data la curtea reginei Elisabeta I, de catre exploratorul britanic Sir Walter Raleigh? Odata plantati si recoltati, bucatarul nu a stiut ca trebuie sa gateasca tuberculii, asa ca i-a aruncat si a fiert frunzele si tulpina cartofilor. Toti cei care au consumat mancarea rezultata au facut indigestie si cartofii au fost interzisi ani buni in bucataria regala.
  • Piperul este bogat in antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii (gratie principalului compus activ din compozitie, piperina)?
  • Piperul negru este verde la recoltarea de pe planta perena Piper nigrum (al carei fruct uscat), schimbandu-si culoarea dupa ce se usuca?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Cartofi wedges
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 56 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.